Kimileri beğenmeyebilir ama işe yarayan ve kullanılan bir sistem. Tabi bizimkisi speedlight pro kit içerisindeki snoot kadar kaliteli olmamış olabilir. İş görmesi açısından birkaç düzenleme yaptım sadece. Her bir siyah pipeti 2.cm büyüklüğünde kestim ve yapıştırıcı ile petek oluşturacak şekilde yapıştırdım. İlk baştaki sarı karton çok ince olmayan bir kolinin kapağı. Düzgünce kestim ve etrafını siyah ince karton ile sardım ve yapıştırdım. Ardından peteği etrafını uhuladım ve karton içerisine yapıştırdım. karton çevresini de bantla birleştirdim ve hazır hale getirdim.
Örnek fotoğraf yeterli olmayabilir doğrudur. Ben Portrede denemek için yaptım. Evde basitçe yapabilirsiniz ve deneyebilirsiniz. Işığı yumuşatmak için değil ama ışığı belirli bir alanda toplamak için yapılan bir şeydi. Bu arada ben bir iki milimetre büyük yaptım. Çevresi sıkışmasın diye. İç bölgeye bir peçete ile sıkıştırılabilir başka bir malzeme de kullanılabilir.
Siyah pipet harici yapımlar da mevcut ama ben siyah tercih ettim. 3.5 liraya kadıköyde bir yerde buldum. Kullandığım miktarı 50 kuruşluk bölgeyi geçmez. 10 tane pipet maksimum kullanmışımdır ve geri kalanını da farklı uzunluklarda yapmayı planlıyorum. Uhu 50 kuruş. karton 50 kuruş. koli parçasını da bir şekilde bulursanız 1.5 liraya şekilden şekile sokabilrsiniz. Sadece pipetler kesilirken biraz sıkıntı oluyor. Ezilenleri elinizle yuvarlayıp düzeltin. Bir de çevreden toplamak zorunda kalabilirsiniz.
Örnek fotoğraflar aşağıdadır. Sırasıyla yüklemeye çalıştım.
Düzeltme:Fotoğraflar raw+jpeg çekilmiştir. Jpegler 800pixel yapılıp işlenmeden buraya koyulmuştur.
İkinci düzeltme. Genelde snoot olarak geçtiği için ilk başta öyle adlandırmıştım ama Tuna abi uyardı. Snoot biraz daha fazrklı bir ürünün adı. Ben ikisini de aynı biliyordum adını ama değilmiş. Bu yapılan Grid olarak geçiyormuş. Onlar düzeltildi.
Grid ile (100iso, 50mm, f/8,0 1/160sn, Flaş ise 1/8 de ve 50mm de sabit)
Sadece flaş ile difüzör vs yok. (100iso, 50mm, f/8,0 1/160sn, Flaş ise 1/8 de ve 50mm de sabit)
setup