CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree4Likes

Konu: 70D 'den FF'e Geçiş Önerisi Lütfen...

  1. #1
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fikret Yaman
    Makina:
    Canon 70D
    Üyelik tarihi
    27.November.2014
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    112

    Standart 70D 'den FF'e Geçiş Önerisi Lütfen...

    Selamlar arkadaşlar. Her şeyden önce Amatör olarak, Kendi halinde bir Fotoğraf meraklısıyım Ama bu fotoğraf hobisi elbette bambaşka bir şey. Bu işten para kazanmıyorum ve asla da kazanacak ta değilim. Makinem 70 lenslerim ise 18-135 IS STM kit lens 50mm f/1.8 ve Yurt dışından getirttiğim 55-250 IS STM. Deliler gibi okuyorum forumları, fotoğrafçılık üzerine ne bulursam okumaya çalışıyorum. Elbette bir prof. olamayacağım ama işin mantığını yapısını öğrenmeden de olmuyor.

    Çektiğim fotoğraflar nasıl amatörsem sonuçlar da eldeki ekipmanla ve tabiki kişisel beceriksizlikle orta sınıf oluyor. FF makine de 5D mrk3'e geçmem bu işten para kazanmayacağım için biraz fazla lüx. o yüzden AA filtre olmayışı yüzünden 6D aklımda olan makine. Çünkü 6D nin vizöründen ve 70D nin vizöründen yanyana bakma fırsatını buldum MediaMrk'ta yalnız bu noktada sizlere sormak istediğim kafama takılan noktalar var.

    1- 70D ye göre 19'a Karşılık 11 AF noktası 19 Crosstype'a karşılık 1 CT. noktası. (Portre, Manzara, Müze gezilerinde iç mekan ve tabiki Boğaz Manzarası Camiler Vs. Sabit objeler çoğunlukla) AF noktasının Yada CT noktasının fazlalığının fotoğraf netliğine etkisi nedir ? Genelde Tek nokta AF seçimi ile 11 ya da 19 AF noktası seçiminin farkı nedir? 19 nokta seçtiğimde istediğim noktayı kendi seçmediği de oluyor.

    2- 1/8000'e karşılık 1/4000 enstantane hızı. zaten saniyede 7 kareye karşılık 4,5 kare çekiyor 6D. bu da uçan martı fotoğrafı gibi fotoğraflar çekmeyi nispeten güç kılıyor. Bu fark ne derece etkilidir ya da önemlidir? Benim için hızdan ziyade keskinlik ve Bokeh etkisi önemli.

    3- Tepe Flaşının olmaması ne derece dez avantajdır ? (Meike HSS 1/8000 E-TTL MK-600 Flaşım var ama genede popup flaş olmaması biraz canımı sıkmıyor değil) Yani Flaş olmadığı durumda akşamları oda içinde ISO ya yüklenip ne derece başarılı ne düzeyde kumlu ya da kumsuz fotoğraf alabilirim ? 70D'nin ISO başarısı malum VASAT Video da ise 6D 5D Mark 3'ten daha başarılı. Ben Moire halelerini asla dert etmem. 5D AA filtre yüzünden tamam o haleler yok ama netlikte o derece soft. keskin değil. Fotoğrafta da ISO başarısı 6D'de fazlası ise yüksek. dpreview sitesinde karşılaştırma fotolarına baktım Sonuçlar gerçek dünyadan (stüdya veya özel çekim değildi) ve çok güzeldi. Tabiki bunda en önemli etken AA filtre ve lens faktörü.

    4- Son olarak niyetim 70D ve ekipmanları (Grip + 18-135 IS STM ve 55-250 IS STM ) satıp 50mm yi elde tutup üzerine ekleme yapıp 6D + 24-105 F/4 Kit lens almak. Ya da 70D'yi elde tutup 24-105 f/4 almak yanına da 10-18 ya da 10-22 geniş açı lens mi almak daha mantıklı ? 10-18 veya 10-22 FF keyfi verir mi ? Keskinlik ve Bokeh etkisi Crop faktörü dışında 24-105 70D de aynı sonucu verir mi ?

    Body fiyatı en son hayyamda 3800 civarı idi. Şu andaki fiyatını bilmiyorum açıkcası.

    5D mark3'e geçme lüksüm yok. O yüzden 6D ve muadili makineler üzerinden tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.

    Saygılarımla.











  • #2

  • #3
    karakuzu001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    sinan çakırlı
    Makina:
    ...
    Üyelik tarihi
    29.February.2012
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    459

    Standart

    Bir agabey tavsiyesi.. 6D VE 24-105 al defteri kapa..










    Cemshoot, aksoykaan and Nicomendox like this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #4
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fikret Yaman
    Makina:
    Canon 70D
    Üyelik tarihi
    27.November.2014
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    112

    Standart

    Teşekkür ederim öneriniz için. Ama Nikon D800 ün AA filtresi olduğu için pek cazip gelmiyor. 6D nin benim açımdan en cezbedici yanı da AA filtre olmaması. Nikon da 800E ve son modellerinden D810 da AA filtre yok. Aslında 6 7 ay para biriktirip D810 almayı düşündüm ama sonra Amatör olarak kullanacağım için de astarı yüzünden pahalıya geleceği için vazgeçtim. İkinci el ürünler bana hep soğuk gelmiştir. verdiğiniz linkteti 92K 92000 mi demek oluyor ?











  • #5
    Mabgarinen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ahmet BAKOĞLU
    Makina:
    Canon EOS 1D Mark III
    Üyelik tarihi
    17.May.2013
    Nereden
    Rize
    Yaş
    38
    Mesajlar
    509

    Standart

    Nikon d610 da seçenekler arasına girebilir bence..










    Canon EF 24-105 F4 IS L USM Canon EF 17-40 F4 L USM Canon EF 50mm 1,8 Yongnuo yn 560 III BW 77 ND 64x

  • #6
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fikret Yaman
    Makina:
    Canon 70D
    Üyelik tarihi
    27.November.2014
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    112

    Standart

    Ahmet bey D610 da AA filtre mevcut. 6D ye yönelmemdeki ilk kriterim oydu aslında. Yani daha keskin fotoğraflar alabilmek. Ama Nikondaki Kronik problemler de Nikon'a mesafeli durmama sebep oluyor. Bin tanede biri sorunlu olsa o da Gelir mutlaka beni bulur Tozlanma, yağlanma problemi gibi. Kullanma fırsatınız oldu mu ? Marka Fanatiği değilim. Sadece Fayda maliyet analizi söz konusu. Ekipmanları Canon FF ye geçsem de kullanamayacağım zaten. Ama bir şeyi açık yüreklilikle söylemek istiyorum. Sizler de biliyorsunuzdur Nikon Forumunda Canon'a karşı aşırı bir fanatiklik gördüm. Ve bu yüzden buradaki tüm arkadaşlarımı canı yürekten tebrik ediyorum bu etik davranışları için. Bir diğer markayı fanatiklik yapıp kötüleme yoluna gitmedikleri için.











  • #7
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yavuz BAHÇEKAPILI
    Makina:
    Canon 40D + Nikon D3s
    Üyelik tarihi
    28.February.2011
    Nereden
    TRABZON
    Yaş
    45
    Mesajlar
    329

    Standart

    Canon 6D.de alsanız, Nikon D610.da alsanız pişman olmazsınız. Her ikisi de harika makineler. Birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları oldukları yönleri var ama bunlar bence biz amatör kullanıcılar için çok çok elzem değil. 6D.nin wifi ve GPS.i yerine göre önemli bir artı bence çünkü fotoğraf kalitesi gibi konularda birbirlerine aman aman bir üstünlükleri yok.

    Objektif konusuna gelince bence Canon Türkiye.de bence Nikona göre çok daha avantajlı. Bunu çok yakın gözlemliyorum. Canon.un hemen her aralıktaki (özellikle full frame için) lensini bir şekilde temin edebiliyorsunuz. Fayda / maliyet analizi yaparken bence makine üzerinden değil objektifler üzerinden gidin. İkinci el piyasası olarak değerlendirdiğimizde Nikon.un full frame lenslerini özellikle tele olarak almayı bir kenara bırakın bulmak bile sorun. Bulduğunuzda da çok pahalı.

    Sizin açınızdan bakarsak dediğiniz gibi zaten mevcut lensleriniz EF değil yani full frame.de ya da APS-H (1.3x crop) gövdelerde kullanmak mümkün değil. Bu yüzden Nikon düşünmenizde mantıklı.

    Kararınızın size mutluluklar getirmesini, hayırlı olmasını dilerim.










    İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanır.

  • #8
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fikret Yaman
    Makina:
    Canon 70D
    Üyelik tarihi
    27.November.2014
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    112

    Standart

    Teşekkür ederim Yavuz bey. az önce aşağıda linkini verdiğim karşılaştırma videosunu izleyince Canon 6D Nikon D610 dan görüntü kalitesi ISO başarımı ve Videodaki üstün yanı bariz görünüyor. Sanırım bu netlikte bahsettiğim AA filtrenin olmaması büyük etken. Canon 70D yi ikinci makine olarak elde tutmak mantıklı bir davranış mı olur sizce ? yoksa bir artısı olmaz mı 6D ile birlikte ?

    https://www.youtube.com/watch?v=YO97WkN-Zgs











  • #9
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yavuz BAHÇEKAPILI
    Makina:
    Canon 40D + Nikon D3s
    Üyelik tarihi
    28.February.2011
    Nereden
    TRABZON
    Yaş
    45
    Mesajlar
    329

    Standart

    Bu işten para kazanmıyorsanız 70D.yi elinizde tutmanın bir gerekliliği yok bence. Hele 6D varken bir daha 70D.yi kullanacağınızı düşünmüyorum ben. Bir artısı da olmaz. Nikon genelde daha fazla AF noktası ve cross type sensöre sahip olduğu için takip gerektiren hareketli fotoğraflarda daha başarılı.










    İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanır.

  • #10
    acemy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ümit Can TÜRKER
    Makina:
    Eos-M
    Üyelik tarihi
    04.December.2012
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,859

    Standart

    Selamlar,

    Elinizdeki ekipmanla 5d Mark 3 video kalitesine soft demeniz şaşırtıcı. 70d videoda güzel bir body de, 5d mark 3 de soft değil

    1- Her şey mark 3 değil.
    Herkese en yüksek body önerilip durulur, bu tam bir bilgisizlik, başka bir şey değil. Herkese 5d Mark III ve 70-200 f/2.8 IS II öneriliyor genelde forumda, üstünüze alınmayın.

    2- 6d, Mark 3 kıyasında, video'da kulaklık girişi ve hızlı AF mark 3'ün elde tutulur bonusları.

    3- Wi-fi ve GPS bence boşa enerji tüketen modüller, bir kez bile kullanmadım.

    4- AF point fazlalığı her zaman kişisine göre süper bir şey olmayabilir.
    6d'deki orta AF point IQ olarak 5d Mark II, III'ten üstün. Gece çekimlerinde farkettiriyor.
    Tahminimce 70d'den de performanslıdır.

    5- 70d'den 6d geçerseniz AF pointler daracık bir alanda toplanmış olacak. Bunu biraz garipseyebilirsiniz.

    6- 70d zoom'a ihtiyacı olanlar için ve video çekenler için güzel bir body. Ek olarak keskinlik kaybınız olsa da, wide çekimlerde lens skalanız daha ucuz.
    Daha ucuz ekipmanla daha rahat pozlar çekmeniz mümkün.
    Canon 8-15 L 'nin crop performansını gerçekten özlüyorum.
    FF'de her şey para.

    7- Elinizdeki lens skalasını yükseltin, 6d'ye öyle geçin.
    50mm f/1.8 ile 6d geçerseniz biraz amaçsız kaçacak, ilerde 6d kötüleyeceksiniz
    f/1.4 lens edindikten sonra flaşsızlık o kadar da dert değil.
    Şahsen ben çoğu ortamda flaşsız takılıyorum.
    Çoğu çekimlerde de body üstü aydınlatmayı da kullanmayı tercih etmeyerek yanlarda 2 flaş veya ekstra aydınlatıcı kullanıyorum.
    f/4 altında kaliteli lensiniz yoksa ve çok alışmışsanız tepe flaşı kullanmaya, belki ters gelebilir.

    8- 2. body olarak elde 70d tutmak biraz lüks.

    9- Gece manzara çeken birisiyseniz bence tek seçenek 6d.

    Umarım faydalı olmuştur, kırmaya çalışmak istemedim

    İyi forumlar.










    aksoykaan likes this.
    Bilgi Arttıkça Ego Azalır. Bilgi Azaldıkça Ego Artar - Albert Einstein

    Oyun Yayınımı izlemek için:

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #11
    Important - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    A.Ş
    Makina:
    -
    Üyelik tarihi
    08.April.2012
    Nereden
    Edirne
    Mesajlar
    87

    Standart

    Dinamik aralık,detay ve keskinlik konusunda d800 çok daha iyidir.









    Alıntı Nicomendox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim öneriniz için. Ama Nikon D800 ün AA filtresi olduğu için pek cazip gelmiyor. 6D nin benim açımdan en cezbedici yanı da AA filtre olmaması. Nikon da 800E ve son modellerinden D810 da AA filtre yok. Aslında 6 7 ay para biriktirip D810 almayı düşündüm ama sonra Amatör olarak kullanacağım için de astarı yüzünden pahalıya geleceği için vazgeçtim. İkinci el ürünler bana hep soğuk gelmiştir. verdiğiniz linkteti 92K 92000 mi demek oluyor ?
    92000











  • #12
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fikret Yaman
    Makina:
    Canon 70D
    Üyelik tarihi
    27.November.2014
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    112

    Standart

    Alıntı acemy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

    Elinizdeki ekipmanla 5d Mark 3 video kalitesine soft demeniz şaşırtıcı. 70d videoda güzel bir body de, 5d mark 3 de soft değil

    1- Her şey mark 3 değil.
    Herkese en yüksek body önerilip durulur, bu tam bir bilgisizlik, başka bir şey değil. Herkese 5d Mark III ve 70-200 f/2.8 IS II öneriliyor genelde forumda, üstünüze alınmayın.

    2- 6d, Mark 3 kıyasında, video'da kulaklık girişi ve hızlı AF mark 3'ün elde tutulur bonusları.

    3- Wi-fi ve GPS bence boşa enerji tüketen modüller, bir kez bile kullanmadım.

    4- AF point fazlalığı her zaman kişisine göre süper bir şey olmayabilir.
    6d'deki orta AF point IQ olarak 5d Mark II, III'ten üstün. Gece çekimlerinde farkettiriyor.
    Tahminimce 70d'den de performanslıdır.

    5- 70d'den 6d geçerseniz AF pointler daracık bir alanda toplanmış olacak. Bunu biraz garipseyebilirsiniz.

    6- 70d zoom'a ihtiyacı olanlar için ve video çekenler için güzel bir body. Ek olarak keskinlik kaybınız olsa da, wide çekimlerde lens skalanız daha ucuz.
    Daha ucuz ekipmanla daha rahat pozlar çekmeniz mümkün.
    Canon 8-15 L 'nin crop performansını gerçekten özlüyorum.
    FF'de her şey para.

    7- Elinizdeki lens skalasını yükseltin, 6d'ye öyle geçin.
    50mm f/1.8 ile 6d geçerseniz biraz amaçsız kaçacak, ilerde 6d kötüleyeceksiniz
    f/1.4 lens edindikten sonra flaşsızlık o kadar da dert değil.
    Şahsen ben çoğu ortamda flaşsız takılıyorum.
    Çoğu çekimlerde de body üstü aydınlatmayı da kullanmayı tercih etmeyerek yanlarda 2 flaş veya ekstra aydınlatıcı kullanıyorum.
    f/4 altında kaliteli lensiniz yoksa ve çok alışmışsanız tepe flaşı kullanmaya, belki ters gelebilir.

    8- 2. body olarak elde 70d tutmak biraz lüks.

    9- Gece manzara çeken birisiyseniz bence tek seçenek 6d.

    Umarım faydalı olmuştur, kırmaya çalışmak istemedim

    İyi forumlar.
    Rica ederim bilakis memnuniyet duydum. ayrıca tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.

    Yalnız benim başlangıç olarak alabileceğim lens elbette kit lens 24-105 IS f/4 L. elimdeki mevcut lenslerden sanırım çok daha iyidir. Bugün Hababam sınıfının çekildiği Adile Sultan Kasırına Gittik. Ve 18mm lik açı (Crop 28,8mm) yetmedi istediğim fotoğrafı çekmeye. Benim hareketli nesnelerle ilgili bir çekim yapma niyetim yok. Sabit Portre, Manzara Bina Cami , Konmuş Kuş vs. yani spor action fotoğrafı çekmek hic cezbedici değil. bu sebepten dolayı Bol AF noktasının olmayışı bir eksiklik yaratır mı ? AF noktasının hareketli nesneler için midir ? Yada AF noktasının çoklığu netleme hızını mı etkiler? Yoksa Durağan bir nesnede 5D mrk3 ile 6D aynı sonucu mu verir ?

    5D'nin Soft olduğundan kastım. Moire oluşmasını engelleyen AA filtre 6D ye göre çok daha fazla Yumuşak hatlar ve veriyor. Tüm video incelemelerinde böyle. Aslında saçma bir fikir mi bilmiyorum ama Popup flaş olmamasını cebe sığan küçük E-TTL flaşlar var ufak kafası oynayan flaşla kapatmayı düşünüyorum. 200TL. civarı Hem güç olarak Popuptan kuvvetli hem de e-ttl ve lens kafasının oynar baslıklı olması pratik çözüm gibi geliyor.











  • #13
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fikret Yaman
    Makina:
    Canon 70D
    Üyelik tarihi
    27.November.2014
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    112

    Standart

    İmportant size de teşekkürlerimi sunuyorum. Ama paylaştığınız örnek resimlerde boyut farkı çok fazla. Croplanmış haldeki görüntü boyutları. 6D deki AA filtre olmayışı bence daha keskin sonuçlar veriyor. Şahsi kanaatim. Belki beklenti yada zevk meselesi ama ISO ya yüklenip Fotoğraf çekmek çok cazip gelmiyor aslında. Youtube da D810 6D video karşılaştırması vardı. D810 aynı İSO da biraz daha parlak sonuç veriyordu ama netlik başa baş denecek düzeydeydi. ikisinin de AA filtresi Yok. Tabiki bütün bunlar zevk meselesi. Teşekkürlerimi sunuyorum.











  • #14
    orkunkaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Orkun Kaan Türeyyen
    Makina:
    5D IV, 5D III, GR II
    Üyelik tarihi
    21.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    291

    Standart

    Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama 6D'de AA filter var diye biliyorum. Zaten olmasa Canon promote ederdi baya.


    Sent from my iPad using Tapatalk










    Mark IV & III + Ricoh GR II + Mavic Air
    24-70 II + 16-35 IS + 35 f1.4 Art + 70-200 f/4 IS + 85 f1.8 + 100 f2.8 IS + Rokinon 14
    LEE (Landscape Polarizer + Big/Little Stopper + GND 0.9 Soft/0.6 Medium + ND 0.9) + 055PROCX3 + MHXPRO-BHQ6 Head + QR11-LC + Lowepro Whistler 350 AW + Mindshift Backlight 26L



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #15
    acemy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ümit Can TÜRKER
    Makina:
    Eos-M
    Üyelik tarihi
    04.December.2012
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    1,859

    Standart

    Alıntı orkunkaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama 6D'de AA filter var diye biliyorum. Zaten olmasa Canon promote ederdi baya.


    Sent from my iPad using Tapatalk
    Selamlar,

    6d'de de 5d Mark III'te de AA filtre var, bildiğim kadarı ile çoğu canon body'de var.

    Bunu kaldırmak da AF işlevini yitirten bir işlem ve de riskli.

    5ds/r daha amaca yönelik geliyor bu yüzden.










    Bilgi Arttıkça Ego Azalır. Bilgi Azaldıkça Ego Artar - Albert Einstein

    Oyun Yayınımı izlemek için:

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #16
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fikret Yaman
    Makina:
    Canon 70D
    Üyelik tarihi
    27.November.2014
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    112

    Standart

    Benim okuduğum yazılardan hareketle bunu söylemiştim. Hatta external olarak bu filtre (VAF) takılabiliyor o Moire lerin giderilmesi için. Yabancı bir forumda birinin yorumu şu şekilde ;

    Having had both 6D and 5D III, the 6D has slightly sharper images due to no AA filter and the 6D does in fact have less ISO noise than the 5D. I do a lot of low light/night photography and the 6D was the clear winner. After getting the 5D, that was one of the first things I've noticed. Many reviewers also back my statement up, just look some up.

    Adam hem 6D hem 5D kullanmış, 6D'nin 5D III'den keskinliğini AA filtresinin olmamasına ve ISO başarımında daha düşün kumlanma sağladığını ve Düşük ışık koşullarında 6D'nin net bir şekilde kazanan olduğunu söylüyor.

    bundan sebep fotoğraf keskinliği ve video netlik başarısı oldukça iyi.

    Bahsettiğim filtre bu.. Belki de ben yanlış biliyorumdur.

    https://www.youtube.com/watch?v=k1uZArNofrQ













  • #17
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fikret Yaman
    Makina:
    Canon 70D
    Üyelik tarihi
    27.November.2014
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    112

    Standart

    Nikon FF makinelerde DX lensler Otomatik Crop Moda geçişle kullanılabiliyor muş. Bu doğru mu ? Yani EFS Lenslerin FF body de kullanılamama sorunu Nikonlarda yokmuş. Tüm eski yeni lensler kullanılabiliyormuş Nikonda. FF makine aldıktan sonra DX lensi napıcaksın diyebilirsiniz ama bence güzel bir özelliklik. Kesin kararımı verdim bir FF makineye geçiş yapacağım ve bu 6D yada D610 olucak ikisinden biri. Ekipmanları her iki makinede de kullanamayacağım için Marka Fanatikliğine gerek yok. Sadece doğru seçim olsun istiyorum.











  • #18
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yavuz BAHÇEKAPILI
    Makina:
    Canon 40D + Nikon D3s
    Üyelik tarihi
    28.February.2011
    Nereden
    TRABZON
    Yaş
    45
    Mesajlar
    329

    Standart

    Alıntı Nicomendox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nikon FF makinelerde DX lensler Otomatik Crop Moda geçişle kullanılabiliyor muş. Bu doğru mu ? Yani EFS Lenslerin FF body de kullanılamama sorunu Nikonlarda yokmuş. Tüm eski yeni lensler kullanılabiliyormuş Nikonda. FF makine aldıktan sonra DX lensi napıcaksın diyebilirsiniz ama bence güzel bir özelliklik. Kesin kararımı verdim bir FF makineye geçiş yapacağım ve bu 6D yada D610 olucak ikisinden biri. Ekipmanları her iki makinede de kullanamayacağım için Marka Fanatikliğine gerek yok. Sadece doğru seçim olsun istiyorum.
    Evet kullanılabilir. Nikonda böyle bir özellik var. En eski lensleri bile takıp manuel kullanabilirsiniz. Tek başına bu sizin için bir kriter olacaksa buna bir şey diyemem ama.










    İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanır.

  • #19
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Kürşat Yurt
    Makina:
    Canon EOS 5D
    Üyelik tarihi
    28.May.2011
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    27
    Mesajlar
    1,445

    Standart

    Alıntı Nicomendox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim okuduğum yazılardan hareketle bunu söylemiştim. Hatta external olarak bu filtre (VAF) takılabiliyor o Moire lerin giderilmesi için. Yabancı bir forumda birinin yorumu şu şekilde ;

    Having had both 6D and 5D III, the 6D has slightly sharper images due to no AA filter and the 6D does in fact have less ISO noise than the 5D. I do a lot of low light/night photography and the 6D was the clear winner. After getting the 5D, that was one of the first things I've noticed. Many reviewers also back my statement up, just look some up.

    Adam hem 6D hem 5D kullanmış, 6D'nin 5D III'den keskinliğini AA filtresinin olmamasına ve ISO başarımında daha düşün kumlanma sağladığını ve Düşük ışık koşullarında 6D'nin net bir şekilde kazanan olduğunu söylüyor.

    bundan sebep fotoğraf keskinliği ve video netlik başarısı oldukça iyi.

    Bahsettiğim filtre bu.. Belki de ben yanlış biliyorumdur.

    https://www.youtube.com/watch?v=k1uZArNofrQ

    filtre var ancak 5D serisindeki kadar bir etkisi yok










    Canon EOS 5D

  • #20
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fikret Yaman
    Makina:
    Canon 70D
    Üyelik tarihi
    27.November.2014
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    112

    Standart

    Alıntı bahcekapili Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet kullanılabilir. Nikonda böyle bir özellik var. En eski lensleri bile takıp manuel kullanabilirsiniz. Tek başına bu sizin için bir kriter olacaksa buna bir şey diyemem ama.
    Elbette Tek başına bir kriter değil. 20mp'e karşılık 24mp çözünürlük. Popup Flaşh. AF noktası fazlalığı 11 karşılık 39 ve Daha fazla CrossType Noktası 1 e karşılık 9, 4,5 fps değerine karşılık 6fps çekim hızı 1 hafıza kartına karşılık 2 hafıza kartı girişi olması, çok fark eder mi bilmem ama %97'e karşılık %100 görüş açısı. Ve Doğru mudur bilmiyorum ama aşağıda linkini verdiğim sitede %82 ye karşılık %94 netlik oranı. Daha düşük NOISE değeri. Ve tabiki yukarda bahsettiğim gibi tüm eski yeni DS FX lenslerin kullanılabiliyor olması. Kriterler bunlar. Tüm bunlara karşılık ilk makinem CANON ve memnunum ama bir FF kameraya geçiş yapma konusunda kararım kesin yakın gelecekte.

    ISO başarısı Canon 6D de yüksek ama Benim şahsi görüşüm, Canon ISO derecelendirmesi is Nikon ISO derecelendirmesi farklı. Nikon ISO 1600 de Canonun 3200 ISO Seviyelerindeki parlaklığı veriyor. Nikon ISO 6400 de Canonun 10000 seviyelerindeki netlik ve parkalıklığı veriyor. (Bu fark Creative ve Logitech Speakerlarında da böyleydi. Creative Ses kadranı max seviyeye, Logitech'in Ses kadranının %75 seviyelerinde ulaşıyordu.) Zaten zannetmiyorum ki hiçbir CANON veya NIKON kullanıcı ISO 10000 seviyelerinde Resim çekme sevdasında olsun.

    Fiyat aralığında alabileceğim makineler bunlar. 6D - D610 bakalık nasip kısmet hangisine. Ama keşke 6D de Flaş olaydı demeden de kendimi alamıyorum ya da 11 AF nin 11'i Crosstype olaydı. Gönlüm 6D den yana Aklım D610 dan yana.

    Bahsettiğim karşılaştırma linki

    Canon 6D vs Nikon D610 - Our Analysis











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •