Sizi anlayabiliyorum. Başlangıç seviyesi için yeterli ama zamanla size yetmeyecektir. Fotoğraf çekerek öğrenilir, ışık da fotoğrafla birlikte.
Ürünleri sabitleyeceğiniz veya üzerinde tutacağınız arka fonu ve malzemeyi belirleyin. Örneğin cam üzerinde çekilecek. Yansıma istiyorsunuz. Cam çok temiz olmalı. Muhakkak detaya inebileceğiniz bir objektif kullanın. Bu işin kaçarı yok kaliteli bir macro objektif almak şart. Çünkü düzenlemesini yapacağınız bölge mikronluk düzeltmeleri içermeli ki kusursuza yakın olsun.

Tahminim kuyumculuk üzerine çalışan ve bu işi başlangıcından az çok bilen birisiniz. Bu en büyük avantajınız olur. Fotoğrafın el işçiliği ışığı ve sonrasındaki düzenleme. Tabi buradaki fotoğraftan kasıt sokak fotoğrafı ya da belgesel fotoğrafçılığı değil. Araya girenler olmasın şimdi.

Ortamı ışığa doyurmalısınız. Basit sabit ışık kullanıyorsanız olmaz demiyorum zira ufacık şeyleri çekiyorsunuz. Ama kullanacağınız lambalar tamamen aynı özellikte olmalı mümkünse. Fotoğrafı üç bölgeye ayırarak ışığı gruplandırmalısınız.
arka fon
orta kısım ve ön kısım. Her birinin ışıkları farklılık gösterecektir birbirinden ama örneğin arka fona düşen ışıkta sağ taraftaki ışık 3 santim sola dönük. Bu demek oluyor ki sağ tarafın arka fonu daha koyu ve parlamasız çıkacak. Ya da sol taraf aydınlık çıkacak.

Sağlam bir tripod, kaliteli bir makro objektif, birbirinin benzeri ve birbirini tamamlayacak ışıklar, sabit ayarlar ve mümkünse ışıkların kelvin değerlerini bilerek çekmeniz yararınıza olacaktır. Manuel mode ve çekim başlasın. PS için ise basit birkaç ana kelimeyi bulup youtube vb yerlerden izleyerek öğrenebileceğiniz çok şey var. Eğer daha az vaktim ve az da param var derseniz PS kursları atölyelerde veriliyor. Yararınıza olacaktır; ama bu iş net ortamında öğrenilmez demek yanlış olur. Zira bana kimse PS öğretmedi.

Benim felsefem biraz ters düşer birçok kişiye. Tersini düşünüp yapmayı severim ya da hep iyi düşün derler ya ben kötüsünü düşünür ona göre kendime senaryo hazırlarım geleceğe yönelik. Siz de zor bir yola girdiniz. Bana göre ama temel mantık her zaman aynı. Diyafram iso enstantane. Geri kalanı sizin göz zevkinize ve yapılan işin beğenilmesine kalır.

Hala örnek gösteririm. Dersane matematik hocamın dediği bir laf vardı. temelde matematik dört işlem. toplama çıkarma, çarpma ve bölme. Ben bu temelle basit hatalarla 45 soruda 40 doğru yapmayı başarmıştım. O yüzden temel mantığın fotoğrafa yansıması yine matematik ve yine görme yetisi.

Başarılar dilerim size. Örnekler çoğalmalı. Zevk aldıkça daha fazlası gelecektir.