bohemiantirad Nickli Üyeden Alıntı
4 diyafram bile odak uzunluğu nedeniyle arka planı ezmeye, güzel bokehe ve portrelere yetiyor. Bu son derece keskin, görece hafif ve bence çok başarılı bir lens. Kişiden kişiye değişmekle birlikte normalde titreşim engelleyici olmadan odak mesafesinin iki katı perde hızı, net fotoğraflar için önerilir. 70mm'de 1/160 (140 üzeri), 200mm'de en az 1/400 önerilir.
Fakat ben şahsen 200mm'de IS olmaksızın 1/125'de bile gayet net fotoğraflar çekiyorum. Yeterince ışık yoksa biraz daha perde hızı için ISO bir miktar arttırılabilir yahut seri çekip arada net olan görüntüler yakalanabilir. Çekim için tripod kullanıp çok daha düşük perde hızında da çekim yapılır elbette. IS güzel bir özellik ama Is olmayan versiyon da gayet iyi. Bütçe zorladığı zaman gözü kapalı IS olmayan versiyon tercih edilir. 4 diyafram o odak mesafesi için kesinlikle makul bir açıklık.
Doğru tutuş tekniği ile (bacakları biraz açıp lensi ve gövdeyi stabil tutup) gayet net fotoğraflar çekersiniz.
Ki çok daha geniş açılı aralıktaki 24-105 bile kim ne derse desin bence muhteşem bir lens. Halen 5D Mark III'ün kit lensi olarak satılıyor.