CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 257 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree47Likes

Konu: Konu Açamayan Yeni Üyeler için Genel Soru Başlığı

Hybrid View

  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Emin IPEK
    Makina:
    6D Mark 2, 40D
    Üyelik tarihi
    10.January.2016
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    975

    Standart

    Dediğime geliyor konu yine. Yola iyi ekipmanla çıkmak iyidir ama 1000 TL bütçeden söz ediyorsun. Her şeyi çeken tek bir lens yok. Zaman içinde bir sürü lens almanız gerekecek. Verdiğiniz örnekte 18-55 ile uğraşmamak için almanız gerekecek 100mm makro lensin de farklı kalitede olanları var ve sizi üzmeyecek, pişman etmeyecek olanların fiyatları 10.000 TL'ye dayanıyor. Benim de yakın zamanda aklımda Canon 100mm f2.8L makro lens vardı, fiyatı şu an 10.000 TL, o zaman 8500 TL idi, 7000 TL'ye Tamron 90mm Makro aldım. İkinci el bile alsanız, özellikle L tipi lensleri çok ucuza bulamazsınız. Bu uğraş masraflı biraz. 1000 TL'ni çöpe atmak yerine lens için para biriktir. O arada da makineni tanıma fırsatı bulursun.
    LatePhotographer güzel tavsiyelerde bulunmuş. Örneğin zoom lensler yerine sabit odaklı lenslere yönelmeni istemiş. Zoom lenslerde çok farklı odak uzunluklarını sağlamak için daha fazla mercek kullanıldığından, ışık daha fazla mercekten geçerek algılayıcıya ulaşırken kalite kaybı oluyor. Bu kaybı telafi etmek için daha kaliteli mercek kullanmanın da bedeli var. Canon 24-70mm f/2.8L II lens 20.000 TL'ye yakın. Sabit odaklı lensler bu açıdan daha avantajlı ve kaliteli sonuç veriyor. Yine, 1.8 lensim var diye, ışık şartları zorlamadığı sürece diyaframı en açık duruma getirmek akıllıca değil. Çünkü diyaframın en açık halinden 2 stop yukarısında çekilen fotoğraflar daha iyi çıkıyor. Bu arada f-stop nedir öğrenmelisin. Daha bunlara benzer o kadar çok şey var ki içine girmen gereken, onlara yoğunlaş, kafana takılanı da sor. Ekipman tavsiye etmek kolay iş. Sormana bile gerek yok, Google'a sorsan o bile söyler. Paran varsa da bastırırsın parayı alırsın, olay biter. Asıl zaman alacak olan ve seni masrafa da sokmayacak olan ve her halükarda öğrenmen gereken makinen ve temel çekim teknikleri. Yine LatePhotographer'ın dediği gibi bir süre sonra pes edip makinesini uzun süren kış uykusuna yatıran var. Kolay değil onca ekipmanı yanında taşımak. Sadece makine ve lens bile bir kilodan fazla. Bir sürü masrafa girmeden önce bu konuda da kendini denemiş olursun.










    tamergisan likes this.

    --- Fikir üretmekten aciz olanlar, başkalarının fikirlerine çamur atarlar ---
    --------
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    --------

  • #2
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Tamer Gisan
    Makina:
    Canon EOS 650D
    Üyelik tarihi
    04.December.2020
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    13

    Standart

    Emin Bey teşekkür ederim. O zaman lense takılmadan, öncelikle makinayı mevcut haliyle iyi tanıyarak, özelliklerine vakıf olarak temel fotoğraf tekniklerini araştıracak ve okuduklarımı pratiğe dökmeye çalışacağım. Takıldığım yada aklıma gelen cevabını bulamadığım sorularda tekrar sizlere danışırım. İyi günler diliyorum.











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •