Alıntı Bellator Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba, yakın zamanda Sony A7R2 almayı düşünüyorum. Set fotoğrafçısıyım makinenin genel özellikleri baya iyi ve sessiz modu çok işime yarayacak bir özellik ki neredeyse makineyi alma sebebim, youtube dan bazı videolar izledim ve gerçekten hiç ses çıkarmıyor. Ancak yabancı sitelerde sessiz mod da fotoğraflarda bazen şeritler (banding problem) oluştuğu söyleniyor bu konuda bir fikri olan var mıdır? Ayrıca makine ile iyi bir 70-200 f/2.8 lense ihtiyacım var ve bütçem kısıtlı ikinci el bir Tamron 70-200mm f/2.8 VC USD Dİ G2 almak istiyorum. Bu lensi bu makine ile kullanabilir miyim? Yardımcı olursanız çok memnun olurum...
Onur Bey Kardeşim,

Yaklaşımım biraz farklı olacak...
Aynasız makinelerde "banding" problemi olabiliyor. Doğrudur.
Sony A7r2 kullanmadım. Ancak Canon M5 kullandım kısa bir süre.
Aynalı makineye göre aynasız makineye göre kat kat daha iyi bence. Aynasız makinelerde az da olsa arabirim / interface geçişlerinde aynalı makinelere göre bir yavaşlık oluyor. Sadece sessiz diye aynasız fotoğraf makinesi gövdesine yönelmemeli.
Tabi ki tercih sizin.

Ayrıca Tamron 70-200mm f/2.8 VC G2'nin Sony E-mount versiyonunu ikinci el bulabilir misiniz bilmiyorum.
Canon EF-mount versiyonunun ikinci elleri az da olsa piyasaya düşmeye başladı yavaş yavaş.
Ancak Canon EF to Sony E adaptörlerin çoğunda performans problemleri var. Metabones, vb. kaliteli adaptörlerde "native lens" gibi bir performans sağlanıyor ancak bu adaptörler de fiyatlı.

Bilginize.