Güner de şöyle açıklamış;
Sorunuzu geç gördüm, başlığı kaçırmışım. Hemen cevap vereyim.

Sorularınız ''Color Management'' konularından birisi ile ilgili ve bu konu biraz kafa karıştırıcıdır. Color Managemet ile ilgili her konu iplik ile birbirine bağlıdır ve zincirdeki en küçük problem, daha büyük problemlere yol açar. Ve renk yönetimi ile ilgili sorulanlara verilen her cevap, yeni sorular doğurur
Ama sizin sorunuzu en sade anlatımla, şöyle açıklamaya çalışayım;

Eğer fotoğraflarınızı makineden çıktığı hali ile kullanmayıp, bunları bilgisayarda işleme niyetindeyseniz, o zaman makinenizden mutlaka AdobeRGB'yi tercih etmelisiniz. Bu size esneklik sağlar.

''Farklı Kaydet'' derseniz; fotoğrafınız, çalıştığınız (AdobeRGB ya da ProphotoRGB gibi) büyük bir renk uzayından, daha küçük bir uzay olan sRGB'ye küçültülmemiş olur. Bu şekilde kaydedilen fotoğrafları internet ortamına yükleyip bakarsanız, editlediğiniz renkleri görmezsiniz. Çünkü internet ortamı sadece sRGB renk uzayı ile sınırlı ve sadece sRGB renkleri görebilirsiniz. Halbuki sizin ''Farklı Kaydet'' ile kaydettiğiniz dosyaya daha büyük renkler gömülü. İşte o fotoğrafı web'e yüklerken, browser'ınız sRGB dışında alan renkleri dışarı atar, bunların yerine farklı renkler uydurur. Bu da fotoğrafı oldukça bozar.
Dolayısıyla, bu işi Browser'a yaptırmak yerine, Photoshop Üstad'a bırakmak lazım. İnternete yükleyeceğiniz fotoğrafları mutlaka Photoshop'ta ''WEB için kaydet / Save for WEB'' yöntemi ile kaydedin. Çünkü Photoshop, sRGB uzayının dışında kalan fazla renklere çok daha iyi bir matematiksel yöntem ile dönüştürme yapar ve mükemmel sonuçlar alırsınız.