Eğer makinanın wi-fi ile telefona bağlanabilme özelliği varsa o şekilde de rahatlıkla fotoğraf çekebilir ayrıca kadrajı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Eğer makinanın wi-fi ile telefona bağlanabilme özelliği varsa o şekilde de rahatlıkla fotoğraf çekebilir ayrıca kadrajı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
sokak fotoğrafçılığın gelişmesi açısından bu konuya değişik bir açıdan da bakmak lazım şöyle ki; mevcut zamanda artık her gencin elinde muhakkak canon 550d-600d makinelerinden biri var. hal böyle olunca boynuna ekipmanını takan atıyor kendini dışarı fotoğraf çekeceğim diye, hevesli ve istekli olmaları tabi ki güzel bir şey ancak yolda kimi görürse döndürüyor objektifi basıyor deklanşöre. Hal böyle olunca da bunu farkeden insanlar "hop kardeşim napıyorsun? kimi çekiyorsun sen?" gibi haklı söylemleri oluyor ve genel olarak fotoğrafçılara bakış açısı bu eylemlele değişebiliyor. Bu işin ne kadar etik olduğu tartışma konusu olur orası ayrı ancak bu teknik kimi durumlarda gayet başarılı kareler yakalamaya yardımcı olabiliyor. Avınızı ürkütmemek için shutter sesine yapacak bir şey yok ancak Af sesini muhakkak kapatın
Canon 40D | Canon 550D | Pentax SF10 | Konica Auto S3 | Canon 17-85mm | Canon 55-250mm | Takumar 70-200 |Yashica ML 24mm | Yongnuo YN560-III
Öncelikle bahsettiğin tepki dünya normlarında ve hatta yasal olarak haklı bir tepki değil. Sokakta ve kamu alanlarında istediğin kişinin resmini çekebilme hakkına herkes sahip. Kimse hop kardeşim kimi çekiyorsun diyemez. Ama insanların resmini çekerken dikkat edilecek bir husus var. O da fiziksel olarak bir rahatsızlık vermemek.
Geçen gün teşvikiyedeki gucci binasını çekiyordum. Güvenlik gelip burası özel mülk resimleri silin lütfen dedi. Silmiyorum polis çağırabilirsiniz dedim. Tıpış tıpış geri döndü yerine. Adamın mantığa göre sokaktan devlet kurumuna ait olmayan herhangi bir binayı çekemeyeceğim.
Ben şu ana kadar fotoğrafını çektiğim zaman tepki veren insanlara gereken tepkiyi aynen verdim. Bir gün başım belaya girecek diye korkmuyor değilim. Maalesef üçüncü dünya ülkesinde yaşamak böyle bir şey.
Kamu hukunu ve toplum duzenini gayet net bilen birisi olarak anlatmak istedigim kanundur haktir vs. degil, bu isin biraz daha ruhunu yansitarak yapmak aslinda.
Kanunu yasal haklari bir kenara biraktim karsindaki insan senin yaptigin bir eylemi onaylamiyorsa ve sen bu eylemi yapmakta israrciysan bu ne kadar etik, birey olarak once bunu dusunmek lazim.
Tabi ki burda amac toplum huzurunu bozmadan sokak fotografciligi basligi altinda seyir zevkli fotograflar yakalamaktir.
Bu konuda toleransi olmayan bircok insanla karsilastim, umarim bu insanlardan birine denk gelmezsin
Selamlar.
Şöyle bir aparat var. 90 derece ayna var içinde. Objeyi 90 derece sağa veya sola alıp çekiyorsunuz. Çektiğiniz kişinin ruhu duymuyor. Tabi lensi doğrulttuğunuz ama aslında çekmediğiniz yere de dikkat etmeniz lazım. Ülkemizde bu sebepten öldürülmek işten bile değil malesef. 90 mirror lens diye aratabilirsiniz Ebay'de fiyatları çok ucuz. Bir de ipucu vereyim; aparatı lensin filtre yuvasına takıyorsunuz, kullandığınız lensin ucunun zoom yaptığınızda dönmüyor olması lazım. Eğer dönüyorsa hedefi bulmanız çok zorlaşıyor. Yine de biraz alışınca oluyor. 50mm'nin altındaki lenslerde köşelerde sorun oluyor. Crop yaparak halledilebiliyor.
Selamlar,
Ben sokak fotografı cekmeyi seviyorum. canon 700d body var. lens olarak 28mm ve tokina 11-20 geniş açı kullanıyorum. çoğunlukla tokina ile çekiyorum. güzel bir kadrajı yakalamaya çalışırken insanların tepkisi ile karşılaşıyorum. o yüzden zoom lens alıp bir yere oturayım uzaktan o anı mı yakalayayım diye düşünmeye başladım. şuan canon EF 70-200MM F2.8L IS II USM lensi araştırıyorum. sizce bu lensi almam işimi görür mü? lens iyi bir lens olduğu için 700d body'de güzel bir sonuç alır mıyım? yoksa HIPSHOT üzerinde mi çalışayım ))
çok teşekkürler.