01.01.2001 tarihinde netfotomarket.com sitesinden bir lens sipariş verdim. Fiyat 977 lira.. İşbankası Maksimum kartımla 6 taksit olarak ödeyecektim.. Sipariş verdiğimde sitede ürünün merkez depoda stokta olduğu bilgisi vardı. Ayın 3'ünde şu an adını unuttuğum firma yetkilisiyle görüştüğümde siparişimi aldıklarını, banka ile görüştükten sonra ürünü göndereceklerini ve çarşamba günü ürünün elimde olabileceğini söyledi. İşbankası internet sitesine girdiğimde ödeme çoktan alınmıştı. Gün içerisinde firma yetkilisi beni aradı, ürünün merkez depoda bulunmadığını,ellerine ay sonunda ulaşabileceğini, bunun yerine ürün temin edilene kadar kullanmam için farklı bir lens gönderebileceklerini ya da işlemi iptal etme opsiyonum olduğunu söylediler. İşlemin iptal edilmesini talep ettim

Bu işlerden pek anlamam, ancak benim bildiğim esnaf adabı diye birşey vardır.

1 - Önce merkez depodan ürünün stoklarında olup olmadığı kontrol edilir
2 - müşterinin kredi kartına ürün tutarı kadar bloke koyulur
3 - depoda olduğu görüldükten sonra müşterinin kredi kartındaki bloke çözülür ve bankaya ödemenin gerçekleşmesi için onay verilir. tutar müşterinin kredi kartına yansır. (1-2 ve 3. adımlar 1 dakika içinde gerçekleşir)
4 - Ürün müşteriye gönderilir.

Ürün ellerinde olmamasına rağmen kredi kartımdan ürün bedelini tahsil ettiler. Üstelik taksitle aldığım için geri ödeme bana taksit taksit yapılacak. Burada bir mağduriyet söz konusu, elime dahi geçmemiş bir ürün için kredi kartımın limiti hiç edilecek.

Ben satıcı olmuş olsaydım; ürün elimde olmasa, hatta benim sattığım fiyattan yüksek bir fiyatla dahi olsa birşekilde piyasadan temin eder ve müşterimi mağdur etmezdim. Üstelik bir özür bile dilemediler.

netfotomarket.com için olumsuz diyorum