Alıntı 700d Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Pıtırçık senin mi
Aynen öyle

Alıntı gunesmubin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Jake Olson Style diyorsun hocam yani, o yolu kaybetme derim
Ülkemin her bir yeri, taşı toprağı altın. Evde oturunca fotoğraf da olmuyor. Tatildi, geziydi koskoca yılda belki 2 hafta zaman ayırıyoruz. Ondan sonra bütün yıl o fotoğraflara bakıyoruz. Aslında ne manzaralarda neler çekebiliriz ama işte... Neyse

Bu arada bir özet geçeyim; videoyu izlemeyen, merak edenler için. Aslında adam gayet basit denebilecek şekilde sadece alan derinliğine ve fokusa önem vererek arka planında manzara olan portreler çekiyor. Ancak altın saat dediğimiz zamanlarda herkesin bildiği gibi ışığı karşınıza alırsanız (ters ışık), çekilen konular karanlıkta kalıyor. Portreyi karanlıkta bırakmak istemeyen Jake abimiz, alan derinliğinden de feraget etmeyeceği için patlamalara eyvallah diyor, ki altın saatten çok daha önce çekiyor, öğleden sonra falan. O yüzden, enstantene hep 1/8000, 1/4000.

Sonrasında da kendisinin daha önceden çekmiş olduğu gün batımı fotoğraflarından birini seçip, manzarada patlayan gökyüzü yerine yapıştırıveriyor. Tabi geçişleri düzenleme, ışığın geliş yönüne göre konumlandırma işleri zaman alıyor, kolay bir iş değil. Fotoğraflara dikkatli bakıldığında bu geçişler çok rahat görülüyor. Daha çok zaman ayrılsa daha başarılı sonuçlar alınabilir. Ama tabi o geçişler kimsenin dikkatini çekmiyor o ayrı.

Akşam, çektiğim fotoğrafın öncesi-sonrasını da paylaşırım.