SİNAN ÇAKIRLI ile olumsuz bir alışverişimiz oldu ve herkesin bilmesi için burada bu konuyu açtım ( KARAKUZU001 )


Başıma gelen olayları öncelikle eksiksiz anlatayım;

Sinan beyin sigma 85mm 1.4 ilanını gördüm. Kendisini arkadaşlarıma sordum ve tanıdık olduğunu sıkıntı olmayacağını söylediler. ben de kendisini arayıp lensi rezerve ettirdim 300 lira kapora yatırdım hesabına. Lensi rezerve ettirmeden önce de lenste herhangi bir sorun olup olmadığını defalarca sordum. daha önce tanıdıktan aldığım bir makinada sorun yaşadığımdan dolayı prensip olarak sorduğumu yanlış anlamaması gerektiğini de söyledim. Kendisi hiçbir sıkıntısı yok zaten olsa tanıdığa satmak istemem dedi. Ardından elime para geçince geri kalan kısmı da yatırıp kendisini aradım, lensi göndermesini istedim. Kendisi de kutusunu eksiksiz olarak hazırladığını göndereceğini söyledi gönderdiğinde de haber verdi. Bir sonraki gün gittim ve kargodan lensi aldım.

Lensin arka kapağının orjinal olmadığını gördüm ve lensin iki parasoleyi olduğunu biliyordum bir parasoley çıktı. Başkası yapmış olsa aynen iade edeceğim lensi tanıdık sıkıntı olmaz diye önemsemedim.

Kutuyu açtıktan sonra lensi denedim bir sıkıntı farkedemedim sadece AF motoru biraz sesli çalışıyordu elimdeki diğer 2 sigma lense göre. Bir sıkıntısı olduğunu düşünmedim aksine herhalde sigma farklı model lenslere farklı model AF motoru koyuyordur diye düşündüm. Liveviewde netleme yaparken abartılı sesler çıktı ama anlam veremedim. Bir sonraki gün kardeşimi çekip lensi denemek için dışarı çıktık yavru kedileri çekmeye çalışırken lensten tiz bir ses geldi ve odaklanmadı, başta çok şaşırdım sonra düz duvara netlemeye çalışınca netledi sonra tekrar yerdeki objelere netlemeye çalıştım ve netlemedi. Dikey olarak aşağı bakarken netleme yapmıyor lens, lensin en yakın odak mesefesi 85cm focus halkası tam oradayken ve lens yere dönükken inanılmaz tiz bir ses geliyor ve lens otomatik odaklama yapmıyor. Çıkan ses arabanın debriyaj sürtme sesi gibi çok acı bir ses.

Hemen Lensi bana satan SİNAN ÇAKIRLI ( KARAKUZU001 ) beyi aradım. tam 9 kere aradım 10-15 dakikalık arayla hiçbirine bakmadı. Sonradan 2 saat sonra watsapp a girdiğini farkedince hemen kendisini aradım ve açtı. Lensin sorunundan bahsettim önce yok bu sorun değil yere zaten netlemez dedi. Dedim neden netlemesin ki. Ya çok kullanılan bir lens değil sonuçta, bir takgez değil ki çok kullanılsın dedi. Ben de hep prime lens kullandığımı söyledim. O da eğer bir arıza varsa sıkıntı yok sen biraz araştır ankarada ben de istanbulda araştıracağım dedi tamam dedim ve kapattım. Belki lensin çok küçük bir hatası vardır, bir vida sıkılıp yapılacaktır belki diye düşündüm ve ÖZGÜR FOTO TEKNİK servisini aradım. 4-5 konuşma sonunda sorunu anlattım ve anladılar. Sorunun çözümü için en düşük fiyatı vermelerini istedim. onlar da en düşük, çok şanslıysam 375 liraya bir adet sensörün değiştirilip çözüleceğini fakat kesin olmadığını en azından bir mekanik parça değişeceğini 600 liraları bulabileceklerini ama kesinlikle bu verdikleri fiyatların garanti olmadığını lensi görmeleri gerektiğini söylediler. Ben de hemen SİNAN ÇAKIRLI beye döndüm aradım ama 5-6 arama sonunda ulaşabildim. Kendisi bu sorun önemsiz bir sıkıntı çıkartmaz zaten bence sorun da değil orada netlememesi doğal dedi böyle kullanmamı söyledi. Ben de düğün fotoğrafları çektiğimi düğün sırasında lens bozulursa elimde alternatifi olmadığını, gelin ve damat a kardeşim bir arıza çıktı siz yarın evlenin en iyisi diyemeyeceğimi söyledim kendisi doğru dedi. Ortak arkadaşımız olan Asım ilgilensin benim işim var dedi. Ben de Asım da meşgul ben iade etmek istiyorum dediğimde biraz daha araştıralım belki bir sıkıntısı yoktur dedi. İyi ona sorayım ama sonuçta bir arıza var ve kargosuyla birlikte 400 liradan başlayacağını masrafın, benim sorunsuz bir lens almak istediğimi ve bana sattığı lenste arıza olduğunu söyledim, kendisi merak etme gerekirse tamir ettiririz dur bir de ben araştırayım dedi ve telefonu kapattı. Bu sırada derslerim olduğu için ders aralarında konuştum kendisiyle. Kendisini tekrar aradığımda bir daha ulaşamadım. O gün içinde 20 kez aradım. mesaj attım whatsapptan yazdım. Kendisi gördü ama cevap vermedi. Ben işi vardır bir sıkıntı çıkmıştır heralde dedim ve başka ortak arkadaşımız Sinan Berk ile konuştum kendisi Sinan Çakırlıyı aramış ve konuşmuş sonra bana döndü.İlk aramada anında açmış kendisi telefonu Sinan Çakırlı, bilerek telefonlarımı açmadığını sürekli aradığımı söylemiş, SİNAN ÇAKIRLI ( KARAKUZU001 ) lensi sorunsuz diye satsın biraz daha ucuza ben zararını karşılayayım demiş! Ben insanlara kendim almak istemediğim malı satmam. Eğer bir sıkıntısı varsa söylerim bu yüzden teklifini kesinlikle kabul etmedim. Ardından kendisini yine defalarca aradım ve mesaj attım hiçbirine yanıt alamadım. En sonunda kendisi hakkında CANONTURK sitesinde olumsuz yazı yazacağımı belirttim tekrar cevap alamadım.

Kendisi telefonlarıma çıkmayarak ayıplı lens sattığını inkar etmemiştir. Bu suçluluğu kabul etmektir. Kendisi bana ayıplı bir mal sattı ve telefonlarıma dahi çıkmadı. Ben belki lensi satamayacağım bu yazıyı okuyan kimse de elimdeki lensi arızalı lensi tamir ettirsem bile almayacak fakat yine de buradan yazıp insanların o kişinin nasıl bir insan olduğu hakkında fikir sahibi olmasını istedim. Bu yaptığı davranış kesinlikle yanına kâr kalmaz. Elbet kendisinin de değer verdiği şeyler vardır, hiç değilse insan kendisinden utanır. Benim kadar titiz olmayan biri eğer lensi alsaydı ve aylar sonra bunu farketseydi belki elinde kalacaktı mağdur olacaktı.

Kendisine belki cevap hakkı doğduğunu düşünecektir fakat kendisi cevap hakkını 70 kez aramama rağmen telefona çıkmayarak kaybetti. Ben bu olaylar bağladığından beri hasta oldum. Kendisi mutludur inşallah.

Bütün bunları yazdıktan sonra tam gönderecektim ki kendisi bana watsapp üzerinden mesaj attı.

Mesajında, bana vakitsizlikten dönemediğini yazmış Canonturkte olumsuz alışveriş konusu açacağımı söylediğim için bu tutumuma üzülmüş, istediğim yere yazabilirmişim.

"Size vakitsizlikten dönemedim ama bu son mesajını okuduğumda tutumuna üzüdüm istediğin yazıyı istediğin yere yaz, ben verdiğim maldan eminim ben senin gibi öğrenci değişim her dk başımda insanlar var sana önümüzdeki hafta ortasına kadar izin ver araştırayım dedim maşallah sabah akşam arıyorsun. demin aradım açmadın, çözüm üretmeme izinde vermiyorsun. bu arada uğrayacam demişsin buyur uğra derdimi şifaen( aynen böyle yazmış) öğrenirsin. Her neyse seni yarın müsait olduğumda arıyacam. "


Bana tamamen bu yazıyı yazdı. Meğer çözüm üretmesini engelliyormuşum. Belki aramıştır fakat benim telefonumda herhangi bir cevapsız arama mevcut değil. Kendisini 70 kez aradım ve cevap vermedi. 1dakikasını ayırıp işim var akşam konuşalım demedi. 15 saniye bile yeter bunun için.
Ki çok merak ediyorum 1400 lirayı ödeyen kendisi olsaydı da bekleyebilir miymiş aramadan? ya da herhangi biri var mıdır telefonla arayıp ulaşamayınca aramaktan vazgeçecek?

Bugun de beni aramadı. ve mesajlarıma cevap vermedi. 15 saniye arayıp işim çıktı diyebilirdi. Ben 70 kez aradım en azından 1 kere açıp cevap verebilirdi. Eğer Lensin durumunu bilerek satmamış olsaydı en azından telefonlarımı cevaplardı diye düşünüyorum. Kendisi telefonlarımı açmayarak arızalı lens sattığını kabul etmiş oluyor.

Buraya yazmak zorunda kaldığıma üzülüyorum. Kendisiyle alışverişte yaşadıklarım tamamen bunlardır. Kaliteli bir insanla düzgün bir alışveriş yapacağımı zannederek şu yaşadıklarım da bana ders oldu.