Çok dengesiz bir insanım,açıkçası biraz kaşınıyorum. Planladığım gibi gitmesi halinde 6 bin tl bütçeye sahip olacağım inşallah. Bu parayı ömrü billah daha bir araya getirme şansım yok,kullandığım MARK II body satma nedenime gelince fotoğrafa iyi kötü başladım başlayalı hep nikon kullanmak istedim ama işleyiş hep canon yönünde oldu.
Şimdi sizlerden acizane nacizane istediğim şey şu herkes bu seti kendine kuracak kadar özenli bir seçim yapması ve ihtiyaçlara göre özellikle tecrübeli arkadaşlarımın yardımcı olmasıdır. Önceliklerim düğün çekimi ve portre..

-Set baştan aşağı 0 ürünlerden oluşabilir
-Set baştan aşağı 2.el ürünlerden oluşabilir
-D3 SERİSİ MARK 1 Serisi ürünlerden oluşabilir
-Body sıfır almak istiyorum ama mantıklı bir set için 2.el alabilirim.


Ellerim biraz büyük MARK II ve grip ile ancak doygunluk hissi veriyor.

Nikon D800 için hevesleniyorum ne kadar doğru bilmiyorum. Genellikle yorumlar olumsuz yönde oluyor,etrafımda ki bir çok insanın yorumunu bu yönde kullanması yüreksiz etmiyor değil. Lenslere uyum sorunu ve mp doyuracak lenslerin çok pahalı olması başlıca olumsuz etkileri arasında.


Herkes aklındaki görüşleri nedenleriyle birlikte yazıp yardımcı olabilirse çok memnun olurum.

Sağlam bir body,1 tek genel kullanım için sağlam bir lensten de oluşabilir,kullanışlı bir body birkaç lensten de oluşabilir.. İlgilenip cevap veren herkese canı gönülden teşekkür ederim