CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123
Toplam 50 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 50 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree123Likes

Konu: Karakuzu001 sİnan Çakirli olumsuz!

  1. #41
    daestra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ahmet Gürsoy
    Makina:
    Canon 5d mark 2
    Üyelik tarihi
    12.October.2011
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    33
    Mesajlar
    583

    Standart

    Sinan bey bu olay kargoda olmuş olabilir zaten buda cemin suçu değil bu kadar adamda cem'e kefil oluyor burda keşke biride çıksada size kefil olsa siz hala lensi almamakta inat ediyorsunuz ya bu cavır 200 liraya yaptırılıyorsa alın lensi verin ceme parasını yaptırın tamiri yaptırıldı diye satın herkes mutlu olsun neyin derdi bu ben anlamadım sanki sattım kurtuldum yanımada kar kaldı modunuz var kusura bakmayın ama.










    Satılık zeiss 85 1.4 ve canon 50 2.5 macro

  2. #42
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    güney
    Makina:
    makinam yok
    Üyelik tarihi
    24.January.2013
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    692

    Standart

    Cem olayın gidişatı hakkında bir bilgilendirme yazsan?
    Hiç olumlu bir gelişme yokmu?











  3. #43
    Levent Yaşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Levent Yaşar
    Makina:
    6D + 24-105L+50mm f1.4+17-40L+Helios 44m-4+revuenon 135mm f2.8 + Cosina 24mm f2.8
    Üyelik tarihi
    25.September.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1,690

    Standart

    Sinan beyi de cem'i de tanımam ama kargo şirketlerini iyi bilirim ki maalesef duzgununu göremedim. Özellikle üzerine dikkat kirilabilir yazdığım silte, balonlu naylon,strafor ve strece sardigim 30cm x 70cmlik kapak montaj yerine kenarı ezik gitti ki 1metreden düşse bile başına birşey gelmesi mümkün değil.

    Geçen hafta arızalı lensimi hayyam fotoya elden biraktirdim. Bana tamir edip gönderdiler. Ama başka bir arıza çıkardı. Lens netleme yaparken bayağı sikintiliydi. Telefon açıp durumu izah ettim. Paketlemede bana gore hiçbir kusuru yoktu. Kaldı ki hayyam fotoyu da hepimiz biliyoruz. Erhan bey sağolsun geri gönderin lensi bazen kargodan kaynaklı sıkıntı oluyor dedi. Lensi gönderdim. Basit bir işlemi varmış yaptirdilar. Daha sonra lensi ben aldirdim kargoya guvenmedigimden.

    Yani kargodur o kargo










    "VARLIĞIM, TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...."

    Yüksek sesle bir daha söyle

    "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..."

  4. #44
    acg
    acg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Cem
    Makina:
    canon
    Üyelik tarihi
    16.September.2012
    Nereden
    Ankara, Turkey
    Mesajlar
    833

    Standart

    Aslında bu akşam yazıp konuyu tamamen kapatmayı düşünüyordum, zaten ilk mesajda herşeyi açıkça yazdığım için şimdiye kadar birşey yazmak ihtiyacı hissetmedim,fakat Sinan beyin "Ama bu arada Cem kardeş seni Canon türke şikayet edecem ve arkasından bana 400 tl. ver bu konu kapansın mesajı geldi.." Yazısından sonra açıklayarak yazmaya karar verdim. Hatta ilk okuduğumda çok sinirlenip bir anda konuya yazdım. Böyle birşey dediysem lütfen burada yayınlayın. Ben ne böyle birşey söyledim ne de buna benzer birşey ima ettim.


    //Yazdıktan sonra aklıma geldi // Ek : Kendisi 400 lira ver konu kapansın dediği mesajı sanırım buldum. Kendisine lensini geri yolluyorum 1416 liramı geri ver konu kapansın dedim evet. ///


    Lensin arızası normal kullanımda belli bile olmayan bir arıza. Eğer iki lensi yanyana getirmezseniz sesinden bile anlamak çok zor. Geçen hafta fotoğraftan anlayan arkadaşlarla toplandığımızda da arızayı kendilerine gösterdim. Hepsi de aynı şeyi söyledi, "iyi ki ben almamışım ben bunu 6 ay geçse de farketmezdim" , " bu lensi alsam kullanıp satsam da farkedemezdim." Açık konuşmak gerekirse lensin bu hatasını bir gün içinde bulmam bile büyük bir şans. Çok ters bir zamanda farkedebilir sıkıntı yaşayabilirdim.


    Açıkçası ben lensi tamir ettirmek bile istemiyordum ilk başta. Ardından Sinan beyin telefonlarıma cevap vermemesi sonucu ben de tamamen ümidi kestim lensi iade etme şansımdan,vereceği küçük bir meblaya bile sevinecek hale geldim.

    İlk gün sizi saat 8.30 da aramadım Sinan Bey, Sizi 11.46 da aradım. Şu an telefonumun defterinden kontrol ettim. Ayrıca size lensin masrafı 225 ten başlıyor demedim. Sizden önce 4-5 kez ÖZGÜR FOTO TEKNİK ten Özgür bey ile konuştum. Sorunu anlattım. 375 liralık bir sensör değişeceğini büyük ihtimal sorunu çözeceğini fakat daha yüksek bir fiyata çıkabileceğini bunun için lensin içini açmaları gerektiğini şu an ne deseler yanlış olabileceğini söylediler. Ben de sizi arayıp aynen bunları söyledim. 225 liralık tamir masrafı olduğunu keske bana da söyleseydiniz.

    Hafta sonu İlbey'den hayyamda benim için fiyat sormasını rica ettim. O da Hayyam Teknik Cemil bey ile konuşmuş sağolsun kendisi de indirim yaparak 230-240 liraya halledebiliriz belki demiş. Ben de daha fazla üzülmenin yersiz olduğunu düşünüp 250 lirayı verir tamir ettiririm. En azından zararım azaldı diye kendimi teselli etmiş oldum.

    Daha fazla kafamı takarak üzülmeye gerek olmadığını düşünüyorum, zaten yeterince kendimi yıprattım. Nasıl olsa benim zararım 250 lira, kendisi çocuğu yaşındaki "genç ve heyecanlı arkadaş" a rezil oldu.

    Öncelikle destek olan herkese çok teşekkür ederim. Benim hakkımda olumlu görüş bildiren abilerime kardeşlerime de çok teşekkür ederim.

    Sinan bey için,

    Kendisinin bana telefonla aradığım için kızma hakkı olduğunu da düşünmüyorum kendisi aynı şekilde herhangi birisine 1400 lirayı vermiş olsaydı ve lens bozuk çıksaydı Kendisi kat kat daha fazla kez arardı. Ki susmak biryerde kabul etmektir.

    Benim elimde de tüm mesajlar kayıtlı, özel mesajların paylaşılması suç olmasaydı o zaman son attığınız mesajı yayınlayıp sizin olaya bakış açınızı özetleyebilirdim. ( @giresunlu abime gönderdim kendisi birkaç mesaj yukarıda sorduğu sorunun cevabını da orada bulmuş oldu, görmek isteyen arkadaşlara özel mesaj vasıtasıyla gösterebilirim.)

    Açıkçası kesinlikle hoşnut değilim tamir masrafını bile karşılamayan geri ödemeden fakat zararımın bir kısmını kurtarmış oldum. Ortak bir arkadaşımız gitti aldı beni muhattap etmedi sağolsun. Kendisine hakkımı helal etmiyorum Fakat kalan paranın peşinde dolanıp zaman kaybedip başımı ağrıtacağıma hiç uğraşmayacağım. Konu üzerinde daha yorum yapmama da gerek yok sanıyorum. Kendisi isterse istediği zaman zararımın tümünü de karşılayabilir. Numaramı biliyor.

    Forumdaki beni savunan arkadaşlarıma da tekrar teşekkür ederim.











  5. #45
    altiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    altiner
    Makina:
    Canon EOS 60D
    Üyelik tarihi
    27.August.2012
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    47
    Mesajlar
    206

    Standart

    Oldukça üzücü bir olay. Konuyu başından sonuna kadar okudum. Benzer bir olayı ben GittiG..yor sitesinde yaşadım. Ürün elime kırık geldi ve onaylamadığım halde GİttiGyor sitesi parayı satıcıya ödedi, sonuna kadar direndim , 2 ay mücadele ettim ve neticesinde satıcı kusurlu bulundu ve siteyle anlaşması iptal edildi, ben paramı iade alamadım ama o satıcıda o sitede ticari faaliyetini sürdüremedi.
    Buradan konuyu şuraya bağlamak isterim, hukuki olarak satıcı ürünü alıcıya sağlam bir şekilde teslim etmelidir, ve alıcıda sorun varsa 24 saat içinde satıcıyı aramalı, zaten olayın gidişatı bu şekilde olmuş.

    Sinan bey kusura bakmayın ama Cem bey bu durumda mağdur olmuş durumda. Kusurlu ürünü başkasına satalım önerinizide "vicdan" çerçevesinde değerlendirmek lazım gelir sanırım.
    Umarım bu genç arkadaşımızla aranızdaki bu ciddi meseleyi olması gerektiği gibi hakkaniyetle çözersiniz.










    acg likes this.
    FB 1907
    Canon
    EOS60D
    - Tamron 17-50 non VC - Canon 50mm II f1,8

  6. #46
    Giresunlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Umut Giresunlu
    Makina:
    Canon 5D Mark II, EOS M
    Üyelik tarihi
    12.February.2011
    Nereden
    Kocaeli
    Yaş
    49
    Mesajlar
    952

    Standart

    Cem Bey'e gönderilen mesajı okudum. Sinan Bey'in gerek lensin bir başkasına satılmasıyla ilgili önerisi, gerek o mesajdaki ve gerekse buradaki tavırları zaten herşeyi en azından benim için artık yeterince ortaya koyuyor. Cem kardeşime tekrar geçmiş olsun diyorum çünkü moral bozmak gibi olmasın ama şahsen Sinan Bey'in bundan sonra olaya yapıcı bir şekilde yaklaşacağını düşünmüyorum. Çünkü özellikle o mesajda malına sahip çıkan bir satıcı tavrıyla alakalı hiçbir şey yoktu diyebilirim. Benim başıma da benzer bir olay geldiği için bu tür durumlarda yapıcı olmaya çalışmanın ne kadar önemli olduğunu iyi biliyorum. Sinan Bey maalesef başından beri olaya son derece olumsuz yaklaşmış, zaten diyalog imkanlarını daha en başından böylesine kapatırsanız olayın gidişatı da az biraz ortaya çıkıyor maalesef.










    acg likes this.

  7. #47
    berataribas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    berat arıbaş
    Makina:
    Nikon d700
    Üyelik tarihi
    22.April.2012
    Nereden
    Aksaray-Hakkari (Şemdinli)
    Mesajlar
    344

    Standart

    Alıntı acg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hemen Lensi bana satan SİNAN ÇAKIRLI ( KARAKUZU001 ) beyi aradım. tam 9 kere aradım 10-15 dakikalık arayla hiçbirine bakmadı. Sonradan 2 saat sonra watsapp a girdiğini farkedince hemen kendisini aradım ve açtı. Lensin sorunundan bahsettim önce yok bu sorun değil yere zaten netlemez dedi. Dedim neden netlemesin ki. Ya çok kullanılan bir lens değil sonuçta, bir takgez değil ki çok kullanılsın dedi.
    Her iki arkadaşı da tanımam ama Sinan beyin lensin hatalı olduğundan haberinin olmadığı pek inandırıcı gelmedi. bu sözleri söylemiş ise böyle bir arızadan haberi var demektir benim nazarımda. demek ki onun elindeyken de netlemiyordu. Ne diyelim geçmiş olsun Cem hocam...










    acg likes this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Nikon d700 + Nikon 24-70mm f2,8G + Nikon 16-35mm f4G VR + Nikon 105mm f2,8G VR + 24-120mm f3,5-5,6D + 85mm f1,8D + 2x yn568ex + 4x yn622N B+W 77mm UV + Daisee 77mm cpl + Daisee 77mm nd + Rollei 35 Led

  8. #48
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ufuk Işıklar
    Makina:
    Canon EOS 6D, Nikon D70's. Canon AE-1, Canon EOS 1N, Canon EOS 3, Sony Nex C3, Minolta XD7
    Üyelik tarihi
    10.June.2010
    Nereden
    Istanbul
    Mesajlar
    163

    Standart

    Şimdiye kadar yazılan yorumların neredeyse hepsiyle aynı fikirdeyim. Sinan Bey bence bu lensi piyasanın altında satmış. O sebebten dolayı yanlışında -bu kadar kişinin ricasına ve hoş görmemesine karşı- diretiyor. Oldukça da yanlış yapıyor bana kalırsa.
    Cem arkadaşımız da piyasanın altında aldı diye lensin ayıbını kabul etmek zorunda değil.
    Bu sigma 85mm f1:4 lens anladığım kadarıyla pırıl pırıl bir lens. Alıcı geri alıp, Sigma yetkili servisi Özgür Foto'da ricayla küçük pazarlıklarla uygun bir fiyata pırıl pırıl yaptırsa da bu forumdaki bu kadar pırıl pırıl insanı ve Cem arkadaşımızı daha fazla üzmese iyi olmaz mı ? Böyle bir para için kalp kırmaya değer mi ?










    cankar_34, Ermann and acg like this.

  9. #49
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Emre DOĞAN
    Makina:
    Canon 60D
    Üyelik tarihi
    22.August.2013
    Nereden
    ANKARA
    Yaş
    31
    Mesajlar
    24

    Standart

    Baştan sona kadar üzülerek okudum. Cem kardeşim benimde şahsen tanıştığım, sürekli muhabbetim, alışverişim olan bir arkadaşımdır. Üçün, beşin hesabını yapacak bir karektere sahip değildir. Sorunsuz diye aldığı lens arızalı çıkarsa bunu Cem'in değil Sinan beyin kendisin iade alıp yaptırıp, geri tamir gördüğünü belirterek satması gerekir. Burada Cem kardeşime "sen tamir ettir, ben masrafını karşılayım " dese bile bunu söylemeye hakkı yoktur. Çünkü bu objektif sorunsuz olarak satılmıştır. Sinan bey bunu dememekle birlikte, ürünü geri almamakla birlikte birde üstüne tamir masraflarının bir kısmını karşılama teklifinde bulunuyor. En kötüsüde Cem'den ürünü başkasına sorunsuz gibi lanse ederek satmasını istemesidir. Ne diyeyim yapılan büyük bir yanlıştır ve umarım Sinan bey biran önce bu yanlıştan döner. Çok geçmiş olsun Cem umarım birdaha böyle üzücü ve can sıkıcı bir durumla karşılaşmazsın.











  10. #50
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Tolga BAL
    Makina:
    Canon EOS 600D Canon 18-55 IS II Canon 50 MM 1.8 Super Takumar 1.4 Tamron 70-300 LD Dİ
    Üyelik tarihi
    02.July.2014
    Nereden
    Eskişehir
    Yaş
    33
    Mesajlar
    3

    Standart

    Merhabalar,
    Bu tür vakaları okudukca insanın 2. el ürün alası gelmiyor. Zira benimde başıma benzeri geldi. Düzeltmek baya uğraştırdı.











Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •