Bu "resimsel" calismalar gorsel olarak guclu calismalar. Ancak cikis noktasi ile vardigi nokta arasinda fotograf olmaktan cok fazla sey kaybetmisler. (Fotograf nedir ne degildir tartismasina girmeden evvel FIAP, MAgnum, gibi kurumlarin fotograf tanimini arastirmanizi tavsiye ederim)

2000 kare cekilmesi bence fotografcinin abartisidir. Gorsellerde cok ciddi maniplasyonlar vardir mesela yolda oturan kizin karesinde kare bir net bir flu cekilmis ve alanderinligide etken kullanarak birlestirilmis.

Bu tarz gorseller ya grafik olarak post prosesde farkli elemanlar birlestirilerek olusturulur, yada isik ve fotograf bilgisi ile cekim esnasinda olusur.

Eger kare nasil cekilebilir diye soruyorsaniz onu yazayim Birebir olmasada %80-90 ayni sonuc yakalanir), dijital olusturma ile ilgili bir cok bilgi zaten var. :
Yolda oturan kiz.
ND grade veya Tobaco Grade , warm filter turuncu veya tobaco, Kuvvetli flash veacik diyaframli telephoto lens (85-105 hatta 200 olabilir.) Bunlarla kurulacak setupta bu fotografin cekilmesi mumkun.

Calilardaki kiz:
Soft buzlu yumusak gecisli merkezi duz ozel efekt filtresi, ND grade veya Tobaco Grade filtre , warm filter turuncu veya tobaco, Kuvvetli flash veacik diyaframli telephoto lens (85-105 hatta 200 olabilir.) Bunlarla kurulacak setupta bu fotografin cekilmesi mumkun.

Unutmayin, bundan 30 yil evvelde bu fotograflar cekiliyordu... Yani disital ortamda fotografi grafik haline getirmek sart degil

Not: yazdiklarimdan sakin ornek olan resimlerin kotu oldugu anlasilmasin. Ancak bugunku aliskanlikla her imaja fotograf diyoruz ve aslinda bu yanlis. Fotografin olusum bicimi ve teknigi ile yukaridaki imajlarin olusum bicimi farkli. Teknik anlamda bir ayrilma soz konusu. Yoksa yukaridaki imajlar oldukca basarili gorsel ogeler.