Basın ve haber fotoğrafcılığı farklı sokakta her eline makine alıp foto çeken kendini sanat yapıyorum zannedenlerin yaptığı röntgencilik tamamen farklı. Bunu birbirine karıştırmayalım lütfen.

Yani sokakta orada burada foto çekme yasakları olunca forumlarda basbas bağırırız özgürlüktü şuydu buydu diye fakat hiç izin almadan birinin fotosunu çekip internette yayınlarız. Hoş bir davranış değil bu anayasayı, hukuki kuralalrı geçin insanın Ahlaki olarak davranış yapısını belirten bir göstergedir bana göre.

Olaya biraz empati yaparak yaklaşılırsa daha iyi olur. İnternette annenizin, kız kardeşinizin, karınızın ya da sizin izinsiz çekilmiş sokaktaki boy boy fotolarını&fotolarınızı portelerini görmek sizi memnun edecekse ona bişey diyemem. Fakat kusura bakmayın ben internette forumlarda bile kendi fotolarımı nadiren paylaşan biriyim, kardeşim face'ine foto bile koymaz birtane profil fotosu vardır sadece.

Fotoğraf çektirmek isteyenlerle konuşun çekin fotosunu ya da o anı bozmamak için önce çekin sonra sorun böyle böyle çektim sizi internette paylaşmak istiyorum onay veriyor musunuz diye.

Çektiğiniz bir fotoğraf sizden izinsiz olmadan forumlarda paylaşılsa ve birileri bunu sahiplense hoşunuza gider miydi? Bu da değişik bir yaklaşım bir de bu yönden düşünün....
saygılar