CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 41 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

  1. #1
    yavy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yavuz Selim Karaburun
    Makina:
    5D
    Üyelik tarihi
    25.February.2010
    Nereden
    İstanbul - İzmir
    Yaş
    33
    Mesajlar
    975

    Standart

    Alıntı thenry Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzungölü bende gördüm ve inanın çok üzüldüm. Ama o savunduğunuz ucubeler dikkat ederseniz orada önemli bir tarihin eserin üstüne yapılmıştır. Yani bir sit alanı üstüne dikilmiştir ( ucube ) (inşaat yığını) Sanata karşı durmaya karşıyım gerçekten sanat olana sanat diye bize saçma heykelleri dayatanlara da karşı durmamız lazım diye düşünüyorum.
    Bu gerçekten çok başka bir tartışma konusu. Benim takıldığım ve eleştirebileceğim tek nokta kültürsüzce yapılan edepsiz ithamlardır. Medeni bir ülkede meydana çıkıp basit milli zaaflara yönelik bu şekilde tribünvari demeçler vermez yöneticiler. Bir heykelin durumu, bulunduğu çevre ve peyzajı çok güzel bir şekilde tartışılabilir demokratik ortamlarda. Ama işte burda mesele çok başka. Bu üslubu eleştirdiğimizde bile eğer ki "ama heykel de zaten şöyleydi böyleydi..." tarzı bir yaklaşımda bulunuyorsanız, bu gerçekten pek iyi değil. Siyasi bir taraf olmaktan bahsettiğim yok bakın üstüne basa basa tekrarlayayım. Ayıbı yapan kişi sizin oy verdiğiniz kişi olduğunda kendinizi bu ayıbı destekleyecek nedenler bulmak zorunda hissetmek yerine bir durup kendi doğrularınıza göre eleştrinizi yapmalısınız.

    Kelebek etkisi gibi, toplum tarafından seçilip sayılmış birisinin bir sanat eserine ucube demesi çok kişilerin kafasında bu işlerin gereksiz olduğu sinyalini çakar. Bu kişiler de büyüdüklerinde işte sonra böyle doğaya sanata karşı duyarsız olurlar.... Mesele o kadar derin aslında. Umarım anlatabilmişimdir.


    Fotoğraf gibi güzel bir sanat (ya da hobi) ile uğraşan insanların bu tip konularda daha duyarlı olabileceğini düşündüğümden bu kadar yazı yazma zahmetine giriyorum. Yanlış düşünceler kök salsın istemeyiz hiçbirimiz...










    Konu yavy tarafından (11.April.2011 Saat 14:51 ) değiştirilmiştir.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •