CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 73 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree100Likes

Konu: Bu fotoğrafı böyle bir fikirle çekmiştim (Fotoğraf eleştiri başlığı)

Konulanmış Görüntüleme

  1. #24
    onur7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    onur kaçar
    Makina:
    Canon EOS 450D
    Üyelik tarihi
    27.August.2013
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    46
    Mesajlar
    77

    Standart

    selamlar..
    son fotoğraf üzerine yorumlar yapılmış, sanırım kuralları ihlal etmiyorum forumun taze gelini olarak bir fotoğrafta ben paylaşmak isterim.

    kareyi bodrumda kahve içerken yakalamıştım. Esnafın umarsızca direkle bütünleşmesi biraz ilginç birazda mide bulandırıcı gelmişti açıkçası, ve o direk dansı yapan kadın edasıyla çevresini unutarak direkle yaşadığı bütünlüğü yakalamak istedim. Eldeki lensin 40mm sabit olması ve mesafenin yakın olması nedeniyle kadrajı ancak bu kadar ayarlayabilmiş olmakla beraber, arka plandaki tezgahın cümbüşünü de fotoğrafa yansıtmak istedim. Esnafın duruşu yakalamak istediğimi tam anlatabiliyor mu bilemiyorum? Birkaç poz daha var elimde, en temizi bu gözüküyor du, ki bir diğerinde ayağını direk vasıtası ile kaşıyordu arkadaş J
    Açıkçası siyah beyaz olsa nasıl bir etki bırakacak, renkli hali üzerinde oynanmalımı, kontrastta sıkıntı var mı, daha kısık bir diyaframla çekilse ve arka planı daha net sunsa (yada tam tersi), biraz daha croplamak daha iyi bir netice verir mi; gibi sorular var kafamda?
    Orjinali üzerinde neredeyse hiç oynamadım karenin, fikirleriniz neticesinde açıkçası yapabileceğim birşeyler var ise daha nitelikli bir hale getirmek isterim.













    Konu onur7 tarafından (23.September.2013 Saat 17:47 ) değiştirilmiştir.
    Sevdi likes this.
    ekipman: Canon EOS 450D / Canon EF 40mm f/2.8 STM / Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP XR Di II LD / Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •