CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 3 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123
Toplam 60 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree59Likes

Konu: Gençliğimiz Nereye Gidiyor?

  1. #41
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mustafa Can
    Makina:
    Canon SX 20IS
    Üyelik tarihi
    04.July.2010
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    52
    Mesajlar
    85

    Standart

    Tamamen bilinçli olarak ; Amerikanvari , içeriğinde mantık olmayan, lise dizileri, gençlik dizileri hergün kanallarda boy gösterirse bu günleri bile ararız..

    Şahsen evimde bu dizileri çocuklarıma yasakladım..










    evirgen2008 likes this.

  2. #42
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı Cold Fear Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Müslüman toplumlarda bu, Kuran'ı Kerim'i okutarak pekala yapılır aslında. Allah Kuran'da bireye kötülük yaparsa, en ağır şekilde cezalandırılacağı şeklinde açıkça mesaj veriyor. Samimi Müslüman toplumlarda Allah'ın cehennem vaadi karşısında kötü olunmaz.
    Toplumda adalet ve ahlak duygusu sıfır. Artık mağdur olan, kendini mağdur edenin yeterli ceza almayacağını biliyor, artık mağdur eden de bunun farkında. Cezalandırılmayacak. En azından hakkettiği gibi cezalandırılmayacak.
    Kısacası bu gençlik meselesi değil, toplumsal bir meseledir ve ne yazık ki bu toplumun çocukları olduğumuz için hepimiz de mağdur ya da mağdur eden potansiyeline sahibiz. Allah'tan ya da devletin vereceği cezadan korkanlar hariç.
    ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim diyor peygamber, onun yaptıklarından kötü bir tane şey gösteremez kimse....
    evet katılıyorum yazdıklarınıza











  3. #43
    akingr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Samsun Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    AKIN GÜNGÖR
    Makina:
    CANON EOS 60D
    Üyelik tarihi
    21.June.2010
    Nereden
    SAMSUN
    Yaş
    46
    Mesajlar
    294

    Standart

    Konu hassas bir konu olduğu gibi burada kelimeler mimik ve jestlerden uzak olduğu için yanlış anlaşılmaya çok müsait. Korkarım ki bu tartışmanın seyri gibi olacak sonumuz. Karşılıklı fikirlerini bile tartışamayan bir toplum olacağız sonra yetkisi olan birisi gelecek ve durun bakalım siz ne yapıyorsunuz böyle diyecek ve kilitleyecek.

    Benim de anlatmak istediğim tam da bu işte... Eskiden bizim kendimize has bir kültürümüz, örfümüz, ananemiz ve hatta İslam'a farklı bir bakışımız vardı. Ne oldu şimdi? Her birimiz birey olarak bir grubuz ve "öteki" olan tüm fikirlere kapalıyız. Tahammülümüz yok. Bizden farklı düşünene doğrudan saldırıyoruz. Mesajlar ve yorumlar üzerinden gidecek olsak her birinde iki cümle doğru, üç cümle yanlış vardır bence. Hepsini tek tek açıklamaya kalksam ona da vakit yetmez. Tek ihtiyacımız olan eskilerden kalma "saygı" kelimesinin anlamını hatırlamak.

    Çağdaş düşüncenin de, modernliğin de, İslam'ın da, Laikliğin de, ateizmin de, bizim kendi örfümüzün de emrettiği, tavsiye ettiği, işaret ettiği değerlere bakın. Hepsi aynı değil mi? Bu düşünce sistemlerinin temelinde eğitim, saygı, iyi niyet, dürüstlük ve doğruluk yok mu? Her birinin önermesi temel olarak bu değil mi? Her birine kendini yakın hisseden olabilir lakin yakın hissettiği sistem dışındakilere de saygı göstermekle sorumludur.

    Konu elbette amacından sapmış gidiyor. Gençliğimiz nereye gidiyor demek bana abes geliyor bu noktada. Şu an itibarı ile bence konu başlığı "Biz nereye gidiyoruz" olmalı.











  4. #44
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı akingr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gençliğimiz nereye gidiyor demek bana abes geliyor bu noktada. Şu an itibarı ile bence konu başlığı "Biz nereye gidiyoruz" olmalı.
    ya da gençliği nerelere götürüyoruz?

    neyse mevlam herkese hidayet, huzur ve afiyet versin











  5. #45
    kench - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    T.Ö.K.
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    29.May.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    289

    Standart

    Güzel... gene bir yozlaşmışlık durumu.. ve gene suçlu dinsizler. Yozlaşmış toplumların hatalarını din eksikliğine kesmek sırf bize özgü bir durum değil. Birçok yönden benzediğimiz Amerikan toplumunda da aynı tartışma var. Fakat ben akla mantığa inanan biri olarak sadece ve sadece bilimsel gerçekler, kanıtlar ve istatistikler ile konuşurum. Bu istatistikler de gösteriyor ki Amerikan toplumunun %10'u ateist/agnostik. Fakat hapishanelerdeki ateist oranı %0,1'den az. Yani suç işleyenler dinsizler değil.

    Ha bu arada suç oranı bizimle kıyaslanmayacak kadar az olan ülkelerden İsveç'te ateist/agnostik oranı %60'tan fazla. İzlanda'da %70'lerde.. Japonya'da %50 üzerinde.... Bunun yanında müslüman ülkelelerdeki suç oranlarını söylememe gerek yok herhalde. Bu çok şeyi açıklıyor. Dinsiz insanın suç işleme olasılığı çok daha az.

    Keşke bu tip araştırmalar bizim ülkemizde de yapılsa da "gavur" memleketlerinden örnek vermek zorunda kalmasak.










    Konu kench tarafından (25.July.2012 Saat 17:20 ) değiştirilmiştir.
    "Biz, kendisini inceleyen Evren'iz. Burada olma nedenimiz bu."
    - Carl Sagan

  6. #46
    akingr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Samsun Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    AKIN GÜNGÖR
    Makina:
    CANON EOS 60D
    Üyelik tarihi
    21.June.2010
    Nereden
    SAMSUN
    Yaş
    46
    Mesajlar
    294

    Standart

    Alıntı Halil Ibrahim Duran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya da gençliği nerelere götürüyoruz?

    neyse mevlam herkese hidayet, huzur ve afiyet versin
    Halil bey, eksiğimi tamamlamışsınız. Teşekkürler.











  7. #47
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Alıntı outofthesight Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olay çok vahim,çok kötü.Ancak bu olayın sebebini 'dinsizlik,özgürlükçülük,çağdaşlık,modernlik' kavramlarıyla açıklamak daha da vahim.Böyle bir olayı belirli bir kitleye atfetmeyi yanlış buluyorum.Bir insanın dinsiz olması demek diğer insanların her hakkına tecavüz edebilecek yetide olması demek değildir,olmamalıdır.Dinsizlik de bir dine inanmak gibi tercihtir.Elbetteki kendini dindar ilan edenlerde olduğu gibi 'dinsiz' insanlarda da çürük elmalar olacaktır.Dinsizlikte veya dinde saf iyilik,mükemmellik olsaydı böyle bir tercih alanı doğmazdı öyle değil mi?Ayrıca videodaki kadınların dinsiz olmadığını bir insan nasıl kestirebilir?Aklım almadı.

    Buradaki durumu tamamen kişinin kendi vicdanının,duygularının,psikolojik durumunun şekillendirdiğini düşünüyorum.''%99'unun müslüman olduğunun iddia edildiği bir ülkede'' anlaşmazlıkları,kavgaları,kötülükleri geri kalan ''%1'e'' yüklemek biraz kolaya kaçmak değil midir?Veyahut hoşgörü dini olarak bahsedilen İslam'a uygun olmayaraktan insanları yaftalamak değil midir?

    Elbette ki bu olay münferit bir olay değil,düz liselerde,meslek liselerinde çok yaşanıyor bu tip olaylar fakat yukarıda Hasan Naci beyin de söylediği gibi bu olaydaki genç kadınlar tüm ülkenin gençliğini yansıtmıyor,medyanın da her zaman olduğu gibi müthiş bir manipülesi mevcut.

    Not: Bu mesajımda direkt olarak kimseyi hedef almıyorum yanlış anlaşılmak istemem fakat malesef ki ülkenin inanmayan insanlara bakışı bu yönde.
    Ben de bir kitleyi hedef almıyorum Damla Hanım Herhangi birine dinsiz dediğimi gördünüz duydunuz mu?

    Din meselesine gelince, insan korku olmadan yaşayamaz. Çünkü korku bir şekilde insanı frenler. Ben eskiden kızarkadaşıma mesaj atarken telefonumdan babam görecek de kızacak diye korkudan titrerdim. Şimdiye bakın bir de. İnsanlar sokak ortasında sevişiyorlar adeta. Çünkü diğer insanlardan korkacak birşeyleri yok. Onu bunu yapmaktan alıkoyacak hiç bi neden yok.

    İslam hoşgörü dinidir fakat aynı islam Cihadı emretmiştir. Yani o kadar hoşgörüyü de kimse yemez kusura bakmasın kimse. Sen yap et, ondan sonra hani islam hoşgörü diniydi? (size ithafen sen demedim.)

    Kafa tutulan ,yeri geldiğince kurukafa avcısı damgası yediğimiz (Allah kabul etsin) , İslam'ı bilmeden bunları ya da aksini savunmak saçmadır.










    Konu evirgen2008 tarafından (25.July.2012 Saat 17:21 ) değiştirilmiştir.
    Gerekirse kefen başa sarılır.

  8. #48
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı akingr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Halil bey, eksiğimi tamamlamışsınız. Teşekkürler.
    estağfirullah haddim değil kimsenin eksiğini tamamlamak,
    amacım kimsenin eksiğini görmek veya gidermek değil
    lütfen, ben teşekkür ederim










    Konu Halil Ibrahim Duran tarafından (25.July.2012 Saat 17:29 ) değiştirilmiştir.

  9. #49
    Mert Eren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Antalya Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Eren
    Makina:
    5D Mark 4
    Üyelik tarihi
    20.October.2011
    Nereden
    Antalya
    Mesajlar
    1,272

    Standart

    Alıntı Halil Ibrahim Duran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aytaç bey,
    mert beyin bu mesajına kadar doğu batı karıştırmadık ve doğuda kimlerin çoğunlukta olduğu belli ve onlardan da bir çok arkadaşım var benim diyen bir çok insandan çok bu vatan için ter döküyor ve milliyetçi....
    doğu batı ayrımclığı üstü kapalı etnik ayrımcılık barındırıyor içinde ister istemez....

    burada elbet ki damla hanım gibi herkes fikrini söylemeli, sonuçta kimseye dikte veya zorbalık yapmıyoruz....

    fikir özgürlüğünü desteklerken başkasına kafatasçılığa gidiyor yakıştırması da fikir özgürlüğünü baltalayan bir söylem...
    din insanın önce özünü sonra genel hayatı düzenleyen hoşgörüyü, sevgiyi ve merhameti destekleyen bir sistemdir. biz bunun eksikliğini çöküntünün sebebi olarak görüyor olabiliriz, siz olmayabilirsiniz; bu o görüşe sahip birisini hor görme hakkı vermez
    Mesajları okumadınız sanırım.Halen Mert beyin mesajı diyorsunuz.Ömerin mesajında doğu katılmış.Tekrar söylüyorum hiçbir yorumumda doğuyu katmadım,katmamda.Ben urfa doğumluyum!











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  10. #50
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı evirgen2008 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de bir kitleyi hedef almıyorum Damla Hanım Herhangi birine dinsiz dediğimi gördünüz duydunuz mu?

    Din meselesine gelince, insan korku olmadan yaşayamaz. Çünkü korku bir şekilde insanı frenler. Ben eskiden kızarkadaşıma mesaj atarken telefonumdan babam görecek de kızacak diye korkudan titrerdim. Şimdiye bakın bir de. İnsanlar sokak ortasında sevişiyorlar adeta. Çünkü diğer insanlardan korkacak birşeyleri yok. Onu bunu yapmaktan alıkoyacak hiç bi neden yok.

    İslam hoşgörü dinidir fakat aynı islam Cihadı emretmiştir. Yani o kadar hoşgörüyü de kimse yemez kusura bakmasın kimse. Sen yap et, ondan sonra hani islam hoşgörü diniydi? (size ithafen sen demedim.)
    ömerim,
    insanların günah işleme özgürlükleri vardır, ve ne kadar günah işler ise işlesin bir müslüman kafir olmaz allahı inkar etmedikçe. ve yine bir müslüman bir müslümana cihat etmez, doğruyu anlatır.
    ikinci konu da korku konusu, bu bize verilen islami eğitimin metodundaki yanlıştan kaynaklanıyor. şöyle ki: allah bize can,mal ve bir çok nimet verdi, insan kendine bir elma verene bile bu kadar yakınlık duyup müteşekkir olurken, allahı kat be kat sevmeli, eeee namaz da allah ile buluşma değil mi? o zaman sevgili ile buluşur gibi allaha koşa koşa gitmek gerekmez mi?
    korku da olmalı da tıpkı "rahmetim gazabımı geçti" dediği gibi bizim de sevgimiz daha çok olmalı

    peygamber evlatlığı zeyd ile tebliğe gidiyor ve taşlanıyorlar yaklaşık 150 kişi tarafından, hiddetlenmiyor bile mübarek "mevlam hidayet nasip etsin" diyor sadece. bizim de böyle olmamız lazım


    Alıntı kaelhser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mesajları okumadınız sanırım.Halen Mert beyin mesajı diyorsunuz.Ömerin mesajında doğu katılmış.Tekrar söylüyorum hiçbir yorumumda doğuyu katmadım,katmamda.Ben urfa doğumluyum!
    benim hatam. tekrar kusura bakmayın,
    sizinkinden bir önceki sayfayı da okudum ama nasılsa gözümden kaçmış,
    kırdıysam özür dilerim
    (bu arada ben de urfada 3 yıl oturmuştum çok eskiden)
    ömer! hep senin yüzünden










    Konu Halil Ibrahim Duran tarafından (25.July.2012 Saat 17:36 ) değiştirilmiştir.

  11. #51
    mehmet guzelipek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mehmet güzelipek
    Makina:
    İnsan beyni ve gözü
    Üyelik tarihi
    29.May.2010
    Nereden
    ORDU
    Mesajlar
    575

    Standart

    ne kadar masum ve temiz insanlar dolu burası, hiç kimse okul yıllarında kavga etmemiş, kız-erkek-aşk-meşk işlerine girmemiş, arkadaşına eşşek şakası yapmamış, kopya çekmemiş, mahalle kavgasına karışmamış, küfür etmemiş, vurmamış kırmamış...! benzer şekilde kavga etmiş kaç kişi var acaba aramızda? daha beteri bile olabilir..adı üstünde deli-kanlı-lar, sevdiğiniz kıza/erkeğe asılanın omzuna elinizi atmıyordunuz herhalde o yıllarda..
    konuyu dine bağlamak ise maalesef din karşıtlarının argümanlarını kuvvetlendirir sadece..derler ki madem hoşgörü dini, müslüman kimseye zarar vermez peygamberin torununun kafasını niye kestiler, saltanat için kardeşler-oğullar niye boğuldu, pazarda bomba patlatıp çocuk öldüren kim..uzar gider bu liste, ayrıca çok samimi dindar ailelerin çocukları da olabilir bu çocuklar veya iyi bir din eğitimi almış çocuklar da bu duruma düşebilir..
    erdemli, onurlu, dürüst, topluma ve ülkesine yararlı insanlar ancak iyi bir eğitimle yetiştirilir, bu gördüğümüz tablo eğitim sistemimizdir, toplumumuzdur, videodaki vuranda dayak yiyende biziz, sınava odaklı eğitim sisteminin (pardon eğitim yok sadece öğretim var) sonucudur,Türk toplumundaki yozlaşmanın,kokuşmanın, çöküşün acı bir göstergesidir. eğitim şart..ama nasıl bir eğitim????










    Konu mehmet guzelipek tarafından (25.July.2012 Saat 17:25 ) değiştirilmiştir.
    muratyilmaz, emnkr and kench like this.

  12. #52
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı mehmet guzelipek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne kadar masum ve temiz insanlar dolu burası, hiç kimse okul yıllarında kavga etmemiş, kız-erkek-aşk-meşk işlerine girmemiş, arkadaşına eşşek şakası yapmamış, kopya çekmemiş, mahalle kavgasına karışmamış, küfür etmemiş, vurmamış kırmamış...! benzer şekilde kavga etmiş kaç kişi var acaba aramızda? daha beteri bile olabilir..adı üstünde deli-kanlı-lar, sevdiğiniz kıza/erkeğe asılanın omzuna elinizi atmıyordunuz herhalde o yıllarda..
    konuyu dine bağlamak ise maalesef din karşıtlarının argümanlarını kuvvetlendirir sadece..derler ki madem hoşgörü dini, müslüman kimseye zarar vermez peygamberin torunun kafasını niye kestiler, saltanat için kardeşler-oğullar niye boğuldu, pazarda bomba patlatıp çocuk öldüren kim..uzar gider bu liste, ayrıca çok samimi dindar ailelerin çocukları da olabilir bu çocuklar veya iyi bir din eğitimi almış çocuklar da bu duruma düşebilir..
    erdemli, onurlu, dürüst, topluma ve ülkesine yararlı insanlar ancak iyi bir eğitimle yetiştirilir, bu gördüğümüz tablo eğitim sistemimizdir, toplumumuzdur, videodaki vuranda dayak yiyende biziz, sınava odaklı eğitim sisteminin (pardon eğitim yok sadece öğretim var) sonucudur,Türk toplumundaki yozlaşmanın,kokuşmanın, çöküşün acı bir göstergesidir. eğitim şart..ama nasıl bir eğitim????
    bir önceki mesajımda da yazdım insan günah işlemekle dinden çıkmaz günahkar olur ve hatalar kul içindir, dini kabul etmek hatasız olmak demek değildir.
    ayrıca okul yıllarında yapılan hataların da çoğunda zaten günah yazmaz mevla çünkü zaten 13-14 yaşına kadar akıl baliğ sayılmazsınız
    aslında aynı şeyleri konuşuyoruz
    inanan din ve ahlak diyor (ki ikisi de aslında aynı şeydir)
    inanmayan ahlak diyor











  13. #53
    kench - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    T.Ö.K.
    Makina:
    5D Mark III
    Üyelik tarihi
    29.May.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    289

    Standart

    Alıntı evirgen2008 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Din meselesine gelince, insan korku olmadan yaşayamaz. Çünkü korku bir şekilde insanı frenler.
    Din olmadığında iyi insan iyidir, kötü insan ise kötü. İnanın neye inandığı bu gerçeği değiştirmez. Tanrıya inanmayan bir ateist olarak içimde zerre kadar allah korkusu yok. Buna rağmen tanıdığım birçok dindardan daha iyi bir insanım. Çünkü iyi olmayı birşeyden korktuğum için değil, doğru olan şeyin o olduğunu bildiğim için seçtim.

    "Cennette ödüllendirilmek ya da cehennemde cezalandırılmamak için yaşayan insana acırım."
    Albert Einstein










    caginanil and Mert Eren like this.
    "Biz, kendisini inceleyen Evren'iz. Burada olma nedenimiz bu."
    - Carl Sagan

  14. #54
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Elest ü bi rabbikum?

    Ben sizin Rabbiniz değil miyim? A’râf: 7/172.

    Islah eden, terbiye eden değil miyim diyor










    mertop likes this.
    Gerekirse kefen başa sarılır.

  15. #55
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Alıntı kench Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Din olmadığında iyi insan iyidir, kötü insan ise kötü. İnanın neye inandığı bu gerçeği değiştirmez. Tanrıya inanmayan bir ateist olarak içimde zerre kadar allah korkusu yok. Buna rağmen tanıdığım birçok dindardan daha iyi bir insanım. Çünkü iyi olmayı birşeyden korktuğum için değil, doğru olan şeyin o olduğunu bildiğim için seçtim.

    "Cennette ödüllendirilmek ya da cehennemde cezalandırılmamak için yaşayan insana acırım."
    Albert Einstein
    Ben kötü olursunuz demedim zaten. Fakat birşeyden korkan kötü, korktuğu için çekinir

    Einstein dediyse doğrudur mu demem gerekti ?










    Gerekirse kefen başa sarılır.

  16. #56
    outofthesight - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Damla Özcan
    Makina:
    Canon 550D Canon AE-1 Program
    Üyelik tarihi
    19.February.2012
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    31
    Mesajlar
    42

    Standart

    Alıntı evirgen2008 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de bir kitleyi hedef almıyorum Damla Hanım Herhangi birine dinsiz dediğimi gördünüz duydunuz mu?

    Din meselesine gelince, insan korku olmadan yaşayamaz. Çünkü korku bir şekilde insanı frenler. Ben eskiden kızarkadaşıma mesaj atarken telefonumdan babam görecek de kızacak diye korkudan titrerdim. Şimdiye bakın bir de. İnsanlar sokak ortasında sevişiyorlar adeta. Çünkü diğer insanlardan korkacak birşeyleri yok. Onu bunu yapmaktan alıkoyacak hiç bi neden yok.

    İslam hoşgörü dinidir fakat aynı islam Cihadı emretmiştir. Yani o kadar hoşgörüyü de kimse yemez kusura bakmasın kimse. Sen yap et, ondan sonra hani islam hoşgörü diniydi? (size ithafen sen demedim.)

    Kafa tutulan ,yeri geldiğince kurukafa avcısı damgası yediğimiz (Allah kabul etsin) , İslam'ı bilmeden bunları ya da aksini savunmak saçmadır.
    ''ne bekliyordunuz? edepten uzak, özgürlükçü modern dinsiz ve çağdaş yetiştirdiğiniz sizin evlatlarınız... Gurur duyun''

    Bu cümleyi okuyan makul bir insan sizin bir kitleyi hedef aldığınızı rahatlıkla anlayabilir.Bu sitenin 'din tartışılabilecek' bir platform olduğunu düşünmüyorum lakin şunu söyleyebilirim ki insanı sadece korku frenler anlayışı bana oldukça uzak.Bir insanı ulu bir korkunun değil sahip olduğu beynin,insan sevgisinin frenleyeceğine inanıyorum. Bir eylemi sadece korku yüzünden yapmamak o eylemi yapmakla eşdeğerdir bana göre.











    Ichimaru Gin, Mert Eren and kench like this.
    şimdi ben buraya neden çıktım? niçin çıktım? nasıl çıktım? bunu izaha gerek yok gördünüz, yürüdüm çıktım! ama, çıkmamış da olabilirim. çıkmışsam çıkmışımdır, çıkmamışsam çıkmamışımdır. görünen köy... uzakta değildir buraya çıktıksa sonradan çıkmadık mı dedik? bunlar bi takım uydurma laflardır...
    sahi ya ben buraya neden çıktım? kim çıkardı lan beni buraya?!

  17. #57
    Mert Eren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Antalya Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Eren
    Makina:
    5D Mark 4
    Üyelik tarihi
    20.October.2011
    Nereden
    Antalya
    Mesajlar
    1,272

    Standart

    Alıntı kench Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Din olmadığında iyi insan iyidir, kötü insan ise kötü. İnanın neye inandığı bu gerçeği değiştirmez. Tanrıya inanmayan bir ateist olarak içimde zerre kadar allah korkusu yok. Buna rağmen tanıdığım birçok dindardan daha iyi bir insanım. Çünkü iyi olmayı birşeyden korktuğum için değil, doğru olan şeyin o olduğunu bildiğim için seçtim.

    "Cennette ödüllendirilmek ya da cehennemde cezalandırılmamak için yaşayan insana acırım."
    Albert Einstein
    Aynen öle katılıyorum.Birşeylerden korktuğum için değil düşündüğüm için iyi bir insanım ve iyilik yapıyorum.Birşey uğruna değil önemli olanda bu olsa gerek










    caginanil and kench like this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  18. #58
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    Alıntı outofthesight Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ''ne bekliyordunuz? edepten uzak, özgürlükçü modern dinsiz ve çağdaş yetiştirdiğiniz sizin evlatlarınız... Gurur duyun''

    Bu cümleyi okuyan makul bir insan sizin bir kitleyi hedef aldığınızı rahatlıkla anlayabilir.Bu sitenin 'din tartışılabilecek' bir platform olduğunu düşünmüyorum lakin şunu söyleyebilirim ki insanı sadece korku frenler anlayışı bana oldukça uzak.Bir insanı ulu bir korkunun değil sahip olduğu beynin,insan sevgisinin frenleyeceğine inanıyorum. Bir eylemi sadece korku yüzünden yapmamak o eylemi yapmakla eşdeğerdir bana göre.
    evet işte yapılanlar ortada zaten aynı şeyden bahsediyoruz esasında... ama inatla cümleleri ortadan bölüp yarısını anlamanız enterasan zira, herhangi bir dinin amacının sadece korkutmak olmadığı aşikardır zaten

    Başlık altında bir daha yazmamam söylendi, şimdiden kusura bakmayın










    Konu evirgen2008 tarafından (25.July.2012 Saat 17:37 ) değiştirilmiştir.
    Gerekirse kefen başa sarılır.

  19. #59
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    ömer,

    aslında islamiyet de özgürlükçüdür,
    zira ilk yapılan işlerden bir tanesi köleleri özgür bırakmaktır...

    çağdaştır,
    ilim nerede olursa olsun alın tavsiye edilir, ilk inen ayet "oku!yaradan rabbinin adıyla" dır ve bunda da cinsiyet ayrımı yapmaz

    neyse
    allah herkese huzurlu günler nasip etsin, evladımızı korusun
    (evlat velet kelimesinin çoğuludur, çocuklar demektir o yüzden öyle yazdım)

    not:
    mert bey, özgür bey ve damla hanım sizlerle tanışıp sohbet etmek isterdim, gerçekten söylüyorum. iğneleme olarak sakın algılamayın, samimiyim...










    mertop likes this.

  20. #60
    Moderatör

    Status
    Offline
    İsim
    Selçuk Küçükdere
    Makina:
    Canon 5D mk2
    Üyelik tarihi
    18.October.2010
    Nereden
    HATAY-DÖRTYOL
    Yaş
    42
    Mesajlar
    1,631

    Standart

    Herkesin düşüncesine saygı duyuyorum fakat konu artık farklı yerlere gidiyor.Kimse kimsenin kalbini kırmadan konuyu kapatıyorum.anlayışınız için teşekkür ederim.











Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •