Alıntı eyeofhorus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Uzun süre (8 sene) fitnes / body artık ne derseniz yaptım. Her ne kadar kilolarımla hiç barışık olamadıysam da spordan uzak değilim. Halen de haftada 2 gün Wing-Tsun yapıyorum. Herhalde sağlığım elverdiği kadar da yapmaya devam ederim. Body salonuna gittiğim süre içerisinde bir sürü ilaç/gıda takviyesi kullanan kişilerle karşılaştım. Hatta öyle garip anabolik steroid'ler olduğunu duydum ki şaşırdım kaldım (örk:pregnol) İnsan vücuduna ne kadar sağlığa zararı yok dense de besin takviyelerinin alınmasına karşıyım.

L-Carnitine, Creatine, Amino, Proteğin Tozu vs. hepsinden deneme amaçlı kullandım. Profesyonel anlamda yapılmadıkça ve bu işten para kazanılmayacaksa alınan tüm ilaç/besin takviyeleri gereksiz bana göre.

Sadece kahvenin kilo kontrolüne ne gibi bir zararı var cidden merak ettim. Benim bildiğim metobolizmayı hızlandırıyordu.
kahvenin kilo kontrolüyle çok alakası yok aslında. içinde bulunan kafein belli bir oranın üzerinde vücuda alındığında özellikle kadınlarda selülit dediğimiz yağlanmayı arttıran ve hızlandıran bir etkisi mevcut. Kesinlikle selülit oluşumuna sebeptir demiyorum, metobolizma hızınız, vücut yapınız, kas renginiz tamamen genetik bir yapıdır. Eğer ailenizde mevcut ise elit sporcu olmanız sadece oluşum süresini uzatabilir o kadar.
Bunun dışında çok alındığı durumlarda uyarıcı etkisi olduğunu ve uyku düzeni başta olmak üzere bir çok metabolik etki yarattığını biliyoruz.