bence bedava. kaybedecek birşey yok. o paraya zaten satılır.
bence bedava. kaybedecek birşey yok. o paraya zaten satılır.
Hayatta En Hakiki Mürşit, İlimdir, Fendir.
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Pk mount lensler ff govdede çalışır mı? Bu arada hala pk adaptör arıyorum çipli. Yoksa arasında yer alan 2 tane metal var onları kesmem veya cikarttirmam mi lazım. 6D için soruyorum.
"VARLIĞIM, TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...."
Yüksek sesle bir daha söyle
"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..."
tabiki çalışır, yeterki iyi kalite bir adpatör bul kendine. büyük arka elemanı olan lensler aynaya takılır sadece. adaptörün seviyesini geçmediği sürece lensleri rahatlıkla kullanırsın.
Hayatta En Hakiki Mürşit, İlimdir, Fendir.
eski bir pentaxçı olarak ben yanıtlıyayım Levent kardeşim
Arkadaki uzun pim canon ff lerde aynaya takılır.Bu yüzden kesilmesi yada çıkarılması gerekmektedir.Bu pimin birçok lenste (%90gibi bi oranda) çıkarılıp sonra tekrar yerine takılması mümkün olmadığından tek çare kesmektir.
Ayrıca kesilecek pimin etrafında siyah bi çerçeve vardır onu 3 minik vida tutar onuda çıkarmanı tavsiye ederim.
"VARLIĞIM, TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...."
Yüksek sesle bir daha söyle
"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..."
hayır. diyaframın gövdede bilinmesini sağlayan şey elektronik kontaktlar bayonetin üzerindeki. A modlu lenslerde olur bu. o çentği kesince pentax gövdenin depth of field preview özelliğini kullanamazsın.
Hayatta En Hakiki Mürşit, İlimdir, Fendir.
Öğrendiğim kadarıyla, FF bir makinede 2. nesil af confirm çipli adaptör kullanmak gerekiyormuş. Elimdeki Helios 44m-4 58mm f2 lensle uyumlu kullanabilmek için bu çipin yeniden programlanması gerekir mi ya da makine üzerinden bu tanıtma işi yapılabilir mi? Bu lens tanıtılmış 2.nesil bir çipli adaptör bulabilir miyim? Teşekkürler!
" Deneme, deneme..."
Sayın Şenel,
Benim hatırladığım kadarıyla ff makinalarda 1 veya 2 nesil fark etmez,
1 nesil chipli adaptör netleme sağlandığında sesli ve ışıklı uyarı verir,
2 nesil chipli adaptör netleme sağlandığında 1 nesil adaptörün özelliğinin yanına çekim (exif) bilgilerini verir. bu bilgiler için programlama şarttır, programlama yapılmaz ise genelde imalatın yapıldığı 1.4 diaframa ayarlı bilgi verir doğru sonuçlar için proğramlama şart. bu konuda Sn.Yalçın'ın aşağıdaki yazısı 2.nesil chipli proğramlama konusunda yol gösterecektir.
3 nesil chipli adaptör ise yeni nesil video da AF lens kullanma özelliği olan STM makinalarda manuel lenslerin af kullanılmasına imkan tanır.
Sn.Yalçın Aydın'ın yazısından alıntıdır,
---------------------------------------
Canon'da AFC çip programlamaya giriş
http://www.tagotech.com/pic/chip_pro...on_20nov08.pdf
Belgeyi mutlaka okuyun ama ben gene de Türkçe olarak temelini anlatayım.
Ön işlemler:
EV adımını 1/3 e ayarlayın (Custom function bölümünde oluyor genelde)
Makinayı M moduna alın zaman 11 saniye veya üzerinde olsun
Programlama şöyle işliyormuş:
1) Programlama modunun aktifleşmesi
2) Komut girişi
3) Veri girişi
Öncelikle bir türlü çipi odaklamamamasını çözmek için odaklama modunu ONE SHOT'tan çıkaralaım. Nasıl yapacağız?
1) Ön işlemleri yapın
2) Makinayı sabitleyin, tripod kullanmak iyi olur, bir yere odaklayın ve AF onay ışığını alın.
3) şimdi odaklama bileziğine dokunmadan lensi sağa çevirerek çipin gövdeye temas etmemesini sağlayın. Bunu başardığınızda F değeri 0.0 olarak gözükecek.
4) Deklanşöre yarım basın ve lensi geri takın, lens ve dolayısıyla çip yerine oturduğundan itibaren 3 saniye içinde deklanşöre tam olarak basın ve makina çekm yapsın. Evet san sıkıcı bir şekilde asgari 11 saniye bekliyoruz.
5) Çekim sonrasında hemen F3.5 değerini göreceksiniz bu programlama moduna girdiniz demek oluyor, hala F1.4 görüyorsanız olmamış demektir işlemleri tekrarlamalısınız.
6) Programlama moduna girmişseniz sırada AV moduna geçip programlamayı yapmak kalıyor. önceliğimiz daha önceden AV'ye getirip F9.0 da bırakmak olsun, bunu önce değil sonra da yapıyor olabiliriz unuttum şimdi, F9.0 da ONE SHOT'ı devre dışı bırakmış olacağız yani istediğimiz konumda çekim yapacağız, ONE SHOT'daki gibi makina onay vermeden çekememe durumumuz ortadan kalkmış olacak. Ek not: programlama moduna geçince bu işlem otomatik oluyor, kendinizin odaklama yapması her zaman için daha sağlıklı olduğu için bence ONE SHOT kullanmayın.
Veri girme işlemi de önce o belirli diyaframda çekim yaptıktan sonra gene diyafram değerini değiştirip çekim yapmakla oluyor.
Odak uzaklığını değiştirme:
1) programlama moduna geçtik (ilk 6 adımı tekrarladık yani)
2) AV modundan F5.6'da çekimi yaptık. şimdi 10 saniye içinde bizden veri girişi bekliyor olması lazım.
3) diyelim 85mm gireceğiz. 00085 girmemiz lazım yani şu sırada çekim yapmalıyız: F4, F4, F4, F10, F7.1.
Diyafram değerini değiştirme:
1) programlama moduna geçtik (ilk 6 adımı tekrarladık yani)
2) AV modundan F4.0'da çekimi yaptık. şimdi 10 saniye içinde bizden veri girişi bekliyor olması lazım.
3) Şimdi normal diyafram değiştirir gibi diyafram değerini değiştirin, istediğiniz değere geldiğinde çekim yapın, artık çipte hep o değer olacak.
AF onay noktası telafisi:
Burası biraz zor ve muhtemelen deneme yanılma yapmanız lazım. Normalde orta nokta için öntanımlı değer 09 yani ön ve arkaya odak kayması yaşıyorsanız 01-17 arasında değer girerek telafi yapmanız lazım. Ben Nikkor 1.8/85'im için 17 kullanıyorum şuan. Nasıl yapıyoruz:
1) programlama moduna geçtik (ilk 6 adımı tekrarladık yani)
2) AV modundan F8.0'da çekimi yaptık. şimdi 10 saniye içinde bizden veri girişi bekliyor olması lazım.
3) diyelim 17 gireceğiz. Şu sırada çekim yapmalıyız: F4.5, F9.
Bu daha çok her lens için tek çip kullanınca mantıklı bir yöntem yoksa her lens değiştirmede uğraşılmaz ama düşünecek olursanız her EF lensinizin kendi özel programlanmış çipi yokmu zaten
Konu evrendemir tarafından (31.January.2014 Saat 22:17 ) değiştirilmiştir.
Lupitel 2
Gerçekten harika bir bilgilendirme oldu, çok teşekkürler Evren DEMİR...
" Deneme, deneme..."
FF makinalarda manuel lenslerin bir kısmı uyumlu iken bir kısmı aynaya çarpar bazıları da kullanılamazlar tadilat yapılması gerekir bu konuda hazırlanmış uyum tablosu aşağıda verilmiştir,
Ayrıca Canon FD lenslerin macro olanları sonsuza netleyerek adaptörler ile Eos makinalarda kullanılırken normal fd lensler sonsuza netleyemezler.
Google Çeviri
Lupitel 2
Şimdiiiii, çıtayı biraz yüksek tutup pek övülen, pek hürmet edilen Tair 11-A 135mm f2.8 ile yoluma devam etmemi mi önerirsiniz yoksa, boşveeeer biriktir paranı git canon 135mm L al kurtul mu dersiniz?
" Deneme, deneme..."
Fatih Bey tair fazla pohpohlanan bir lens. 200 liraya bulursanız alın derim, yoksa kendinizi yormayın. Elimden bir hayli 135 manuel lens geçti. Fiyat olarak tairden daha ucuz, kalite olarak tairi aratmayacak çok lens var (şahsi kanaatim). Cosinon 135 2.8, Mamiya 135 2.8, bunlardan ikisi. İllaki 400 lira civarı benden çıksın diyorsanız rollei Sonnar HFT 135 2.8 tavsiye edebilirim. 135 konusunda seçenek çok fazla, Yashica ML 135, Zuiko 135, Nikkor 135 de önereceğim ama bunları bulmak bir hayli zorlaştı
Pentacon auto MC 135 f2.8
Auto Revuenon 135 f2.8
Arkadaşlar bu lensleri kontrast ve keskinlik olarak değerlendirecek olsanız nasıl değerlendirirsiniz ?
-Fotoğrafçılık , sizi her zaman sosyalliğe iter.
Canon 5D Mark 2 - Tamron 19-35mm - 35mm f/2 - Canon 85mm f/1.8 - Helios-44m/4 - Canon 430EX - YN622C 3+1 - Xiaomi Yi