CAN EMANET KUL MİSAFİR...
5D MK II nin fiyatı 1900 Dolarlara kadar düşmüşken 6D çok saçma geliyor. Kim bilir bunda ne problemi çıkacak acaba ( 60D de deri atması , 650D de deride alerji muhabbeti , 7D beyaz ayarı ,5D MK 3 Işık sızması ) Nikon D600 düşndürüyor gerçekten fakat objektifde nikkora dönmek var, en basitinden bir 85mm f1.8 alacak olsak bile Nİkon 'un kazıklaşan fiyatlarının ucunu görmeye başlıyoruz![]()
5d Mark II' nin focus sisteminden ciddi manada illallah demiş biri olarak hayal kırıklığına uğradım açıkcası. Crop sensörden FF e geçmek isteyenler için d600 daha mantıklı bir seçim olarak görünüyor, benim gibi eldeki seti bozmak istemeyenler ise mark 3 için para biriktirmeye devamson olarak hem canon ve hem de nikon'a sesleniyorum. hala videoda 1080p de 60fps seçeneğini koymadığınız, shutterı da 1/4000 de tuttuğunuz için allah sizi davul etsin.
"2099$ in US" dedi sanki.. Bakalım Türkiye fiyatı ne olacak...
Fujifilm x100s
6D yi cikartarak, Canon 5D Mark II efsanesini sonlandirma karari almis bu asikar.
6D hemen hemen tum ozellikleri ile 5D Mark II den daha iyi bir sistem ve Pro giris makinalari icin cok iyi bir ornek. Zamaninda 5D Mk II ile Pro giris sinifinda yeni bir cok teknolojiyui sunan Canon bu sefer Wi-Fi ve GPS ile bir sonraki ust pro seviyelerinin nasil olacagini gostermis. Kendi adima 6D gibi bir makine varken sifir 5D mark II almam. Ancak sifir makineye 2000 USD civari veremeyeceklere mujde. 5D Mark II ikinci el fiyatlari 6D nin 2100-2000 USD sifiri ikinci elinin 1900 USD civarinda olacagini goz onune alarak hizla 1300-1500 USD seviyelerine iner artik. Bu da bir cok amator kullanicinin daha rahat ulasabilecegi FF makinalar demek.
Bu Makina ayni zamanda Canon'un yeni makine siniflandirmasinida ortaya cikartiyor.
Artik:
- Giris APS-C sinif xxxD : Dusuk butceli fotografcilara yonelik
- Orta APS-C sinif xxD : Olaya biraz daha profesyonellik katmak isteyen, daha ciddi projeler ile ilgilenen, ozellikleri geregi video yapimina merak duyan genelde ev tipi kullanicilar icin.
- Ust APS-C sinif 7D : 1D seviyesine ulasamayacak, ancak hiz ihtiyaci olan, Spor, kus vb cekimler yapan kullanicilara hitaben. Dis cekim ile ugrasan ciddi amator ve giris seviyesi pro kullanicilar icin.
- Alt FF sinif 6D - 5D Mk II : FF ihtyiaci duyan ciddi amator veya giris seviyesi profesyonel portre, sahne, studyo calisanlar icin.
- Orta FF Sinif 5D Mk III : Cekim hizina daha az bagimli, studyo ve dis cekim yapan, 1D serisinin artilarina ihtiyaci olmayan ve/veya ona yatirim yapacak kadar butceye sahip olamayan Profesyonel kullanicilara yonelik.
- UST FF Sinif 1D serisi : Ciddi yatirim kapasitesine sahip Ust seviye profesyonel kullanicilar icin uretilmis seri.
Artik Ayrimlamalarin ismi degisiyor. Eskiden Giris, orta, pro serisi gibi ayrimlanirken, simdi alti ayri segmentte kullanicilarin daha cok ve kendi ozelliklerine gore secim yapabilecekleri bir pazarlama anlayisi gelisiyor. Urun gami artiyor...
Bu durum bilincli kullanicinin isine yararken, kendisi icin en dogru sistemi secme sansini tanirken, bilincsiz ve malesef sayica daha cok olan kullaniciyi tuketim agi icerisinde tutarak satislari arttirmayi sagliyor. Ozellikle Canon ve Nikon'un kullandigi numaralandirma sistemide olusan tuketim cilginligini desteklemeye yariyor.
Ancak 6D ve D600 ile gordugumuz olay teknoloji gelisimi acisindan olmasada firmalarin pazarlama stratejilerinde buyuk bir farkliliga gtittigini gosteriyor.
Bir deiger durumsa soyle bir piyasa/durum yaratiyor. APS-C den FF'e gecmekisteyecek kisi sayisi cok olacagi icin; Ve bu kisilerin cogu 2100 USD ler veremeyecegi icin (zaten bu sebeple bugune kadar 5D Mark II'ye gecmemislerdi) D600 veya 6D gibi makinelere yıonelmeden ziyade ikinci ellere ytonelme olacak. Canon'un ucuzlayan ikinci el makinesi 5D Mark II Nikon'un ise D700. Bu durumda daha fazla ozelligi (video, iso basarim vs) Canon aslinda daha avantajli bir noktada kaliyor. Bu acidan bakildiginda Canon'un daha az ozellikli diye musteri kaybedeceginden ziyade, ikinci el satisi ile APS-C govdeden FF ye gececeklerle beraber bir cok lens satacagini dusunyorum Canon'un son zamanlarda gelen bir cok lens duyurusunun arkasindada bu strateji olmasi cok normal geliyor.
Uzun lafin kisasi;
1- Makine siniflandirmalari degismistir ve secim sayisi artmistir. Bilincli kullanici icin daha dogru makine secenekleri varken bilincsiz kullanici cok para harcayacaktir.
2- 6D ve 600D ile bu siniftaki eski makinelerin fiyatlari ulasilabilir seviyelere inecektir. D700 ve 5D Mark II arasindaki teknoloji farki, video destekleme gibi ozellikleri ile Canon bu ikinci el savasindan daha karli cikacaktir. EF-S ve EF lens farki nedeni ile lens satislarinia rttiracaktir. Ikinci el lens fiyatlarinda artma beklenebilir.
3- 6D 5D Mark II den daha iyi makinedir. 5D Makr II alabilecek butcesi olanlar yerine 6D alacaklar butcesi daha iyi olanlar 5D mark III'e yoneleceklerdir. Sinifin geregi bu sinif makineye sahip olanlarin elinde bir cok ekipman bulundugu icin Canon'dan Nikon'a veya tam tersi gecisler edilecek zarar boyutu nedeni ile fazla yasanmayacaktir.
Belki bazilarinizin bildigi bir sozu yazmak istiyorum., bir cogunuzun yazar olarak tanidigini tahmin ettigim Douglas Adams'a ait:
"Bir teori vardir. Bu teoriye gore eger bir kisi evrenin ne oldugunu ve burada neden bulundugumuzu kesfederse, evren aninda yok olur ve yerini daha garip ve tanimlanamaz bir sey alir. Ama bir teori daha vardir ki bunun coktan oldugunu soyler."
Saygilarla
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.
1/4000 enstantane hızı, üst kısmın plastikten olması, az da olsa daha az çözünürlük, Mark II'ye göre dezavantajları..
JPEG'den otomatik HDR modu, daha yeni yazılım, tek cross type, wi-fi gibi özellikler artıları gibi duruyor. Aaniyedeki çekim hızı ise çok küçük farkla 6D'nin daha iyi. LCD ekranı da ynı şekilde 0.2 inch daha büyük.
ISO aralığından çok ISO başarımı önemli olduğundan bu konuda sonuçları beklemek gerek.. Dinamik aralıkta falan aman aman hiç bir fark olmayacak bence..
Mark III ile bile ben halen Mark II arasında dağlar kadar fark olduğu fikrinde değilim. Mark II'nin "4 yıllık teknoloji" olduğundan bashisle elindekini satıp buna geçen bence isabetli davranmaz.. Çoklu cross type netleme noktaları, az da olsa çözünürlük farkı, çoklu veri depolama sistemi, Mark II'den neredeyse iki kat oranındaki çekim hızı ve diğer yazılımsal yenilikler (HDR vs.) nedeniyle Mark II'yi satıp Mark III alan daha anlaşılabilir bir tercihte bulunuyordur kanaatimce..
İlk kez FF'e geçecekler için ise 6D elbette bir alternatiftir. Mark II'nin üretimine bir müddet daha devam edilirse bu hareket illa ki Mark II fiyatlarını bir miktar daha düşürebilir..
"Öğrenmek Benim Mutluluğumdur.." (Orhan Hançerlioğlu)
Benim için öncelik full frame olması ve fiyat avantajını sağlarsa 5d mark 2 yerıne almayı dusunurum sizce ?
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
bence alt kesime hitap edicek bi fullframe makıne özelliklerı hıcte iyi değil bnce.. 550 d mi alsam 6d mi alsam ama ff alayım diyen cok olucak... tabi 2100$ azpara deıl..
Canon 6D + 70-200 f4 L is usm+ sigma 150mm f2.8 ex dg hsm apo macro + Emobiltz drf-14 macro-ring flaş + Weiffeng 60*60 softbox + Rf-603 c4 + canon 580 ex II speedlite + Youngno 565-ex + Manfrotto 055XPROB & Manfrotto 498RC2 + lowepro pro runner 300 aw
Canon'un her yeni makinasında tuşların yerini değiştirmesi ve Nikon'un da her makinasında tuşların genelinin yerinin belli olması. Canonu bana göre bir adım geriye atıyor.. 6D de de yine bambaşka bi olay görüyoruz heryer heryerde.. Yeni kullanıcıların allah yardımcısı olsun.
Canon 5D mark III
Canon 5D Mark II
Canon BG-E6
Zenitar 16mm F2.8 (Fish Eye)
Sigma 35mm F1.4 Art
Canon 50mm 1.2L
Canon 24-70 F2.8L
Canon 100mm 2.8L
Canon 600EX-RT
Yongnuo YN-565EX (x2)
Yongnuo YN600
Yongnuo RF-603C II
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Beni hiç memnun etmedi özellikler. Standart satj stratejisi işte. Sırf FF isteyen biri belki alabilir .
Canon 550D | EF-S 18-55mm f/3.5 - 5-.6 IS | EF-S 55-250mm f/4 - 5.6 IS | EF 50mm f/1.8 | Extension tube | Vanguard MK-4 Tripod
Firmalar müşterilerini bir 3-4 yıl daha düdükleyecekler olacağı bu. Bu gövdelerin ederi 1700-1800 doları geçmez bana göre.
D800 ve5Dm3'den elde ettikleri karın en az 2-3 katını bu gövdelerden kazanacaklardır.
Asahi Pentax 6x7 / Takumar 105mm F2.4
Olympus OM-4 / Zuiko 50mm F1.4
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
bence yine nikon canon'un kalesine tam 90'dan gol attı. şu durumda D600 çok iyi görünüyor. dedikodular arasında dokunmatik ekran vardı buda sadece dedikodu olarak kaldı. wifi ve GPS çok kullılacak bir özellik değil. keşke o yatırımı cross type odak noktasına yapsaydı en azından. çok iyi olmasada dahili flaş bazen can kurtardığı oluyor. buda bir eksiklik.
Konu dinamit_ tarafından (18.September.2012 Saat 08:08 ) değiştirilmiştir.
Canon EOS 5D Mark ll | Canon EOS 50D | Canon 24-105 mm f/4L IS USM | Canon EF 17-40mm f/4L USM | SIGMA 10-20 mm F/4-5.6 EX DC HSM | Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di II LD IF | Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro | Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 SP Di VC USD |
Özelliklerini beğenmiyorsan zaten 5D Mark III alacaksın. Ya da 1D X. Başka Canon da seçenek yok. Var mı?
Makineyi çok sevdim. 5D nin fotoğraf kalitesini seviyorum. 6D beni üzmez. 5D Mark III alamayacağıma göre 6D <3 <3 <3
7D yi savunanlar olmuş. Göz var nizam var. 7D, 5D 1 den bile karanlık ve kötü fotoğraf çekiyor. Hiç beğenmedim. Benim için seri çekmesi önemli değil, fotoğraf kalitesine bakarım. 7D en son alacağım makine.
550D ile FF olan 6D arasında kararsız kalacak kullanıcılara da gülerim sadece. Karşılaştırılması bile komik.
6D nin fotoğraf kalitesi 5D Mark II den iyi olacak eminim...
Konu Lusid tarafından (18.September.2012 Saat 09:37 ) değiştirilmiştir.
mk2nin daha üstün oldugunu idda eden olmadi zaten, mk3ün daha iyi olmadigini söyledim. cözünürlük cok yakin oldugu icin bir mk1-mk2 farki yok aralarinda. ama illa mk2nin daha iyi oldugunu gösteren site istiyosaniz hemen veriyim.
Traumflieger: Canon EOS 5D Mark III, Teil 3
5D - Sigma 17-35mm f/2.8-4.0 - Canon 35mm f/2 - Tamron 90mm f/2.8
bu tabloya bakarsak Af point sayısı ve 5D mark II de yasadıgımız netleme sorununun bu makınede olucagını düşünerek şikayet ettıgımız 6D nin
düşük ışıkda cross type olmayan noktalarının 5D mark II den 3 katı daha ıyı oldugunu ve 5D mark III den yaklaşık %50 daha iyi oldugunu görebiliriz
ve su anki piyasaya göre 5D mark II nizi 2800 tl gıbı bır rakamadan sattıgınız taktırde uzerıne 1000 tel ekleyıp yenı bır makıne alınabılecek
![]()
Alttaki mark II
Ustteki 6D
Konu Ebubekirolcok tarafından (18.September.2012 Saat 12:10 ) değiştirilmiştir.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
director of photography
Bir başka mesajımda da belirtmiştim Canon 6D'de Mark II'dekinin de gerisinde kalan bir AF sistemi kullanmış nedense. 6D'nin AF sistemine baktığımızda;
Öncelikle buradaki önemli bir nokta AF noktalarının da kendi içlerinde farklı etkinliklerde çalıştığı. Canon'larda genellikle 5.6 ve 2.8 hassasiyetli AF noktaları kullanılıyor ve 2.8 hassasiyetli noktalar "high precision" (yüksek hassasiyetli) olarak adlandırılıyor ve Canon'un belirttiğine göre 5.6 hassasiyetli AF noktalarına göre 2 kat daha hassas. Şu ana kadar 6D'nin açıklanan tek AF şemasına göre AF noktalarında sadece bir adet çapraz tip AF noktası bulunuyor ve bu da standart 5.6 hassasiyette, bu çapraz sensörün sadece yatay kısmı ayrıca 2.8 hassasiyete de sahip. Ancak tekrar edelim 6D'nin merkez AF noktası 2.8 hassasiyette çapraz AF noktasına sahip değil.
4 sene önce piyasaya sürülen 5D Mark II'de ise AF 6D'ye oranla biraz daha iyi durumda. Merkezde 2.8 hassasiyette çapraz tip AF noktası bulunmakta ve yardımcı gizli 6 AF noktasından 2'si de dikey çizgilere karşı 2.8 hassasiyette. Birkaç ay önce Mark II'nin AF yeterliliğini denemek amacıyla Kocaeli rallisine gitmiştim, orada çeşitli ayarlarda çekim yapma imkanı bulmuştum ve şunu açıkça söyleyebilirim ki 70-200 f/4 ile çekim yapmama rağmen yardımcı gizli 6 AF noktasını aktif hale getirmek bile AF başarısı bakımından oldukça farketti. 2.8 diyaframlı bir lensle bu AF başarısı oranında Mark II 6D'yle arasındaki farkı bence daha da açacaktır.