Alıntı promete Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Osman'cım ben senin kadar kolay ikna olamadım. 2.8 Diafram tercihini "hızlı" lens diye yapıp sonra da güneş altında 400 ISO ya çıkıp f/4 ile çekeceksek neden yarı yarıya daha hafif ve daha ucuz ve makinayla aynı dili konuşan Canon f/4 ü tercih etmiyoruz? Ha neden bu kadar itiraz ediyorsun kardeşim dersen bir 2.8 fanatizmi dolaşıp dutuyor. İtirazım ona. lens yarıştırmaktan öte ihtiyaçlarımızı ve lensin bunu karşılayıp karşılayamadığına bakmak gerek. 70-200 lenslerin büyük bir kısmı "kullanamadığım için" diye satılık. Gerçekten de çok ağır donanımı taşımak çoğu zaman caydırıcı bir unsur haline geliyor. Ben, tercih nedenlerimi aktarmaya çalışıyorum.
Dün akşam elektrikler kesilince makinayı kapıp Side Antik kente ve kıyıya attım kendimi. Gece performansını test etmek amaçlı olarak sadece 70-200 f/4 IS ile.. 550D ile birlikte toplam ağırlık, 2.8 lense eşit. 2 saate yakın dolaştım. Kullanımı cesamet ve ağırlık olarak 15-85 ten kesinlikle daha zor değil. Kesinlikle dikkat çekecek bir cesameti yok. Öte yandan gözün gördüğü her şeye hiç mırın kırın etmeden anında odaklanıyor.
normal havada iso:400 günesli havada iso:50/100. Kimse aldigi lensi sürekli en acikta kullanmaz, mesela ben sokakta f/5 ile kullanirim. FF'de alan derinliginden kaynaklanan bir durum, croplu makinede f/4'te kullanirdim.
Ama vurgulamak istegidiniz nokta cok dogru, tak gez icin oldukca agir bir lens. Hele makineyi de gripli kullaniyorsaniz toplam agirlik 2kg'i geciyor. Ben de alirken ayni fiyattaki Canon f/4 ile ikilemde kalmistim ama portre opsiyonu icin Tamron'u tercih ettim. 85-100mm gibi bir portre lensiniz varsa tak gez icin Canon f/4 daha uygun bir tercih olur. Kullanim amaciniza göre kendiniz karar vermelisiniz