GEzi parkı örneklemi için hazırlanmış ve ideal diyebileceğimiz bir anket.
Sorular ideal.

Vefa abi yazdığını okudum da ben de genel yapılmasından yanayım fakat bunu yapabilecekler zaten yapıyor ama onlar da gezi parkının zıttı bir şekline büründürüyorlar. Olaya farklı bir açıdan bakmak değil farklı bir olaya bakmak oluyor o yapılan da. Belki sonuçlar bu gibi bir anket ile karşılaştırılsa yine fifty fifty çıkar.

Bizim demokrasi sistemi biraz değil çok gevşek. Nasıl referandum konularında sıkıntılıysak anket yapılması konusu da o kadar sıkıntılı. Birisinde halkın oyu belirlenir diğer tarafta da fikirleri alınır. Ama anket yönteminde halkın fikri alınıp bu yönde hareket edileceğine halkın düşünceleri belirlenip halkın anketi yapana uyması beklenmekte.

Cümlelerle tam olarak anlatamadım muhtemelen. Araya telefon görüşmesi girince olaydan koptum.
Sonuca bağlayayım. Bu anket sadece gezi parkındakilerin durumunu belirttiği için başarılı ve sayı da oldukça fazla. İstatistiksel hata oranı düşecektir.