Alıntı LatePhotographer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
1000 lira bir bütçe ile elindeki lensten daha iyi ve daha çok ihtiyacı giderebilecek bi lens maalesef yok.
genelde canon lensleri kullandığım için diğer marka lensler almadığım için pek birşey diyemeyeceğim kaliteleri için bir kaç kez tamron kullandım ödünç ama beni tatmin etmedi ama yarı yolda da bırakmadı işimi gördü.

şimdi kendi tecrübelerime dayanarak birkaç tavsiye vereyim. çok fotoğraf çektim ve çok kişi gördüm fotoğrafa merak edip başlayan. çoğunun makine evde yatıyor çantada. ben bile son 1 senedir fotoğraf çekmedim.

Benim tavsiyem zoom olayını boşver. kesinlikle bir işine yaramayacak. sakın ucuz diye de 70-300 gibi lensler yada ucuz 70-200 sakın alma. zaten işine yarayacak olsa gider 18-200 yada güzel bir 70-200 alırsın IS olan.

diğer tavsiyem. 1000 lira bütçe ile elindeki lensten seni daha memnun edebilecek lens 50 mm prime lens olur. hatta güzel temiz bir tane al . ama diyaframı 4 ün altına yada 2.8 altına çok düşürme. ilk heves acemilik herkes 1.8 foto çeker. çoğu aslında çöp. *** yıldız koyuyorum bu tavsiye ye *** 50mm portrait lens.
fiyatları bilmiyorum ama benim vazgeçilmezim.

diğer bir tavsiyem. tabi 1000 lira bütçe olayını arttırıp portre lens aldıktan sonra. 24-105 gibi bir lens alman. şu an 3 versiyonu vardır. F4 sabit olanı tavsiye ederim.
yada illa zoom olsun hemde geniş açı olsun dersen 18-200 alacaksın 18-135 de olabilir , ikinci eli çoktur bence çünkü çoğu makine ile birlikte geliyor ve satıyorlar. ama ben pek sevmem. kullandım biraz.
güncel fiyatları bilmiyorum ama yazdığın mesajdan anladığım kadarı ile bu lensler sana en uygun olanları yazdım.. özet olarak yıldızlı olarak bir daha yazayım
*** 50 mm lens. ***** ilk alacağın lens olmalı. ondan sonra tak gez şeklinde 2. bi lens 24-105 F4

yalnız makina ya yenisin fotoğraf dünyasına yenisin. makina ayarlarına ve fotoğraf ayarlarına biraz daha hakim olman lazım. enstantane ve diyafram , ISO gibi ayarları iyice öğrenmelisin. TV, AV, P , M gibi mod mantıklarını iyice öğrenmelisin.

aklına takılan soru oldu mu yaz. geçte olsa bir kaç kişi birşeyler yazar.

Uğur Bey çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.