Cidden bu karsilastirmanin uzerine daha soylencek bir sey yoktur , bu arada evet d700 fiyatlari da cok dustu o da ilgilimi o tarafa cekiyor. Tek sorun canondan nikona gecmek olucak sanirim ,o da asilmiycak bir sorun degil ,aciklamaniz icin cok tesekkur ediyorum imkanlar elverir ve temiz uygun bir makine bulursam d700 almayi planliyorumMadem baskı almıyorsunuz ve video da çekmem diyorsunuz ama ff olsun diyorsunuz. Seçenek sadece nikon ve canoneh birazcık da sony ile kaplanıyor.
Sony lensler vs si pahalı diye almayabilirsiniz ve bulunabilirliği daha az ama aralarında pek kalite farkı olmayan belki de artıları olan iki gövdeye sahip. a900 ve a850 video çekmiyorlar ve mp avantajı olarak diğerlerinden üstünler. Fiyatları ne durumdadır bilemiyorum ama biraz daha pahalı olmaları doğal. Sadece a900 daha ucuz olabilir. 24mp ama ilk çıkarttığı ff gövde sony nin.
iso konusu d700 için daha iyi diyorlar. karşılaştırmadım ama bence aradaki farkı anlamak için labratuvara girmek gerek. Belirli bir seviyeye kadar aradaki farkı anlamak bence imkansız değil ama zor.
D700 ün en sevdiğim ve beğendiğim özelliği göze her anlamda hitap etmesi. Vizörü çok büyük ve bu benim için çok önemli bir özellik. Mark II nin ki de aşağı kalır yanı yok ama nikonlar oldum olası vizör konusunda iyiler diye biliyorum. Ayrıca d700 dinamik aralık olarak mark II den daha iyi diye biliyorum.
Üç tane artısını saydım
dinamik aralık
iso
vizör.
Bunlara ek olarak gövde tutuş yapısı ve sağlamlık hissi kaliteli malzeme, belki bi 50 çekim daha fazla pil ömrü biraz da hızı iyidir.
-leri de belli video olmaması ve MP.
Ben de video pek kullanmam ama mp e belirli bir oranda önem veririm. Şöyle bir şey de var. bu sadece işlerken önemli ve baskı sonrası önemli benim için. Ama bunlara rağmen belirli bir mesafeden akıldığında 10 katlı bir apartman boyutunda baskı alsanız aradaki fark pek anlaşılmaz. zaman işlerken önem kazanıyor ama onu da küçük bir işlemle büyütebiliyorsunuz.
Tek sorun kaldı video. Valla ML yüklenebilse nikona bir video ekleyiverirdi. Zira bunun ilk örneği canon 50d. Adamlar video olmayan makineye video eklemişler ve örnekleri video sitelerinde mevcut.
Nikon'un bir eksisi daha lenslerinin %10-20 oranında daha pahalı olması. Sadece kendi markalarında pahalı; ama diğer markaları örneğin ikinci elde ya da sıfır bazı lenslerde fiyatları düşük olabiliyor. Özellikle ikinci elde adamların elinde kaldığı için fiyat gittikçe düşebiliyor.
Tekrar nikona bir artı da geçmiş yıllardaki tüm manuel ve filmli body af lenslerini kullanabiliyor olması. Ayrıca sadece fx formatın değil tüm dx formatın lenslerini de kullanabiliyor olmanız. Sadece dx format lensi taktığınızda makine sensörünü 1.5 oranında kırpıyor ve mp de düşüyor ve dx format bir makine gibi davranmaya başlıyor.
2500 civarına sahibinden de bolca mavcut ve param olsa ben de alırdım d700ü. Hala video geçişi yapamadım çünkü. Bir geçsem mark II değil daha üst bir body düşünürdüm video için. Ama bu yine canon olurdu.
Ben oyumu mp dezavantajına rağmen daha iyi dinamik aralık, daha hızlı af, daha kaliteli lens ama pahalı lens, daha büyük vizör, daha oturaklı yapısı ve sağlamlık hissi veren dış gövdesi ile, d700 e veriyorum.
Sıkı canoncuyumdur ama d700 lerin fiyatları bu kadar düşmüşken almamak olmaz. Temizi bulunursa kaçırmak olmaz.
Fiyat düşüklüğünün sebebi de bir sonraki versiyona geçme isteği. d600 ve d800 alma isteği yani.
İphone ile bağlanıyorum, hatalar icin uzgunum...