Alıntı cemilseyis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok teşekkür ederim Mehmet Bey. Vefa Bey benden hızlı cevap vermiş oldu :-) ama ben de biraz ekleme yapayım. Bas-çek haricinde ilk fotoğraf makinam bir aynasız Sony NEX5’di. Bir yıl kadar kullandıktan sonra optik vizör, hızlı netleme, lens çeşitliliği vs gibi nedenler ile aynalı DSLR kullanma amacıyla bu makinamı satmıştım. Marka olarak arkadaşlarım ile bilgi-malzeme paylaşım kolaylığı açısından Canon, model olarak da bütçeme uygun 600D seçmiştim. Bu gövdeyi de yine yaklaşık bir yıl kadar kullandıktan sonra epey zamandır istediğim 6D’ye geçiş yaptım. Bu gidişle 2014’de medium formata geçmem lazım ama sanırım gövde değişikliğinde biraz ara versem iyi olacak :-). Sony NEX5’den çok memnundum ve özellikle yeni başlayanlara kesinlikle tavsiye ederim, Nikon’un gövde tasarımında ve kağıt üzerindeki özelliklerine hep hayranlıkla bakarım ama Canon kısmet oldu ve ondan da çok memnunum. Kısacası marka-model olarak şartlar o anda neye uygunsa onu tercih ettim hep.

Sony’nin Yarışması’da ise marka ayrımı yapılmıyor. 2012’de yılın fotoğrafçısı seçilen Mitch Dobrowner de yalnış hatırlamıyorsam 5D Mark-II kullanıyordu. Ama içime kurt düşürdünüz şimdi, kategori birincisi olan samanyolu fotoğrafı bir Sony ile çekilmişse taraflı seçim yapıldı demektir :-)
Sormamım nedeni banada bu yarışma için Sony'den davetiye geldi bi başka yarışmada aynı dediğim şekilde Sony hariçi makinalardan gelen fotoğrafları belli eksi puanla başlatılıyo diye biliyorum,yanlışım olmuş olabilir belki marka gözetmeksizin fotoğrafta kompozisyon,duygu gibi kriterlere bakılıyodur.....