Alıntı patates Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhabalar.
Yumruk atma fotoğrafı çekmek istiyorum. Bir yüzeye yada bir yüze. Genelde yavaş çekim videoları dönüyor internette bolca.
Ben bu bahsettiğim fotoğrafı tek başıma evde çekmem lazım. Yani yumruğu atan benim. Çekende ben yani otomatik çekim filan olmak zorunda. Doğru zamanda nasıl yakalayabilirim?
Deneyerek den daha prtaik bir sonuç olabilirmi derken magic lattern de hareket sensörü varmış fakat yumruk kadraja girer girmez aktir oluyor ve çekim gerçekleşiyor. Benim istediğim nesneye tam temas halinde iken çekimin gerçekleşebilmesi?
Bunun için bilinen bir teknik, yada alternatif başka fikri olan varmı?
Aklıma gelen bi kaç yöntemi yazayım:


1- Makineyi 2 veya 10 saniye zamanlı çekim moduna alıp deklanşöre basıp geri sayım sona ereceği sırada yumruğu atarak çekmeyi deneyebilirsiniz.

2- Bi uzaktan kumanda edinip, çekim sırasında odaklama süresinde yumruğun atılmış olabilme ihtimalini göz önünde bulundurarak makinenizi manuel odaklamaya alıp odakladıktan sonra tam yumruğu atarken kumandaya basıp çekim yapmayı deneyebilirsiniz.

3- Magic Lanter kullanıyorsanız, bahsettiğiniz motion detect modunda delay ayarlama özelliği var. Örneğin yarım saniye gibi bi gecikme ayarlayıp çekmeyi denerseniz başarılı olabilirsiniz. Ayrıca hareketin algılanacağı alanın büyüklüğünü de ufak olarak ayarlayıp tam yumruğunuzun isabet edeceği yere seçerek de, gecikmeye gerek kalmadan çekebilirsiniz.