Apet hala bir baski ornegi yok ve verdigin bilgiler arasinda yazdiklarimdan farki bir seyde yok. 100% cropta 0.7 stop 5D nin daha iyi oldugunu zaten yazdim. Problem su. 7D tarafindan uretilen imaj boyutudaha buyuk. Baski alma noktasinda imaj boyutlari esitlendiginde bu ufak ISO basarisi baskiya yansimiyor. Cunku bir fotograf kucultuldugunde keskinlesir ve bozukluklar ortadan kaybolur (Bu sebeple makinenin ekraninda net gozuken foto, bilgisayarda flu olabilir yada noise problemi makina ekranlarinda tam gozukmez.) 7D ve ayni sensoru kullanan diger makinelerde bu anlamda 0.7 daha cok noise baski esnasinda buyuk dosya nedeniyle onemsiz bir hal alir. Dolayisi ile bastan beri soyledigimi tekrar soyluyorum. Eger oturup tam fish eye veya crop sensorun gorus alanini daha genis aciyla dengelediginizde olusacak alan derinligi sikinti yaratacak kadar onemli bir cekim yapmayacaksaniz ISO filan 5D secmek icin sebep degildir. Cunku makinenin diger ozellikleri ve buyuk dosya boyutu aradaki 0.7 lik farktan daha iyi sonuc almanizi saglar.

Ayrica verdigin linklerden birinde bu durumu daha oncede acklamisim zaten...

Her neyse ayni laflari soyleyip duruyorum. Derdimde kimseyi ikna etmek degil. Bunun uzzerine bu kadar kafa yordugumuza yazik. Fotograf cekmeyi hallettikde makina derdine dustuk. Soucta hepsi belli bir kalitenin uzerinde ekiyor. Hepsi notrmal boyutta baski icin yeteli hepsinin goreceli noisei temizlenebiliyor falan filan.

Bir makina alinda gece dusuk isikta illa yardimci isik kullanmadan cekecek noktaya gelinde ondan sonra noise'i dusunun. Zaten o noktaya gelince de 5D Mk II ayarinda bir makinadan asagisi kurtarmiyor malesef.