Alıntı Vasconcelos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhabalar. Ben Canon EOS 80D satın almayı düşünüyorum. Bir işte çalışmadığım ve öğrenci olduğum için ikinci el olarak almanın ekonomik yönden daha kârlı olacağını düşünüyorum. Zira sıfırı ile arasında oldukça fiyat farkı olabiliyor.

Kafama takılan sadece bir mesele var. Canon EOS 80D'yi ''Canon'' garantisi altında satan Vatan Computer, Media Markt, Fotoğrafium gibi yerler var. Bir de dükkânda satanlar var ki bunlar ''Mağaza Garantili'' vaadini sunuyorlar.

Merak ettiğim husus şu: Canon garantisi olan; Vatan Computer, Media Markt ve Fotoğrafium'da satılan bu fotoğraf makinesiyle dükkânlarda satılan fotoğraf makineleri arasında bir fark var mı? Her ikisi de aynı fabrikadan çıkma mıdır? Bazıları ''Çin malı fotoğraf makinesi'' yani ''yan sanayi'' diyebiliyordu bu durum kafamı karıştırdı. Dükkânlarda satılanlar daha ucuz oluyor ben hangisinden alınan bir fotoğraf makinesini almalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler, iyi paylaşımlar.
Urun kalitesi olarak aynilar. hepsi Canon@un uretimi ve kalite kontrolunden gecmis urunler. Aradaki en buyu fark makinenizle ilgili sorunyasadiginizda ortaya cikiyor. Ikinci el alacaksaniz zaten bildigim kadari ile garanti olmuyor. Veya saeicilar kendi garantilerini veriyorlar