sanırım bahsedilen makro 0.28m (18-55) lensini kapsıyor,
aynı lensi kullanıyoruz 100-135mm arasında makro çekimi yapmaktayım aynı lensle daha iyi çekim elde etmek istelirse lensini tam tersine çevirebilir
Çektiğim bir örnek
![]()
sanırım bahsedilen makro 0.28m (18-55) lensini kapsıyor,
aynı lensi kullanıyoruz 100-135mm arasında makro çekimi yapmaktayım aynı lensle daha iyi çekim elde etmek istelirse lensini tam tersine çevirebilir
Çektiğim bir örnek
![]()
teşekkürler.2 soru daha sorayım. 1280*720p çekerken ekranda daha doğrusu video dosyasında kırmızı bi nokta çıkıyor.ancak 1920*1080 de bu nokta çıkmıyor.102 ekran lcd tvde de baktım gerçekten full hd de bu kırmızı nokta yok.bunun için ne diyebilirsiniz?öte yandan 720p 50 fps video yağ gibi akarken 1080p 25 fps video sanki atlaya atlaya gösteriyor gibi.tv yayını gibi bi akış yok görüntüde.acaba tam manası ile uygun değil mi bu kamera video için?
Konu montevo55 tarafından (30.January.2017 Saat 11:52 ) değiştirilmiştir.
Arkadaşlar bir sorum var, çektiğim fotoğraflar 70D nin LCD ekranında ,bilgisayarım ve iPhone unumun ekranında gözükenden çok daha net ve canlı gösteriyor, sebebi ne olabilir?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
makinadan magic latterni kaldırınca resimlerde bi düzelme oldu.
Merhabalar.
Yumruk atma fotoğrafı çekmek istiyorum. Bir yüzeye yada bir yüze. Genelde yavaş çekim videoları dönüyor internette bolca.
Ben bu bahsettiğim fotoğrafı tek başıma evde çekmem lazım. Yani yumruğu atan benim. Çekende ben yani otomatik çekim filan olmak zorunda. Doğru zamanda nasıl yakalayabilirim?
Deneyerek den daha prtaik bir sonuç olabilirmi derken magic lattern de hareket sensörü varmış fakat yumruk kadraja girer girmez aktir oluyor ve çekim gerçekleşiyor. Benim istediğim nesneye tam temas halinde iken çekimin gerçekleşebilmesi?
Bunun için bilinen bir teknik, yada alternatif başka fikri olan varmı?
Aklıma gelen bi kaç yöntemi yazayım:
1- Makineyi 2 veya 10 saniye zamanlı çekim moduna alıp deklanşöre basıp geri sayım sona ereceği sırada yumruğu atarak çekmeyi deneyebilirsiniz.
2- Bi uzaktan kumanda edinip, çekim sırasında odaklama süresinde yumruğun atılmış olabilme ihtimalini göz önünde bulundurarak makinenizi manuel odaklamaya alıp odakladıktan sonra tam yumruğu atarken kumandaya basıp çekim yapmayı deneyebilirsiniz.
3- Magic Lanter kullanıyorsanız, bahsettiğiniz motion detect modunda delay ayarlama özelliği var. Örneğin yarım saniye gibi bi gecikme ayarlayıp çekmeyi denerseniz başarılı olabilirsiniz. Ayrıca hareketin algılanacağı alanın büyüklüğünü de ufak olarak ayarlayıp tam yumruğunuzun isabet edeceği yere seçerek de, gecikmeye gerek kalmadan çekebilirsiniz.
- Gözlerini kaparsan çok daha fazlasını görürsün -
Evet dedikleriniz seçenekler arasındaydı biraz deneme yaptım az önce.
Magic lattern var fakat hareketi daha dar bir alanda algılamasına dair bir ayar bilmiyordum. Şİmdi onun üzerine gidersem daha az deneme ile sanırım isteğim sonuca ulaşabilicem. teşekkür ediyorum.
Direk konu açma gibi bir şansımız olsaydı iyi olurdu paylaşım yapacak birçok işe yarar döküman ve bilgi var mesaj sınırıı doldurmaya çalışıyorum![]()
arkadaşlar bu gün şu şekilde bir uyarı aldım, kapatım tekrar açtım kartı da çıkarıp tekrar taktım fakat uyarı yine geldi,
Bahsettiği adımlarda takvim çekmek ve güne zoom girmekten kasıt ettiği şeyi anlamadım. açıkçası sonunda yazan brick oldu sözüde endişelendirdi.
o yüzden buraya sormadan birşey yapmak istemedim.
![]()
arkdaşlar sorunun kaynağını kendim çözdüm sayılır.
650D için 30 martta güncelleme çıkmış, onunla alakalı bir uyumsuzluk sanırım. Magic lanterni kartan kaldırıp orjinal yazılımı güncelledim şu an sorun yok.
Fakat magic de sayfasında yeni bir güncelleme yayınlamış olmasına rağmen onu tekrar kurmaya çalıştığımda yanlış sürüm uyarısı alıyorum. Bu konuya çözüm getiremedim. Revize etmiş olayım bu durumu çözen olursa yazarsa sevinirim
Merhaba, İzmir'de lens temizleyen bir yer biliyor musunuz? Lenslerim çok tozlandı artık fotoğraflarda gözüküyorlar temizletmek istiyorum, kendim de temizlemek istemiyorum hassas oldukları için çizme olasılığım yüksek.
Selamunaleyküm arkadaşlar ben Hakan. Ben aslen Elazığlıyım ama babamın mesleği gereği Denizli'nin Merkez ilçesi olan Pamukkale'de yaşamaktayım. Daha önce bu foruma üye idim ve uzun süre içinde girmediğimden dolayı kullanıcı adımı, şifremi ve üye olduğum e-posta adresimi unutmuş durumdayım.
Admin arkadaşım ip adres tespiti yaparsa eğer bulursa o üyeliğimi kökten silebilebilir mi?
Bu üyelik üzerinden foruma girmek istiyorum anlayacağınız admin arkadaşım. Herkese mutlu günler ve iyi forumlar dilerim..
Konu HKN1986 tarafından (09.May.2017 Saat 12:00 ) değiştirilmiştir.
Merhabalar, 25 mesaj olayına takıldığım için buradan yazıyorum. Altura Photo AP-C1001 Speedlite Flash hakkında bilgisi olan var mıdır? İnternet de baktığımda Türkçe bir kaynak bulamadım.
Teşekkürler,
Mehmet
Sizlere de iyi günler dilerim. Amazon da gördüm 2 flash seti olarak gümrük +kargo dahil 180 $ olunca dikkatimi çekti. Türkçe bir detay bulamadığım için merak edip, üstadlardan bir bilen varsa bilgi alabilirim diye düşündüm. Cevabınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Merhaba,
Fotoğraf yarışması için yükleme yapmaya çalışıyorum. Ancak aşağıdaki hatayı alıyorum. Yardımcı olabilirmisiniz. Dosyanın boyutu 39,1 KB bu arada.
Teşekkürler,
Bu site diyor ki...
IMG_01(800X500).jpg: Bu eklenti ile öngörülen eklenti kayıt
hafızası 38.4 KB aşılıyor. <a rel="nofollow"
href="misc.php?do=attachments" target="_blank"> Buradan
Eklentileri görebilirsiniz.</a>