Merhaba abilerim Üstadlarim
konuya şöyle başlıyorum ben uzun pozlama yapmak istiyorum ama daha önce hiç uzun pozlama yapmadım. sizce 650d ile uzun pozlama yapabilirmiyim?
Merhaba abilerim Üstadlarim
konuya şöyle başlıyorum ben uzun pozlama yapmak istiyorum ama daha önce hiç uzun pozlama yapmadım. sizce 650d ile uzun pozlama yapabilirmiyim?
Makinesiz :/
yapabilirsin. ne kadar uzun yapmak istiyorsun
her makine ile yaparsın . yeterki ayarları bil , makinene hakim ol .. uzun pozlama nasıl yapılır diye google amcaya sor- ordan çıkan sitelerden güzelce bilgiler edin- oku- okuduğunu anla ve bol bol deneme yap ...
yıldız pozlama yapmak istiyorum mesela 3 dakika diyelim kumanda gerekiyor galiba
Yıldız izi uzun pozlama başlıgı altında ayrıntılı bilgi mevcut yanılmıyorsam. Bir göz atın.
**************************************
Ecnebi icadi tepetaklak turkce gostermiyor.
**************************************
halil abi Tripodum sağlam daha dün aldım. Yarın akşam deneme yaparım artık abi ama kumanda almak lazım galiba abi dediğinde 10 sn arayla deneme yaparım ilk önce
Makinesiz :/
gecenin soğuk bi anını beklemen her açıdan faydalı olur (sağlığın haric) fakat denildiği gibi 10 dakika süreli çekimler ve hemen ardından tekrar bi 10 dakika cekim seklinde toplam 1.30 saat cekmelisin.. tatlı şeyler cıkacaktır. Bu arada kablosuz uzaktan kumandayı şiddetle öneririm. kablolular rüzgardan etkilenebilir.
Birde elindeki en geniş açılı lensi kullanmalısın. Sigma 10-20 yada tokina gibi bişeyle daha iyi iş cıkar. Öte yandan kutup yıldızını bulmalısın. Bunun için pusuladan ziyade 3,4 dakikalık deneme cekimi sana onun yerini gösterecektir. (tek bakışta bulabiliyorsan ne ala, bu adımı atlayabilirsin)
Müsade olursa bir soru da ben sormak isterim.
Mesela ben de yeni başladığım için deneme yanılma yöntemi ile uzun pozlamayı kavrayıp öğrenmek istiyorum.Elimde kit lens + 50mm 1.8 var.Bu lenslerle sağlıklı şekilde uzun pozlama güzel fotoğraflar elde edilebilir mi ? Tripodum var, o sorun değil.
Şimdiye kadar okuduklarımdan edindiğim intibaya göre Nd filitre olmadan uzun pozlamanın görsel açıdan çok da tatmin edici olmayacağı yönünde. Doğru mudur ?
eğer kumandan yoksa seri çekim zamanlıya ayarla makinanı 30 saniyeden 10 kare çek sonra tekrar bas beklemeden ben bu şekilde 15dk çekmiştim sonra birleştirdim
ben 1100d ile yaptıysam senin o makina ile yapmaman ayıp olur
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Canon EOS 6D - Samyang 14mm f/2.8 IF ED UMC - HELIOS 44M-6 F2 58mm - Canon 50mm f/1.8 - YONGNUO 560 II X 2 - Digipod A2841P + BH-18N - Lowepro Flipside 300
18-55'te Image Stabilizer'i kapatmanız gerekir yüksek saniyeli çekimlerde, rüzgar vs etkisi girince stabilizer sapıtabiliyor.
50mm f/1.8 ile de yaparsın lakin ISO 100'de cam gibi fotolar çekmek isteyeceğinizden F/1.8 kullanmazsınız, genelde f/8 ve üstü kullanılır , f1.8'in manası kalmaz, ama sorunuza yanıt olarak: evet çekilir iki lens ile de.
Bilgi Arttıkça Ego Azalır. Bilgi Azaldıkça Ego Artar - Albert Einstein
Oyun Yayınımı izlemek için:
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
yer ve zamanı ayarlayinca ilk denememi yapacağım inşallah başarılı olurum halen okuyorum uzun pozlamayi
uzun pozlama göreceli bir kavram. Eger bir spor karşılaşması çekeceksen 1 saniyelik çekim uzun olur mesela.
Dolayısı ile her makine ile uzun pozlama yapılır.
Yıldızlara gelince...
Öncelikle yıldızların etkili dönüşünü istiyorsan en az 15 dakikalık pozlama yapmalısın. Bunu tek çekim 15dakika yapabilecegin gibi bir çok çekim yapıp kompozit imaj oluşturarak da yapabilirsin.
Kompozit imajın avantajı; Daha az noise, daha yüksek iso değeri ile daha çok detay ve daha ışıklı ortamlarda çekim yapabilmektir. Dez avantajı fotoğraflar arasında süre bırakmamalı, çok kare çekmeli ve bunları doğru dürüst işlemeyi bilmelisin
Tek karenin avantajı, fotoğrafı bir araya getirmek yarine direk çekersin, kompozitte her iki kare arasındaki minimal zaman farkından oluşacak boşluklar tek karede olmaz. Dez avantajı ise 650D gibi bir makine ile çok uzun pozlamalar noise sebebi ile sıkıntı verecektir.
Ayrıca bir kaç ek bilgi:
Ne kadar soğuk o kadar temiz fotoğraftır. Heleki çok sıcak havalarda makinenizi zorlayıp başınıza iş almayın.
Mutlaka kumanda kullanın.
Mutlaka sağlam tripod kullanın.
Sadece uzun pozlama değil tripod üzerinde ne çekerseniz çekin IS'i kapatın. Hatta IS hep kapalı olsun gerekmedikçe elde çekiyorsaız bile açmayın.
Birde bilip bilmeden f/1.8 kullanılmaz diyenlere inanmayın. Alan derinliği isteğnize göre diyaframınız seçin. Her uzun pozlamada her şey jilet gibi olmak zorunda diye bir şey yok. Hatta f/8 ürsütne çok çıkmamak gerekir f11 den sonra birçok lensin Chromatic Aberation denilen başarısı ve keskinliği düşer. Sadece yıldız pozlayacaksanız hiperfokal mesafeyi hesaplamayı ve kullanmayı öğrenin.
Öptüm hepinizi.
uzun pozlamada yıldızları çekmeyi bi çok yerde okumuştum ama bu kadar başarılı anlatımlara rastlamamıştım. Çok meraklandım en yaakın zamanda hemen deniyeceğim =)