Alıntı Kuyumcuavm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba bende yenı takı cekımı yapıyorum. Sızlerın yorumlarını beklıyorum eksıklerım nelerdır.






İlki bu tarz çekimler sıcak ışık ya da sabit ya da sürekli ışık denilen ışıklarla genelde çekilir. Nedeni paraflaş kontrolünün zor olmasıdır. Görmeden ayarlamaya çalışmak vs vs gibi. Ayrıca kaliteli bir kuyumcuya gittiğinizde size soracağı ilk şey şu olur. Bir marka söyler ya da large format makineniz var mı? diye soruverir. Çünkü küçük boyutta sizden istediği şey bilboard boyutunda baskı alabilmektir. kalitesini ancak bu şekilde telafi edilmesini isteyecektir. Doğru bir yöntemdir.

Fotoğraflara gelirsek ilk fotoğrafta taşlar tam manasıyla parlamamış. Özellikle sol taraftakiler gri kalmış durumda. Nedeni tek tek ya da %100den fazla yakınlaşmadan yapılması ve işlenmesidir. Ayrıca ışık koşulları da hiçbir yerde ve alanda değişmeyecek seviyede olmalı ve eşit olmalı. Beyaz ayarı muhtemelen otomatikte kalmış ve ışığın değerine göre sıcak kalmış. Zaten altın renginin sıcaklığı var bir de buna kelvin değeri artınca ortaya bol sarılı bir görüntü çıkmış. Herhangi bir matbaadan çıktı alın anlarsınız demek istediğimi.

ikinci fotoğraf için söyleyebileceklerim ise ışık konusunda yine yetersiz ve denge olmayan bir ışık söz konusu. ayrıca photohoptaki müdehale de yetersiz. Sol üstteki takının zincir kısmına dikkat çekmek istiyorum. Zincir halkalarının iç kısımları gerçek arka fonu bana gösteriyor. Yani arka fonu kesip biçmişsiniz ve orası kalmış muhtemelen. Ayrıca takılar üzerinde görebildiğim yansımalar mevcut. özellikle yüzük iç kısmı. Hiç yansıma olmayacak değil üç boyutluluğu yitirmemek için ama bu kontrollü olursa ve düzgün olursa çok daha iyi olacaktır. Burada siyah ve beyaz ufak tefek kartonlar ön plana sokularak çekimler yapılmalı ve PS ile desteklenerek imaj düzeltilmelidir.

3. fotoğrafta da yansıma ve ışık dengesizliği bariz şekilde görülüyor.

işin özü biraz daha iyi PS ve ışık bilgisi başı çeken firmaların olmasa bile size yetecektir. Ben bildiğim kadarını ve gördüğüm kadarını size yansıtmaya çalıştım. Benim bilgim bu konuda belki %10 seviyelerinde falandır. Takı çekimleri birçok çekimden çok daha zordur öncesi ve sonrasıyla. O yüzden hangi iş olursa olsun karşınızdaki müşteriden ve rakip fotoğrafçıalrdan her zaman daha fazlasını bilmek durumundasınız. Yoksa o iş yatar.