CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konulanmış Görüntüleme

  1. #2
    altantuncer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    altan tuncer
    Makina:
    beklemede
    Üyelik tarihi
    20.September.2012
    Nereden
    adana
    Mesajlar
    245

    Standart

    Murat bey öncelikle geçmiş olsun. bende nükleer tıp ve radyoloji teknikeriyim dilim döndüğünce çevireyim size umarım faydalı olur.
    sadece bilgilendirme amaçlıdır yazdıklarım bir resmiyeti yoktur.

    Alıntı MuratDalfidan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba dostlar,


    Dinamik perfüzyon ve kan havuzunda; sağ kalça eklem bölgesi - femur trokanterik bölge ile uyumlu alanda düşük düzeyde perfüzyon artışı ve hafif hiperemi gözlenmiştir. 3. saatte yapılan tüm vücut kemik sintigrafisinde ve alınan geç statik görüntülerde sağ kalça eklem bölgesi - femur boynu - trokanterik bölgede hafif heterojen düzeyde aktivite artışı izlenmiştir. (primer bening kemik patalojisi? Ayırıcı tanısı açısından radyolojik korelasyonu ve klinik gereklilik halinde histopatolojik incelemesi önerilir.)
    Sağ sakroiliak eklemde simetriğine oranla minimal artmış aktivite tutulumu izlenmiştir. (dejeneratif?) trokal vertebralarda daha belirgin olmak üzere vertebrtal kolonda aktivite dağılımı heterojen olup muhtemelen T-4 vertebrada realatif artmış aktivite tutulumu izlenmiştir. (dejeneratif?) Diğer vücut kemiklerinde radyoaktivite dağılımı simetrik homojen ve beklenen düzeydedir. Tanımlanan bulguların ayırıcı tanısı açısından klinik ve radyolojik korelasyonu önerilir.

    Burada ilk olarak yapılan tetkikin nasıl yapıldığını anlatıyor.Dinamik görüntülerde ilaç verildikten hemen sonra kalça ekleminin ilaçı hemen tuttuğu yani damarsal bağlantısı var deniyor özetle.bu enfeksiyonda olabilir.
    3saat sonra rutin olarak çekilen görüntülerde ()sağ kalça eklem bölgesi - femur boynu - trokanterik bölgede hafif heterojen düzeyde aktivite artışı izlenmiştir. (*primer bening kemik patalojisi? **Ayırıcı tanısı açısından radyolojik korelasyonu ve klinik gereklilik halinde histopatolojik incelemesi önerilir.)
    *öncelikli iyi huylu kemik tümörü
    **burda sizin hastanızın klinik bilgisi gerekir.buna göre MR BT gibi tetkik yada o bölgeden parça alınarak patolojiye gönderilmesi.
    diğer dejeneratif olan yerler yaşına-travmaya vs bağlı yıpranmalar.




    BT Tetkiki:
    Sağ astabular kolon anteromdi halinde milimetrik boyutlarda avülsiyone kemik fragmanı izlenmektedir. Sağ humerus baş-boyun kısmında anteriorda kortekste düzensizlik posterior kesiminde yaklaşık olarak 20x19milimetrik boyutlarında lüsent bir odak mevcuttur. Bu düzeyde korteks belirgin şekilde ince ancak ekspanse olmamıştır. Bulgular antipik olmakla beraber synovial herniasyon pitini temsil edebileceği gibi fibros kortikal defekte ayırıcı tanısında olabilir.
    Burada da aynı bölgedeki lezyonun ne olduğunu tam anlaşılmamış

    MR Tetkiki:
    Sağ femur boynu düzeyinde inferiorda 30x78mm boyutlarında T1 sekansında hipoitens T2 sekansında hiperintens çevresinde milimetrik kalınlıkta hipointens duvar formasyonu bulunduran ve kontrast madde sonrası periferal ve heterojen tarzda boyanan lezyon mevcut olup bu lezyon komşuluğunda inferiorda kortikal düzensizlik mevcuttur ve femur boynu düzeyinde proksimal diyafize doğruda uzanım gösteren yaygın kontrast madde sonrası boyanan kemik iliği ödemi izlenmiştir. Sağ kalça eklemi düzeyinde belirgin ekfizyonda izlenmektedir. Obturator kaslarında iliopsoaz kası düzeyinde komşu strain tendinit ile uyumlu yağ baskılamalı T2 sekanslarda sinyal intensite artışları mevcuttur. Görünümler birlikte değerlendirildiğinde olgulanan yaşı da göz önünde bulundurulduğunda ön planda metastatik proçezleri de düşündürmüştür. Olgulanan sintigrafik tetkisi ve bu düzeyin histopatolojik verifikasyonu önerilir.
    Burada da aynı lezyonun kontrast madde tutması iyi değerlendirilmez ki öyle yazılmış.kısaca bu kalça ekleminde bir kitleden bahsediliyor ve 'metastaz olgusu (yayılma) sonucu' iyi değerlendirilmeyen bir durum.
    ve burda da parça alınıp biyopsi yapılması önerilmiş ki başkada yapacak birşey yok gibi görünüyor.

    Bunlar bilgilendirme amacı ile yazılmıştır.











    Konu altantuncer tarafından (19.December.2012 Saat 12:40 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •