CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 4 Toplam 6 Sayfadan BirinciBirinci ... 23456 SonuncuSonuncu
Toplam 107 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 80 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree86Likes

Konu: Toplu Taşıma Araçlarındaki Cep Telefonu Manyaklığı

Hybrid View

  1. #1
    boyabadanaci
    Guest

    Standart

    sanırım söylenmek istenen herşey söylenmiş, herkes fikrini beyan etmiş... bundan sonra iddia etmek yada iddiaya cevap vermek gereksiz gibi...
    bundan sonrası vicdan hesabında...
    herkes fikrinde özgür...
    ancak zikirlerin kişisel vicdan ile değil toplumsal değerler ile yargılandığını unutmayalım...
    iletişim en temel özgürlük...
    ancak bu iletişimin tarzı bir başkasını rahatsız eder ise anlayış göstermek, göstermediğinizde de neticesine katlanmak sizin sorumluluğunuzda..
    bundan sonrası ise tamamen kişisel sanırım...

    Sent from my GT-N7000 using Tapatalk











  • #2
    uncuzade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    S. Samet UNCU
    Makina:
    Canon EOS 500D
    Üyelik tarihi
    25.January.2011
    Nereden
    Yozgat-Konya-K.Maraş
    Yaş
    37
    Mesajlar
    209

    Standart

    Bir konuya daha değinmek istiyorum,otobüste konuşmak iyidir-kötüdür tartışmasından ziyade otobüslerin etkilenmesi olayına gireyim.

    Hayatım boyunca sadece bir kez kırmızı renkli yeni model belediye otobüsünde telefonla konuştum (konya için söylüyorum) otobüsün en arkasında 2dk telefonla konuştum ve altgeçitin tam ortasında trafiğin yoğun olduğu bir yerde otobüsün bütün ışıkları yanıp sönmeye başladı kendi kendine evet kendi kendine fren yaptı otobüs bildiğin tekerleri kilitledi 2sn kadar,şöförün o telaşlı bağırışını hala dün gibi hatırlıyorum "hemen şu ...imin telefonunu kapatın hepimizi öldüreceksiniz!!" diye. o telaşla arkadaşın yüzüne öyle bir telefonu kapatışım vardı ki 3-5 dakika kendime gelemedim.ve işin garibi telefonu kapatır kapatmaz otobüs düzeldi. otobüsteki 15kişinin bana dik dik bakması da cabası.

    yani telefonla konuşmak iyi midir kötü müdür bilmiyorum ama otobüs için zararlı olduğu kesin.










    Canon Eos500d - 18-55mm - Helios 44m-4 58mm f2 - Jupiter 37AM 135mm - Jupiter 21m 200mm f4 - Kenko UV-CPL Filtre - Kaynak Camı - El yapımı LightBox



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #3
    CnRBsR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Caner Başer
    Makina:
    Canon 40D
    Üyelik tarihi
    07.January.2012
    Nereden
    Kartal - İstanbul
    Yaş
    54
    Mesajlar
    548

    Standart

    Bir dönem bu tür haberler çıkıyordu ve şahit olanlardan da duyuyorduk.Teknik bir konu olduğu için nedir ne değildir bilemiyorum.Ancak doğruluk payı vardır ki , şehirler arası otobüsler , belediye otobüsleri gibi ABSli araçlarda telefonlar yasaklanır oldu.Sanırım yeni yeni teknoloji ile birlikte , araçlara takılan parçalarla olsun veya telefonların sinyalleriyle ilgili bir durum olsun bir şekilde düzeltildi.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


  • #4
    achill - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erkin Erdoğmuş
    Makina:
    Canon 5D
    Üyelik tarihi
    15.April.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    33
    Mesajlar
    127

    Standart

    İETT amcanın hazırladığı Toplu Ulaşımda Görgü ve Nezaket Kuralları kitapçığı

    TOPLU ULA^IMDA GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI

    56/57. sayfayı öneriyorum.Her ne kadar çocuklar için hazırlanmış olsa da bazılarımız için yararlı olabilir diye düşündüm.










    NilsuBaran and CnRBsR like this.

  • #5
    uncuzade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    S. Samet UNCU
    Makina:
    Canon EOS 500D
    Üyelik tarihi
    25.January.2011
    Nereden
    Yozgat-Konya-K.Maraş
    Yaş
    37
    Mesajlar
    209

    Standart

    Mercedes-Benz şirketinin "cep telefonu zararlı mıdır sorusu üzerine müşteriye verdiği cevap."



    otobüslerde cep telefon kullanımı


    otobüs içerisinde cep telefon kullanımının araçlarla birlikte verilen kullanım kılavuzlarında da belirtildiği gibi araç elektroniğine çok küçükte olsa "zarar verme ihtimali mevcuttur". bu ihtimal mercedes-benz tarafından onaylanmış bir dış anten ve araç kiti kullanımı ile tamamen ortadan kaldırılabilir.

    dış anten kullanılmadığı durumda cep telefonu ve telsiz üreticileri de cihazların araç içinde kullanılmalarının sakıncalı olabileceğini belirtmektedir. zira herhangi bir zamanda araçta çok sayıda cep telefonunun aynı anda kullanılması sonucu nasıl, hangi şiddette ve hangi bölgelerde manyetik dalga yoğunlaşması olabileceğini kestirmek imkansızdır.

    araç elektroniğinin çeşitli kaynaklarca üretilen manyetik dalgalardan etkilenmemesi için mercedes-benz türk a.ş. tarafından tüm önlemler alınmaktadır. firmamızca teslim edilen araçların tamamı bağımsız denetleme kuruluşu tüv tarafından verilmiş emc (electromagnetic compatibility) sertifikasına sahiptir. bu sertifika aracın 72/245/ewg yönetmeliğinde belirlenen seviyede elektromagnetik dalgalardan etkilenmediğini tasdik etmektedir. ancak teslimattan sonra araç elektrik, elektronik sistemi üzerinde yetkisiz kişilerce standart dışı malzeme kullanılarak yapılan tamir, bakım ve manipülasyonlar sistemi hassas hale getirebilir. bunun sonucu olarak araç içinde cep telefon kullanımı araç elektroniğinde ciddi hasarlanmalara sebep olabilir. sistemi hassas hale getirebilecek söz konusu işlemlerin mercedes-benz türk a.ş. tarafından kontrol edilebilmesi ise mümkün değildir.

    otobüsler de pek çok motorlu araçlar gibi kapalı bir çelik konstrüksiyon yapıya sahiptir. bu kapalı ortamda dış anteni olmayan bir cep telefonu kullanıldığında, çelik yapı, manyetik dalgaları hapseden bir kafes (faraday kafesi) görevi görüp, bazı noktalarda manyetik dalgaların kesişerek yoğunlaşmasına sebep olmaktadır. yolcuların maruz kaldığı bu dalga yoğunlaşmasının kalp pili, işitme cihazı gibi tıbbi aletler üzerinde çok tehlikeli etkiler yaratma ihtimali vardır. dın 57848 normuna göre, 10 khz ile 3000 khz frekansları arasındaki elektromanyetik dalgaların tıbbi cihazlar açısından tehlike yaratabileceğine işaret edilmektedir. araç içinde pek çok yolcunun aynı anda cep telefonu kullanması sonucu ise dın normunda belirtilen limitler aşılabilmektedir. bu nedenle dış anten olmadan araç içinde cep telefonu kullanımı insan sağlığı üzerinde yaratabileceği tehlikeden dolayı önerilmemektedir.

    mevcut teknolojik koşullarda araç içinde dış anteni olmayan cep telefonu kullanımının, alınan önlemlere rağmen araç elektroniğine kesin olarak zarar vermediği ispatlanmamıştır. uçaklarda motorlu kara taşıtlarında bulunan güvenlik önlemlerin çok daha fazlası bulunmasına rağmen cep telefonu kullanımının kesin olarak yasaklanması bunun en açık göstergesidir.

    yukarıda belirtilen etkilerin görülme ihtimali ne kadar düşük olursa olsun insan sağlığı sözkonusu olduğunda mercedes-benz türk a.ş.’nin böyle bir riski göze alması ürün sorumluluğu açısından mümkün değildir.

    saygılarımızla.

    murat kızıltan
    mercedes-benz turk a.s.
    marketing center / domestic bus sales
    ıstanbul / turkiye"










    CnRBsR likes this.
    Canon Eos500d - 18-55mm - Helios 44m-4 58mm f2 - Jupiter 37AM 135mm - Jupiter 21m 200mm f4 - Kenko UV-CPL Filtre - Kaynak Camı - El yapımı LightBox



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #6
    uncuzade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    S. Samet UNCU
    Makina:
    Canon EOS 500D
    Üyelik tarihi
    25.January.2011
    Nereden
    Yozgat-Konya-K.Maraş
    Yaş
    37
    Mesajlar
    209

    Standart

    İETT'nin "Cep telefonları zararlı mı?" sorusuna cevabı;

    Kurumumuz bünyesinde hizmet vermekte olan Mercedes Marka araçlarımızda cep telefonu kullanımının uygun bulunmaması konusu ile ilgili başvurunuz incelenmiştir.Konu ile ilgili üretici firmanın açıklaması aşağıdaki gibidir. "

    Antenleri otobüslerin içerisinde yer alan cep telefonları, diz üstü bilgisayarları ve diğer telsiz aygıtlarının kullanımı, otobüslerin Elektrik/Elektronik aksamlarında işlev bozukluklarına yol açarak, otobüslerin işletme güvenliğini tehlikeye sokabilmektedir. Bu durumu dikkate alan telsiz ve telefon üreticileri, bu tür cihazların dış antensiz kullanımlarını, birden çok aygıtın aynı anda kullanılabileceği ve bununda otobüslerin elektronik sistemlerine elektro manyetik girişler yaratabileceği düşüncesi ile yasaklamışlardır."

    Açıklanan nedenleri dikkate alan Kurumumuz, yolcularımızın can ve mal güvenliğini sağlamak açısından bu cihazların otobüslerimizde kullanımını uygun görmemiştir. Yolcularımızın huzurlu ve can güvenliği sağlanmış bir yolculuk yapabilmesi için bu kurala uyulması gerekmektedir.Bu konuyla ilgili kurumumuz 2006 yılı içerisinde aldığı 500 otobüs, cep telefonu sinyallerinden etkilenmemekte olup bundan sonra yapılacak olan otobüs alımlarında da alınacak otobüslerin cep telefonu sinyallerinden etkilenmeme şartı koyulacağını ve bu sorunların yaşanmayacağını bilgilerinize arz ederim.

    İETT Genel Müdürlüğü










    CnRBsR likes this.
    Canon Eos500d - 18-55mm - Helios 44m-4 58mm f2 - Jupiter 37AM 135mm - Jupiter 21m 200mm f4 - Kenko UV-CPL Filtre - Kaynak Camı - El yapımı LightBox



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #7
    rengindalga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Rengin Dalga
    Makina:
    Canon A2200
    Üyelik tarihi
    01.November.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    183

    Standart



    birazda gülelim iett metrobüs reklamları ve hayrettin'in yorumu )











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    HAYATTA ÖNEMLİ OLAN YALNIZCA DÖRT SORU VARDIR,DON OCTAVİO
    KUTSAL OLAN NEDİR?
    RUH NEDEN OLUŞMUŞTUR?
    NEYİN UĞRUNA YAŞANMALI?
    VE NEYİN UĞRUNA ÖLÜNMELİ?
    DÖRDÜNÜNDE CEVABI AYNIDIR.

    YALNIZCA AŞK ...

    DON JUAN DE MARCO

  • #8
    rengindalga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Rengin Dalga
    Makina:
    Canon A2200
    Üyelik tarihi
    01.November.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    183

    Standart

    ayrıca amcayı bu kadar düşünceğinize kızkardeşlerinizi,annelerinizi düşünün biraz bence.iett otobüsünde ayakta kaldınız mı vay halinize ...











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    HAYATTA ÖNEMLİ OLAN YALNIZCA DÖRT SORU VARDIR,DON OCTAVİO
    KUTSAL OLAN NEDİR?
    RUH NEDEN OLUŞMUŞTUR?
    NEYİN UĞRUNA YAŞANMALI?
    VE NEYİN UĞRUNA ÖLÜNMELİ?
    DÖRDÜNÜNDE CEVABI AYNIDIR.

    YALNIZCA AŞK ...

    DON JUAN DE MARCO

  • #9
    CnRBsR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Caner Başer
    Makina:
    Canon 40D
    Üyelik tarihi
    07.January.2012
    Nereden
    Kartal - İstanbul
    Yaş
    54
    Mesajlar
    548

    Standart

    Alıntı rengindalga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ayrıca amcayı bu kadar düşünceğinize kızkardeşlerinizi,annelerinizi düşünün biraz bence.iett otobüsünde ayakta kaldınız mı vay halinize ...
    Kesinlikle katılıyorum , siz de düşünün biraz neden ayakta kız kardeşler , anneler ? (:










    kubilayoktay likes this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


  • #10
    rengindalga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Rengin Dalga
    Makina:
    Canon A2200
    Üyelik tarihi
    01.November.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    183

    Standart

    valla bilemiyorum.iett'nin düşünmesi lazım onuda.ayakta yolcu kabul edilmemeli bence...










    JaCKiE_BrOwN likes this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    HAYATTA ÖNEMLİ OLAN YALNIZCA DÖRT SORU VARDIR,DON OCTAVİO
    KUTSAL OLAN NEDİR?
    RUH NEDEN OLUŞMUŞTUR?
    NEYİN UĞRUNA YAŞANMALI?
    VE NEYİN UĞRUNA ÖLÜNMELİ?
    DÖRDÜNÜNDE CEVABI AYNIDIR.

    YALNIZCA AŞK ...

    DON JUAN DE MARCO

  • #11
    Mete Aldıraklı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mete ALDIRAKLI
    Makina:
    FünfDiMarkZway
    Üyelik tarihi
    03.January.2011
    Nereden
    Bartın
    Mesajlar
    1,281

    Standart

    Otobüslerin bu şekilde telsiz sinyallerinden etkilenmesi son derece mantıksız bir sav.

    Bahsi geçen otobüsler istanbul'da şehiriçinde milyonlarca ceptelfeonu sinyalinin içinden geçerek seyahat etmekte. Bildiğiniz üzere cep telefonu sinyali baz istasyonuna kurşun gibi tek bir parçacık gibi hedefe nişan alınmış şekilde gitmiyor. Anten'de oluşturulan indüksiyonla üretilen manyetik dalgalar homojen bir biçimde küresel olarak yayınlanıyor (bu kasten bir tasarım değil, manyetik dalga üretiminin doğasında olan bir konu. Lise okuyan herkes hatırlayacaktır sanırım.) Binlerce cep telefonu sinyalinin içinden sorunsuz geçip giden otobüs, 10 tane telefonun iletişim halindeki SAR'ından etkilenmez. Eğer etkilendiği iddia ediliyorsa o otobüs arızalı demektir. Bu tarz araçlarda kullanılan kablolar ve iletişim sistemleri tamamen izole edilmiş yüksek kalite komponentlerden oluşmaktadır. Bir cep telefonundan etkilenebilecek kadar hassas olduğu iddia ediliyorsa, o aracın şarj dinamosunun ürettiği indüksiyondan aracın yerinden kımıldayamaması lazım.

    Zaten cep telefonu otobüse zararlı mı değil mi tartışmasını çoktan aşmış olmamız lazımdı...










    Set almış başını gitmiş... Buraya yazınca imzaya yer kalmıyor...

    Açılın, ben mühendisim!

  • #12
    JaCKiE_BrOwN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ¢ιнαη
    Makina:
    Canon EOS 7D
    Üyelik tarihi
    10.December.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    956

    Standart

    başkasını rahatsız etme sınırı nerede başlar nerede biter bunu o "amcalar" belirleyemez subjektif bir konudur bu. o amcaları daha demokratik olmaya davet ediyorum










    rengindalga likes this.
    Canon EOS 7D | Canon EF S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM | Lexar 16gb 400X Professional UDMA CF Card | CULLMAN Magnesit 519 CW25 Tripod | Hoya 77mm UV | Tiffen 77mm CPL | Diesel Rush Hour |

  • #13
    CnRBsR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Caner Başer
    Makina:
    Canon 40D
    Üyelik tarihi
    07.January.2012
    Nereden
    Kartal - İstanbul
    Yaş
    54
    Mesajlar
    548

    Standart

    Alıntı JaCKiE_BrOwN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    başkasını rahatsız etme sınırı nerede başlar nerede biter bunu o "amcalar" belirleyemez subjektif bir konudur bu. o amcaları daha demokratik olmaya davet ediyorum
    Bu sınırı kim belirler ?
    Demokratik derken tam anlayamadım açıklarsanız sevinirim , cahilliğimi bağışlayın ...











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


  • #14
    rengindalga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Rengin Dalga
    Makina:
    Canon A2200
    Üyelik tarihi
    01.November.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    183

    Standart

    Alıntı CnRBsR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sınırı kim belirler ?
    Demokratik derken tam anlayamadım açıklarsanız sevinirim , cahilliğimi bağışlayın ...
    sınırları kanunlar belirler bence.olayın kanuni bir yaptırımı yoksa söylenecek sözde pek yoktur...demokrat olmak herkesin düşüncesine saygı duymak.fikr özgürlüğü demektir.










    JaCKiE_BrOwN likes this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    HAYATTA ÖNEMLİ OLAN YALNIZCA DÖRT SORU VARDIR,DON OCTAVİO
    KUTSAL OLAN NEDİR?
    RUH NEDEN OLUŞMUŞTUR?
    NEYİN UĞRUNA YAŞANMALI?
    VE NEYİN UĞRUNA ÖLÜNMELİ?
    DÖRDÜNÜNDE CEVABI AYNIDIR.

    YALNIZCA AŞK ...

    DON JUAN DE MARCO

  • #15
    CnRBsR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Caner Başer
    Makina:
    Canon 40D
    Üyelik tarihi
    07.January.2012
    Nereden
    Kartal - İstanbul
    Yaş
    54
    Mesajlar
    548

    Standart

    Alıntı rengindalga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sınırları kanunlar belirler bence.olayın kanuni bir yaptırımı yoksa söylenecek sözde pek yoktur...demokrat olmak herkesin düşüncesine saygı duymak.fikr özgürlüğü demektir.
    Kanunlar hakkında bir bilgim yok ancak eminim başkasını rahatsız, huzursuz etmek bir şekilde vardır.
    Arkadaşımız kuralların olduğu bir link vermiş.

    TOPLU ULA^IMDA GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI

    Kimsenin düşüncesine fikrine bir şey dediğimiz yok zaten.Rahatsızlık veren düşüncenin fikrin uygulamaya geçmesi mesele (:











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


  • #16
    JaCKiE_BrOwN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ¢ιнαη
    Makina:
    Canon EOS 7D
    Üyelik tarihi
    10.December.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    956

    Standart

    metrobüs kazası sonucu hayati fonksiyonları ağır derecede riske girmiş biri olarak söylüyorum ki; iett'ye hakkımı aramaya gittiğimde nedeyse dayak yiyordum. benim çocuklarıma hangi görgü kuralına sahip olacağını o badem bıyıklılar belirleyemez. tutmuş bir de kendi ideolojisi o körpecik beyinlere sokmaya çalışıyor.












    Canon EOS 7D | Canon EF S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM | Lexar 16gb 400X Professional UDMA CF Card | CULLMAN Magnesit 519 CW25 Tripod | Hoya 77mm UV | Tiffen 77mm CPL | Diesel Rush Hour |

  • #17
    rengindalga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Rengin Dalga
    Makina:
    Canon A2200
    Üyelik tarihi
    01.November.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    183

    Standart

    Alıntı JaCKiE_BrOwN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    metrobüs kazası sonucu hayati fonksiyonları ağır derecede riske girmiş biri olarak söylüyorum ki; iett'ye hakkımı aramaya gittiğimde nedeyse dayak yiyordum. benim çocuklarıma hangi görgü kuralına sahip olacağını o badem bıyıklılar belirleyemez. tutmuş bir de kendi ideolojisi o körpecik beyinlere sokmaya çalışıyor.

    Mevlana ne demiş ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol.Kılık kıyafetle olmuyor bu işler malesef.Müslümanların çoğunlukta yaşadığı hangi ülkede insanlar alt alta üste cama yapışık vaziyette 2 saat ayakta evine gidiyor acaba ?











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    HAYATTA ÖNEMLİ OLAN YALNIZCA DÖRT SORU VARDIR,DON OCTAVİO
    KUTSAL OLAN NEDİR?
    RUH NEDEN OLUŞMUŞTUR?
    NEYİN UĞRUNA YAŞANMALI?
    VE NEYİN UĞRUNA ÖLÜNMELİ?
    DÖRDÜNÜNDE CEVABI AYNIDIR.

    YALNIZCA AŞK ...

    DON JUAN DE MARCO

  • #18
    Senior Member

    Status
    Offline
    İsim
    Serdar B.
    Makina:
    Canon 500d
    Üyelik tarihi
    08.April.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    123

    Standart

    Alıntı rengindalga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mevlana ne demiş ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol.Kılık kıyafetle olmuyor bu işler malesef.Müslümanların çoğunlukta yaşadığı hangi ülkede insanlar alt alta üste cama yapışık vaziyette 2 saat ayakta evine gidiyor acaba ?
    Sizin ısrarla, toplu taşıma araçlarında cep telefonuyla konuşulmasından rahatsız olan insanların bu bahsettiğiniz esaslara hiçbir şey demiyormuş gibi bir arkaplan oluşturmanızı anlayamadım. Yani biz yüksek sesten rahatsız olurken, bu bahsettiğiniz olguları onayladığımızı mı düşünüyorsunuz? Konuyu neden sürekli bu yöne çekme eğilimindesiniz?










    CnRBsR likes this.

  • #19
    CnRBsR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Caner Başer
    Makina:
    Canon 40D
    Üyelik tarihi
    07.January.2012
    Nereden
    Kartal - İstanbul
    Yaş
    54
    Mesajlar
    548

    Standart

    Alıntı JaCKiE_BrOwN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    metrobüs kazası sonucu hayati fonksiyonları ağır derecede riske girmiş biri olarak söylüyorum ki; iett'ye hakkımı aramaya gittiğimde nedeyse dayak yiyordum. benim çocuklarıma hangi görgü kuralına sahip olacağını o badem bıyıklılar belirleyemez. tutmuş bir de kendi ideolojisi o körpecik beyinlere sokmaya çalışıyor.
    Öncelikle büyük geçmiş olsun
    Sizin sebebiniz anlaşıldı.Ancak, otobüsteki insanlara karşı olan görgü kuralı ile bağlantısını kuramadım bunun.
    Körpecik beyne sokulmaya çalışan orada işaret ettiğiniz bıyık ise, diğer resimlere de bakınız her türden insan var.Bir başkası da çıkar bıyıksız olmayı körpecik beyinlere işliyorlar der (büyük saçmalık olurdu)
    Badem bıyıklının çıkarttığı kural ne kadar doğru olursa olsun ben uymam mı diyorsunuz yani ? Eğer öyle ise size söyleyecek hiç bir sözüm yok.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


  • #20
    JaCKiE_BrOwN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ¢ιнαη
    Makina:
    Canon EOS 7D
    Üyelik tarihi
    10.December.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    956

    Standart

    düz mantıklı olduğunuzu daha başından anladım. bu şekilde tepki vermemin sebebi geçirdiğim kaza değil. kurum iett de olsa otobüs içinde özgürlüklerin nerede başlayacağını ve nerede biteceğini belirleyemez. Her ne kadar ülkede adalet ve hukuk tepe taklak olsa da, yine de bir hukuk devetinde yaşadığımızı unutmayalım. yazısız kanunların, yazılı kanunların üzerine geçmesine asla izin vermeyelim. evet bıyıksız olanlara bir ideoloji yüklemek gerçekten de saçma










    Canon EOS 7D | Canon EF S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM | Lexar 16gb 400X Professional UDMA CF Card | CULLMAN Magnesit 519 CW25 Tripod | Hoya 77mm UV | Tiffen 77mm CPL | Diesel Rush Hour |

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •