28-300 L habercilerin ve savaş muhabirlerinin favori lensi. Çok ağır ve çok pahalı bir lens. İki ayrı çok daha ucuza gelecek bir setle bundan daha keskin ve açık diyafram çalışmak çok mümkün. Crop sensörde, 18-55 ve 55-250 ikilisi bile bundan geri kalmaz. Çok daha hafif, çantada ikisi birlikte dahi daha az yer kaplayan ve bunun onda birinden daha ucuz bir ikili olur.

Bu arada 17-50 zaten başarılı bir tak gez. FF kullanmadığınız için 50mm odak mesafesinde falan da portreler için yeterli. 1000 TL. gibi bir bütçe deyince seçenekler pek fazla olmuyor maalesef. Bir kaç yüz TL. daha denkleştirip 1.200 TL'ye falan temiz 70-200 f:4 non-is denk getirirseniz çok iyi bir lens edinmiş olursunuz. Onun dışında 55-250 ve 50mm f:1.8 ikilisini yabana atmamak gerek. Fakat ben yerinizde olsam tak gez olarak ve portre için 17-50 ile devam eder ve bir adet Tokina 11-16 edinirdim.

"17-50 olduğu için geniş açıya ihtiyaç duymuyorum" demişsiniz. Oysa ultra geniş açı aralığı bambaşka bir dünya. Gezide; manzara da olsa, kent ve mimari de olsa bazen böyle bir aralık yoksa çok şey kaçıyor demektir. Ve 17mm aralığı 1.6 çarpan faktörü yüzünden çoğu fotoğraf için yeterli kalmayabilir.