Alıntı mur4tkilic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Böyle bir hitap hakkın yok !
ifadede hitap etmedim zaten duruma bakis acimi yazdim.yinede rencide edici bir hava oluştuysa özür dilerim.

önceki mesajlari biraz araştırma yaparak okursaniz biraz daha fikir sahibi olabilirsiniz. FF yazmis aradaslarin hepside. FF = Full Frame in kisaltmasidir.

‘Crop Factor’ Nedir? | BasÇek

makalesini okumanizi oneririm.

elinizde 5D Mark II olsa idi diğer fotoğraf makineside Nikon D700 olsa idi ikiside FF olduğu için kıyas yapmanız biraz daha mantıklı olurdu.

50D Kaç lira D700 kaç lira diye aratirsaniz farkin nedenini anlamaniza yine yardimci olacaktir.

birde elinizdeki bodyde kullandığınız lens yani @evirgen2008 üstadin belirttiği gibi optiğiniz konusundada ve diğer makinenin optiği konusundada konuşmamışsınız.

mesela sizin 50D de lens ne kullaniyordunuz? normal kit lens mi kullaniyorsunuz? Nikonda o an için bulunan lensin ne olduğunu hatirliyor musunuz?

croplu gövde kullanicisiyim. 500D var body olarak. eskiden sadece 18-55 kit lens kullandığım zamanlarda özelliklede düşük ışık koşullarında çektiğim fotoğraflardan soğumuştum baya, ama şimdi sonradan ekipmanı biraz düzelttiğim için 50mm 1.4 ü yada tamron 17-50 lensimi takinca çektiğim fotoğrafların kalitesinden ve keskinliğinden zevk aliyorum

@Ichimaru Gin arkadaşa aynen katilarak benim vurgulamak istediğim yazilian cevaplari anlamaya calismak için araştırmanız.