Video özelliklerine bakıldığında “gerçek” 4K (3840*2160 değil 4096*2160) kullanması; bu isi 60 kare/sn hızında yapması ve dual pixel adı verilen otomatik netlik sistemini desteklemesi video alanında Canon’un lider konumunu sürdürdüğünü gösteriyor. Ne var ki HDMI kapısından sadece 1080p çıktı vermesi bu kameranın video öncelikli olmadığını da gösteriyor.

Yani dahili kayıt yaparken hem 4k hemde 1080p çekim yapılırken sıkıştırma yapılıyor HDMI çıkışı sayesinde 1080p sıkıştırma yapılmadan kaydedilebiliniyor yalnız bunu zaten 5d mark3 de yapıyor benim kişisel düşüncem bu segment makinaların video çekmesi bile gerekmiyor çünkü spor vahşi yaşam doğa fotoğrafçılarının daha çok tercih edeceği bir makina bu yani video sıkıştırılmış 4k video özelliği koyup fiyatı kabartmak tamamen ticari bir hamle.Tabi canon yine de bu konuda nikona göre daha insaflı davranmış nıkon d5 te 500 dolar daha fazla video özellikleri daha düşük.

Bu video işini en güzel sony çözmüştür a7s -a7s2 ile a7s te bile HDMI çıkışı ile 4k kayıt yapmak mümkün ve 2200 dolar gibi ulaşılabilir rakamalarda.
Sony genel kullanım için a7 yüksek çözünürlük için a7r video için a7s diye bence güzel bir sınıflama yapmış.
Canondan da benzer bir hamle beklenebilir aslında genel kullanım için 5d mark 4 yüksek çözünürlük için 5ds ve video için 5dc gibi bir sınıflama çok daha mantıklı olabilir.Tabi bu benim saçma senaryom 5d mark 4 de muhtemelen HDMI çıkışından 4k kayıt yapabilecek.

Bu video işi DSLR dünyasına yayılınca çok saçma fiyat politikaları başgösterdi nıkon d500 makinasını tanıttı yakınlarda çok iyi bir makina yapmış 7d mark 2 den daha iyi görünüyor yalnız 4k video özelliği(aslında gerçek 4k değil) var diye 2000 dolar gibi saçma bir fiyattan piyasaya sürüldü.FF abileri d750 ve d610 daha ucuz. Sanki nıkon çok iyi bir makina yapıp satmak istemiyor gibi absürd bir durum var ortada.

Özetlemek gerekirse canon video için ulaşılabilir rakamlarda videoya özel bir model üretirse bu lens çeşitliliği ile karşısında kimse duramaz adıda hazır 5DC
Dahili 4k kayıt hatta RAW video çekerse tadından yenmez.

Bu arada konuyu bayağı dağıtmışım 1dx mark 2 gayet güzel olmuş( flaş kızağının önündeki çıkıntı göze batsada) şu anda dünyanın en hızlı makinası ve bu segmentte en önemli şey hızdır Fiyatını fazla bulan arkadaşlar nıkonun eski modeli D4S ile aynı fiyatta olduğunu unutmasınlar