Bir müşterimiz aracılığı ile bu konudan haberdar oldum, biraz geç olacak ancak yinede cevap yazma gereği hissettim...

Netfotomarket.com sitesi; 2001 Yılından buyana yayında olan Netfotograf.com sitesinin satış kanalıdır. Netfotograf.com sitesine üye olan yaklaşık 225bin üye aynı üyelik bilgileri ile Netfotomarket.com sitesini de kullanabilmekteler...

Netfotomarket.com yayın hayatında çok yeni olmasına rağmen, internet ortamındaki pek-çok satış sitesinin aksine satışını yaptığı tüm markaların direk Türkiye Distrübitörleri ile çalışmaktadır.

Sigma ürünlerinde de ürün tedariki, Türkiye Distrübitörü Fotopro Ltd. Şti. tarafından sağlanmaktadır. Fotopro, sitemizde satışta olan ürünlerinin stok ve fiyat bilgilerini XML alt yapısı ile kendisi güncellemektedir.

Söz konusu satış, arkadaşımızın da belirtiği gibi yılbaşı günü yapılmıştır. Maalesef, tedarikçi firmanın sene sonu rutini (stok sayımı, hesap mutabakatı gibi) telaşı içinde güncellemediği XML bilgileri sebebiyle stokta olmayan bir ürünün satışı gerçekleşmiştir. Distrübitör firma ile yapılan görüşmeler sonucunda siparişin tedarikinin gecikebileceği (ki... 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmesine göre internet ortamında satılan ürünün teslimi için satıcıya 30 gün süre tanınmıştır.) müşterimize bildirilmiştir. Arzu etmesi halinde bu süre içinde kullanmak üzere kendisine farklı bir ürün verilebileceği ve siparişteki ürünü geldiğinde geçici ürünün değiştirilebileceği teklifi sunulmuştur. Ancak müşterimiz "yurt dışına çıkacağı" gerekçesi ile siparişinin iptal edilmesini ve ödemesinin iadesini talep etmiştir. Banka ile yapılan görüşme sonucunda sipariş bedelinin tamamı eksiksiz bir şekilde ve tek seferde müşteri kredi kartına iade edilmiştir.

Saygılarımla
Fikret Diker
Dijital Fotoğraf Makineleri ve Aksesuarları Online Satış Platformu - Netfotomarket.com Türkiye'nin Fotoğraf Marketi