Merhaba dostlar,
Kayın pederime sürekli mr, tomografi, ultrasonografi, röntgenler, tetkikler vs. yapılıp duruyor yaklaşık 1 aydır lakin neticeyi maalesef bizimle paylaşmıyorlar. Belki de teşhis koyamıyorlar bilemiyorum. En son bir kağıt tutuşturdular elimize ve her zaman olduğu gibi yine herhangi bir açıklama yapmadılar, ziyadesiyle merak içerisindeyiz artık. Aşağıya bize verilen kağıtta yazan önemli yerleri yazıyorum, açıklama yapabilecek bir hekim arkadaşımız yardımcı olabilirse müteşekkir kalırız, saygılar, selamlar..
(Not: Elimden geldiğince birebir yazmaya çalışacağım lakin harf hatası olursa şimdiden özür dilerim, bu arada hasta 60 yaşında ve 2 kere aynı bölge üzerine düşme sonucu ağrı yakınması ile gittiği hastaneye bu durum ortaya çıkmış olup, doktorlar ''daha önce hiç ağrın olmadı mı senin?'' şeklinde sualler iletmiştir.)
Dinamik perfüzyon ve kan havuzunda; sağ kalça eklem bölgesi - femur trokanterik bölge ile uyumlu alanda düşük düzeyde perfüzyon artışı ve hafif hiperemi gözlenmiştir. 3. saatte yapılan tüm vücut kemik sintigrafisinde ve alınan geç statik görüntülerde sağ kalça eklem bölgesi - femur boynu - trokanterik bölgede hafif heterojen düzeyde aktivite artışı izlenmiştir. (primer bening kemik patalojisi? Ayırıcı tanısı açısından radyolojik korelasyonu ve klinik gereklilik halinde histopatolojik incelemesi önerilir.)
Sağ sakroiliak eklemde simetriğine oranla minimal artmış aktivite tutulumu izlenmiştir. (dejeneratif?) trokal vertebralarda daha belirgin olmak üzere vertebrtal kolonda aktivite dağılımı heterojen olup muhtemelen T-4 vertebrada realatif artmış aktivite tutulumu izlenmiştir. (dejeneratif?) Diğer vücut kemiklerinde radyoaktivite dağılımı simetrik homojen ve beklenen düzeydedir. Tanımlanan bulguların ayırıcı tanısı açısından klinik ve radyolojik korelasyonu önerilir.
BT Tetkiki:
Sağ astabular kolon anteromdi halinde milimetrik boyutlarda avülsiyone kemik fragmanı izlenmektedir. Sağ humerus baş-boyun kısmında anteriorda kortekste düzensizlik posterior kesiminde yaklaşık olarak 20x19milimetrik boyutlarında lüsent bir odak mevcuttur. Bu düzeyde korteks belirgin şekilde ince ancak ekspanse olmamıştır. Bulgular antipik olmakla beraber synovial herniasyon pitini temsil edebileceği gibi fibros kortikal defekte ayırıcı tanısında olabilir.
MR Tetkiki:
Sağ femur boynu düzeyinde inferiorda 30x78mm boyutlarında T1 sekansında hipoitens T2 sekansında hiperintens çevresinde milimetrik kalınlıkta hipointens duvar formasyonu bulunduran ve kontrast madde sonrası periferal ve heterojen tarzda boyanan lezyon mevcut olup bu lezyon komşuluğunda inferiorda kortikal düzensizlik mevcuttur ve femur boynu düzeyinde proksimal diyafize doğruda uzanım gösteren yaygın kontrast madde sonrası boyanan kemik iliği ödemi izlenmiştir. Sağ kalça eklemi düzeyinde belirgin ekfizyonda izlenmektedir. Obturator kaslarında iliopsoaz kası düzeyinde komşu strain tendinit ile uyumlu yağ baskılamalı T2 sekanslarda sinyal intensite artışları mevcuttur. Görünümler birlikte değerlendirildiğinde olgulanan yaşı da göz önünde bulundurulduğunda ön planda metastatik proçezleri de düşündürmüştür. Olgulanan sintigrafik tetkisi ve bu düzeyin histopatolojik verifikasyonu önerilir.