72de hareketli çekim olduğu için yakalayamamışım. Ben de keşke olsaydı dedim. Ama yapacak bir şey yok.
73de ne gibi bir uçuş hissi olmalıydı anlamadım açıkçası havada durdum şahitlerim var gibi bir şey değil ki bu. Kuş kanatları açık uçuyor işte
74 Çiçek fotoğrafları başlı başına bir konu zaten. Gözün gördüğü gibi yansıtamadım henüz. Bu yüzden bir şey diyemem buna.
75Fotoların çoğundaki netsizlik boyutların 640 ya da 800 şeklinde sıkıştırılmasından dolayı. Orijinal boyutlar 20mb civarı olduğundan malesef yükleyemiyorum. Sıkıştırınca da mecburen bozulma oluyor.
76nın neyi uzakta anlamadım açıkçası yine Çiçeklerin içindeydim zira ben.
77de pozlama problemini neye bakarak söylediniz bunu da anlamadım
78 En beğendiğim fotolardandı mafittin beni
79 Soldan çekince de sağdan çekilseydi durumu oluyor. Dediğim gibi bu çiçek mevzusunu aşmaya çabalıyorum o yüzden yine bir şey diyemem.
80 Croplu nadir fotolardan.
81 Aslen makrocu olduğumdan yakın fotoları seviyorum.
82 tam 3/1 oranına göre yerleştirdim bunu. Neresi yanlış?
83 Amacım çiçek değil dalın ileriye doğru uzadığı hissini vermek. Bu yüzden kadrajı bu şekilde aldım.
84 Bunun neyi dar anlamadım yine Atıyorum 2 adım geriden alsam bu sefer ipin asılı olduğu direkler çıkacaktı ve vurgulamak istediğim ip çok uzakta kalacaktı.
85 Netlik sorununu yazdım yukarda.
86 İki kedinin kavgasından 1sn evvel çekilmiş fotoğrafta malesef kadrajı ancak bu kadar ayarlayabildim. Ben yine de bi sorun görmüyorum. Çektiğim en iyi fotolardan diyebilirim.Croplu değil ayrıca.
87 Onu doğa anaya söyleyeceksiniz Sağ tarafta bi pencere görmek istemedğimden ve resime bir filizlenme etkisi ve başlangıç noktası yaratacağından bilerek isteyerk ve biraz da zorunlu olarak aldım kadraja.
88 Kedinin neresi büyük abi El kadar kedi. Yukarda da dediğim gibi detaycı olmam yakın pozları sevmemin sebebi olabilir. Ama bir hata olarak görmüyorum bunu açıkçası.
89 Sadece 50mm lensim var FF bodyde kullanıyorum bu yüzden çektiğim mesafeyi de göz önünde bulundurursak bu kadar geniş olması normal. Tercih meselesi değil aslında bu. Ben daha dar bir kadraj tercih ederdim. Önceki mesajlarımda demiştim Aytaça cevap olarak; keşke 70-200 lens olsaydı da daha dar çekebilseydim ama malesef elde 50mm var. O da benim değil

Sizin yorumlarınızdan hemfikir olduğum 72 ve 81. 81de belki bir adım geri olabilirdi. 72deki sorunu zaten beraber dile getirdik.

Yoruldum yazmaktan