O sitenin kriterleri farklı salt lab. ortamında test ediliyor. Pratikle çok uyuşmayabilir o sonuçlar. En iyisi her zaman kişinin kendisinin test etmesidir. Hekresin kendince önemli olan kriterleri değişiyor görüldüğü gibi. Ama öyle para alıp üç kağıt yapacak bir yer de değil![]()
İso karşılaştırmasını nasıl yaptın Mustafa abi 22mp'ye indirmeden karışılaştırdın sanırım yazından anladığım kadarıyla? Dinamik aralık olarak aynı olduğunu hiç sanmıyorum arada ciddi fark var bu alanda. Sony son yıllarda yaptığı sensörlerde Dr olayınca çok ciddi aşama kaydetti. Ama Canon'da pek bir değişiklik göremiyorum. 5dm2 tercih etmeyip Nikon'a geçmeme neden olan birçok sebep vardı.
5dm3 ile bunların çoğu giderildi. Benim sevmediğim tarafları af yeteneği, ölçüm yeteneği, DR, iso performansı ve gövde yapısıydı. Bunların çoğunda ciddi aşama kaydetti eksiklerini giderdi.
Dr konusunda ise diğerlerine göre daha az gelişme sağlandı gördüğüm kadarıyla. Benim ilk defa tamam olmuş dediğim Canon gövde 5dm3 oldu.
Ama yine de kendi penceremden baktığımda D800 E ayrı bir boyuttaTabi kişiden kişiye değişebilir bu sonuç. Herkesin zevki beğenisi farklı oluyor özelliklerin önem derecesi de öyle. Video konusuna gelince ben video hiç çekmem. Video çeksem bu 2 firmayı da tercih etmem gider Sony alırdım şahsen.