Şahsen sıklıkla yaşandığını düşünmüyorum. Genç ağırlıklı bir nüfusumuz var ve onların gelişme çağında hepsini tek tip veya da hepsini topluma faydalı(veya zararsız) olarak yetiştirilmesi mümkün değil. Onayladığımdan demiyorum ama öldürende olacaktır, bıçaklayanda, dövende. Kendi çocuğuma yapılmasını hiç kimse gibi bende istemem ama toplumsal hayat bunu barındırıyor. Yani tüm çocuklar düzgün olamazlar böyle bir beklenti olamaz. Beklenti varsada gerçekçi değil.
Yeterli düzeyde ceza verildiği takdirde hem toplumun vicdanı rahatlar hemde aynı davranışlarda bulunmak isteyen diğer gençlere caydırıcı bir örnek teşkil eder.
Ben hala gençliğin çok kötü bir yere gittiğini düşünmüyorum açıkçası. Sadece iyi örneklere nazaran kötü örnekleri daha çok görmek istiyoruz ve görüyoruz.
Örnek vermem gerekirse, tübitak yarışmasında başarılı olan liseli bir öğrencinin haberi gazetelerde sadece 1 gün, haber sitelerinde ise 3 4 saatliğine paylaşılırken. Bu tür haberler ise çok daha yüksek sükse aldığı için sıklıkla gözümüzün önüne seriliyor.