CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 4 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci ... 234
Toplam 73 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 73 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree100Likes

Konu: Bu fotoğrafı böyle bir fikirle çekmiştim (Fotoğraf eleştiri başlığı)

  1. #61
    Sevdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Sevdi Güler
    Makina:
    -
    Üyelik tarihi
    12.August.2012
    Nereden
    Bursa
    Yaş
    39
    Mesajlar
    619

    Standart

    Telleri arkadan uzunlamasına çekseniz de farklı birşey olabilir. Birde siyah beyaz iken niye turuncu tişört











  2. #62
    Tacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Batuhan Berk Sevinç
    Makina:
    Canon 650D
    Üyelik tarihi
    02.August.2013
    Nereden
    Mersin
    Mesajlar
    176

    Standart

    Turuncu ışıkla çekip fotoğrafa baktım, sonrasında siyah-beyaz deneyip ona karar verdim. Ayrıca turuncu ışığı diğerlerinden daha çok seviyorum










    Ya bir yol aç, ya bir yol bul ya da yoldan çekil.

    Bir gün ekipman manyağı olursam buraya tek tek yazıcam hepsini.

  3. #63
    Bin907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Önder Nizam
    Makina:
    EOS 1D X
    Üyelik tarihi
    23.April.2012
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    586

    Standart

    @ tacik
    (bence) detay fotografı çekiliyorsam kadrajın daha ilginç olmasını isterim......
    konuyu çapraj yerleştirme, diyafram ile bişeyler katmak vs...
    çok sade bir detayı bi de sb yapınca tıkanıyor insan bari renkli olaydı..










    EOS 1D X ve saz arkadaşları...

  4. #64
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Bu bolumu oldukca sevdim... Bastan itibaren bir kac soz soylemek isterim. Elestirileri mumkun mertebe bolumun amacina uygun simgeler ve anlatilanlar uzerinden yapmaya calisacagim. Teknik olarak basarisi ayri bir konudur ama cok yer vermek niyetinde degilim.

    @Ahmet Yesil
    Amaci okudum ancak fotografta gosterilenler ile amac birbirini tam anlami ile karsilamiyor.
    Fotografta:
    Adamin rahatsizligini gosteren hic bir simge yok. Ilac, rontgen filmi vb gostergeler bulunmuyor. Dolayisi ile yazi ile anlatmadan kisinin hastaligini goremiyoruz. Bu baglamda fotograf dile gelmemis.
    Keza teknik olarak sol taraftaki bosluk dikkati dagitirken saksinin kesilmesi dogru bir tercih olmamis gibi.
    Fotografta ben ne gordum. Penceredeki parmakliklar ile kusun kafesi arasinda bir yakinlasma kurdum. Neseli olarak nitelendirilebilecek muhabbet kusunun disaridaki yasam ve boyutsal goreceli olarak saksidan dogadan uzaklasmasi ve iceride kapali klamasi ile Adamin pencereden gorunen yesillikten dogadan uzaklasmasi ve iseride kalmasi gibi.
    Birde arka plandaki feminen perde yapisi adamin yalniz olmadigi fikrini uyandirdi bende. Tabii ki bir yanilgi olabilir.

    @Sevdi
    Cocuklugun kaybedilisi, cocuk gelinlerden ziyade, naifce sevilen seylerin geride kalmasi, hayat icerisinde kaybolmasi fikrini bana hatirlatti. Belkibiraz daha genis aci kullanilarak devam eden yasamda sevdigimiz seylerin arkada kalmasi, ve yalnizlasma fikri daha one cikarilabilirdi.
    Su anda objeye cok yakin olundugu icin her nekadar kalan oyuncak unutulan ve biten cocukluk illarini temsil etsede bu kaar yakin olmak o uzaklasmayi cok gosterememis mi acaba?

    @taner
    neden bilmiyorum bana musalla taslarini, tabutlari hatirlatti. Aslinda sadece sekil ile alakali bir durum. Olayi tamamlayacak, isimlendirecek bir sey eksik sanirim.

    @ilbey666
    Dedigin gibi fotograf ile anlattiklarin pek baglantili degiller. Ne silinip giden degerler nede diger soylediklerin yok bu karede malesef. Ancak bununla ilgili bilgin ve duygularinla cok guzel bir proje olusturabilirmissin gibi geldi. Bence mutlaka uzerine dus. Bu kareyide on arastirma safhasinda diye dusunebilrsin.
    Fotografin ozeline gelirsek fotograftaki objelerin birer anlami var. Trenler her zaman yolculuklari ve ayrilklari simgeler. Arkasini donup yuruyen kisilerde belli bir anlami vurgular. Burada fotografci ile ozdeslesdigimizde fotografcinin yasadiklarindan, tanidiklarindan uzaklasip baska bir yere gitme, yasamdan soyutlanma ve vizorun arkasindan bakma halini gorebiliriz diye dusunuyorum.

    @bin907
    Galeri karesi diye tabir edilen kareler vardir ki bende oldukca cok cekerim ve zevk alirim. Sade, basit, cok dusundurmeyen ama guzel karelerdir. Bir anlam barindirmayabilirler ama bakmak keyiflidir. Sizin kareniz bunlardan olmaya aday.

    @mosaique ve bohemiantirad
    Her iki kareninde ortak ozellikleri var. Teknik olarak basairililar yada teknik duzgun uygulanmis. Dogru tonlarda kaeler elde edilmis ama anlamsal olarak soru isareti olusturdu bende. Fotograflar sokak fotografciligi ornekleri ancak sizler yazmadan mekanin neresi oldugnunu anlayamiyoruz. Oyleyse mekan onemli degil. Kisiler onemli desek birinde sadece ayaklar ve ve yuruyen insanlar ki yuruyen bu insanlarin ne cevre, ne birbiri ne da yasamla olan bahlantisini kuramiyoruz. Onur'un fotografina ise harfin icine adam alinarak cevreden soyutlanip dogal cerceve kullanimi dedigimiz teknikle on plana getiriliyor ancak ne kendi yasamina ne sokaga dair pek de bir bilgi icermiyor. Sadece plato diserinin sogul oldugu bilgisini veriyor ama sevgili Onur bahsettigin felaket soguk bilgisi fotograftan izleyiciye ulasmiyor. Keza camdaki yazinin ibis oldugunuda bilmemiz mumkundeil

    @altiner
    Fotografta hem demir parmakliklar hemde kizin arkada gorulen kalabaliktan cok farkli boyutlarda yer almasi, hemde kizin fotografta yer aldigi konum nedei ile bende fotografinizin sunu gosterdigi intibasi olustu;
    Kiz hem kalabaliktan soyutlanmishem fotografcidan. Kalabaliga karismiyor ancak onlardan ayrilmasinada izin verilmiyor. Yalnizlik cekiyor. Ve sikismis. Keske diyebilecegim tek sey netligin kiza odaklanmis olmasi olurdu. BU sekilde siz soylemeden bir kiz cocugu oldugu rahat anlasilir ve etkisi artardi.

    @Emirhan
    Su anakadar baktiklarim arasinda fotografcinin kafasindakilerle, karede gozukenler arasinda en tutarli fotograf, Mavi rengin agir basmasi soguklugu yalnizligi usumeyi vurguluyor. Merdivenler biryere ulasmayi gosterir. Yukariya cikiyorsa umutdur, basairdi, asagi iniliyorsa, tecrittir, basarisizliktir, korkudur. BU anlada fotografcinin bakis acisi anlatmak istedigini oldukca desteklemis. Deniz yuzeyinin bulutumsu olmasi bilinmezligi gostermis. ki buda sile katki aglamis. eline saglik

    @Onur7
    Sikinti direk olarak esnaf dediginiz kisinin esnaf olup olmadigini fotografa direk bakarak anlayamamamizdan kaynaklaniyor. Oradan gecen biri, koyun delisi falanda olabilir. Tezgah mekani bodrum olarak belirlemese de kesinlikle bir tatil beldesini gosteriyor. Belki biraz yuzu gorsek adam ile daha cok olgilenip mekana baglamaya calissak daha farkli sonuclar, demek istedigiize yakin manalar cikabilridi.

    @BerkinTuncar
    Fotografi insansiz sayabilirsin. Uzaktaki figur o kadar kucuk ve flu ki cok onemli degil. Onun disinda Bin907 icin dedigim durum bu kare icinde gecerli. Guzel bir galeri parcasi.

    @Tacik
    Oncelikle cekim yontemiminiz anlatmissiniz ama bu bolumde oncelik sanirim hem o degil hem de bu fotografin nasil cekildigi cok onemli degil. Fotografi malesef basarisiz buldum. Ierik olarak bir sey anlatmiyor. Daha evvelde dedigim gibi belki anlatmak zoruna degil ama kompozsiyon olarakda zayif. Gozu kendine ceken veya bizi etkilyen bir unsur malesef goremedim.


    Sevgili dostlar bu noktaa bir kac sey soylemek istiyorum izniniz olur ise.
    Fotograflarimiz, cektigimiz seyler bizler icin cok cok onemlidir. Hic unutmam universite yillerinda cektigim kisa filmi aman bu goruntu guzel aman su iyi diyerek 45 dk tutmustum ve sonunda sadece sikici bir goruntu bombardimani kalmisti elimde. O zaman vardi fotografik goruntu sevdamiz. Uzun uzun planlar. Icerisinde ne oldugunu ben biliyor ve anliyordum. Sonradan kasap isi filme girisince o film 6 dk ya indi ve oldukca iyi, deneysel calisma haline geldi. Bu kasapligi yaparken cektigim goruntuden uzaklastim, benim ne bildigim degil izleyicinin ne anlayacai uzerinde durdum.

    Fotograflarda bu sekilde. Siz kareyi biliyorsunuz ama bunun yaninda orada akan zamani, oncesini, sonrasini, karenin disinda kalan objeleride biliyorsunuz. Kafanizda anlam bunlarla beraber olusuyor. Ancak fotografa bakan kisiler sadece sizin kadrajiniz icerisindekiler uzerinden bilgi sahibi olabiliyorlar. Tek kare ile anlatim bu anlamda cok cok zordur. Belki bir proje olsa tamamen farkli anlamlara gelebilecek hatta dediginiz sekilde anlasilabilecek kareler tek basina cok baska anlamlara kayabilir veya anlamlarini tamamen kaybedebilir.

    Bu noktada karelerinize bakarken disaridaki goz olun. Herkesden fazla kendinizi elestirin. Cekerkende ayni sekilde. kadrajinizin icine aldiginiz seylerin anlamini ve anlattiklarini sorgulayin. Eminim ki daha az kare cekecek ama daha iyi isler cikaratacaksiniz.

    Ve lutfen elestirilrimi yapici olarak algilayin. Amacim kisisel begeni noktasinin otesinde fotograf ve gostergeler anlaminda konuya yaklasmakti.

    Sevgiler











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  5. #65
    Tacik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Batuhan Berk Sevinç
    Makina:
    Canon 650D
    Üyelik tarihi
    02.August.2013
    Nereden
    Mersin
    Mesajlar
    176

    Standart

    Orda onları yazmamın sebebi zaten "böyle bir fikirle çekmiştim" Ufak çaplı ev stüdyosu kurup o yolda ilerlemeye çalışmamdı. Yani amacım stüdyo çekimi. Obje ve portre üstüne çalışmaya başlicam, arkadaş var onunla birlikte portre kısmına da başlicaz. Yorumlar için saolun.










    Ya bir yol aç, ya bir yol bul ya da yoldan çekil.

    Bir gün ekipman manyağı olursam buraya tek tek yazıcam hepsini.

  6. #66
    Sevdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Sevdi Güler
    Makina:
    -
    Üyelik tarihi
    12.August.2012
    Nereden
    Bursa
    Yaş
    39
    Mesajlar
    619

    Standart

    Sayın tuna yorumunuz içi teşekkürler.

    Aslına biraz tenha bir merdivendi orası ve birkaç kişi geçsede biraz uzun estantane ile gecen kişiye hareket verip oyuncagı bıraksam diye düşündüm ama gelen geçen olmadı pek. vaktimde azaldığından bunla yetindim.











  7. #67
    smirr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    EMRE AKIN
    Makina:
    Canon eos 60d
    Üyelik tarihi
    27.August.2013
    Nereden
    Konya
    Yaş
    45
    Mesajlar
    67

    Standart

    tuna ustanın yazdıkları ders gibi olmuş, kendi adıma teşekkürler..(benim gibi) öğrenmeye çalışan birisi için dikkatli okunması gerekir diye düşünüyorum. Baktıklarım içinde en çok Berkin Tuncar'ın fotoğrafını sevdim..bir sırayı takip ederek belli bir objeye veya sonsuzluk hissi verecek şekilde bir boşluğa doğru kadrajlanmış fotolar ayrı bir keyif veriyor bana. Siyah-beyaz olması ve uzayıp giden noktanın dikkat çekici bir noktada (1/3) bulunması etkisini arttırmış bence. Ellerinize sağlık.











  8. #68
    grmgs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Görkem Yıldız
    Makina:
    Canon EOS 40D
    Üyelik tarihi
    07.August.2011
    Nereden
    Bursa-Eskişehir
    Mesajlar
    25

    Standart




    Uploaded with ImageShack.us


    Bir çocuk için zor ve imkansız diye bir şey yoktur. Sürekli hayal eder, düşünür, ister ve onu gerçekleştirmeye çalışır. Yılmadan, yorulmadan....










    eeeaaabim likes this.

  9. #69
    altiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    altiner
    Makina:
    Canon EOS 60D
    Üyelik tarihi
    27.August.2012
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    47
    Mesajlar
    206

    Standart

    Aydın bey siz yeterki eleştirin üstat, çok şey öğreniyoruz sayenizde. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın.










    FB 1907
    Canon
    EOS60D
    - Tamron 17-50 non VC - Canon 50mm II f1,8

  10. #70
    Junior Member

    Status
    Offline
    İsim
    serkan yılmaz
    Makina:
    canon 60d
    Üyelik tarihi
    25.September.2013
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    44
    Mesajlar
    8

    Standart

    ben çok begendim fotografları gerçekten son kare çok hoş çıkmış











  11. #71
    caxcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    can akturk
    Makina:
    600D
    Üyelik tarihi
    12.August.2012
    Nereden
    İST
    Yaş
    39
    Mesajlar
    225

    Standart

    Parkta yürürken bankların arasından çıkmış bu çimleri görünce aklıma , yaşamayı istemek yeterli ama bu isteğin sebebi daha önemli. Bu çim için yaşamak belki sadece güneşi hissede bilmekti ama bizim için her zaman başka hikayeler olacaktır tıpkı benim oğlum için yaşadığım gibi.












    ceasaris, dgkngdk, umttn and 3 others like this.

  12. #72
    Rotterdam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Göçmen
    Makina:
    Canon 550d
    Üyelik tarihi
    02.November.2012
    Nereden
    Rotterdam
    Yaş
    36
    Mesajlar
    121

    Standart

    Kustun mu sen bakim?

    demis de ola bilir..



    Alıntı Bin907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence ışık mükemmel...hatta yoğurt kabının saksı olup kadraja girmesi de doğallığın parçası...
    belki bizim evlerde şu an yok ama, annemizin ninelerimizin evleri hep yağ ve yoğurt kabı ile seraya dönüşmez mi idi...
    adamın kasveti, yüzündeki korkulu ve sancılı bekleyiş falan hepsi çok güzel....
    muhabbet kuşu da adamın canlılık ile buluşmasını sağlayan köprü, demişiz.
    demişiz de kuşa sormadik ki bu işe talip oldunmu, ya da severek mi yapıyorsun diye....kuş belki amcadan daha beter...
    başlık parası ile 60 yaşında ki adamlara satılan 13-15 yaşındaki kızdan farkı yok...sahibini memnun etsin yeter...

    hayvan sever biri olarak çok güzel fotoyu anca böyle yorumladım...
    farklı oldu ama kusura bakma ....












  13. #73
    Bin907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Önder Nizam
    Makina:
    EOS 1D X
    Üyelik tarihi
    23.April.2012
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    586

    Standart

    Alıntı caxcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Parkta yürürken bankların arasından çıkmış bu çimleri görünce aklıma , yaşamayı istemek yeterli ama bu isteğin sebebi daha önemli. Bu çim için yaşamak belki sadece güneşi hissede bilmekti ama bizim için her zaman başka hikayeler olacaktır tıpkı benim oğlum için yaşadığım gibi.
    #DirenÇimen olmuş bu....










    EOS 1D X ve saz arkadaşları...

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •