Alıntı Sensever Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dünden bu yana konuya hiç yorum gelmemiş olmasına üzüldüm. Açıkçası fotoğraflarını çok beğendim ve bu yüzden eleştirmekten biraz çekiniyordum. Daha iyi gören gözler konuşsun dedim önce...

İlk fotoğrafındaki kadraj tercihini ve simetriyi beğendim. ISO1000'e göre fazla gren var bence. f1.8 ve 1/100 tercihi yerine daha kısık bir diyafram tercih edilebilirdi ama çekilen ortamı bilmiyorum, belki de pozlama süresini artırmana imkan yoktu. Raw dosyasını işlerken nasıl bir yol izledin bilmiyorum ancak ben merkeze doğru odağı toplamak istediğin hissine kapıldım renk tonlamaları bu şekilde gibi geldi. Bunun sebebi en alt bölümün siyah beyaz bir tonlamaya sahip olmasından kaynaklanıyor. Dehşet Raw yaparım diyemem ama Raw dosyasını gönderirsen öncesi ve sonrası görülebilir. Fotoğraf üzerinde çalışılabilir.

2. Kadraj güzel bir kubbenin alttan çekilmiş şekli gibi tarihi ya da dini bir yapıya ait olabilir. Belki de opera ya da tiyatro yapısı . Üzerinde düşünmeye sevk ettiğine göre bence başarılı. Simetrinin dışında hissettirdiği derinlik ve oluşturan geometrik şekiller dikkatin üzerinde toplanmasını sağlıyor. Her ne kadar üst ya da altta karanlık bir boşluk bulunacak olsa da kare kadraja ısınamadığımdan mıdır yoksa kalıplara takıldığımdan mı dikdörtgen görmek istedim ben.

Silütlerde her zaman çekilen objenin ne olduğu hakkında bilgi vermesi açışından doğru açının tercih edilmesi gerektiğini düşünmüşümdür. Bu bakımdan 3. fotoğrafın gayet açıklayıcı ve güzel ama fotoğraftan çok grafik çalışmasına dönen bir çalışma olmuş. Oda güzeldir tabi ki ama siyah ve beyazın yanında gri tonlar olmalı bence havadaki bulutu, yakındaki ve uzaktaki nesneleri seçebilmek imkansız hale gelmiş.

Hepsi gerçekten güzel fotoğraflar yeni imzan da çok sade ve güzel olmuş (özellikle 3. kare de) yeni fotoğraflarını görebilmek isterim. Başarılar

yapıcı eleştirin için gerçekten çok teşekkür ederim. her cümleden kendime paylar çıkarttım.
raw dosyayı upload edip özelden yolluyorum. daha uzun pozlama yapamazdım çünkü tripod yoktu elde çektim ve kalabalıktı içerisi.
en sınır değerlerde çekildi yani. gren sebebi müdahale daha çok. ilk fotoğrafta mekandaki o şaşayı ve ruhani yapıyı bir türlü yansıtamadım, ona üzülüyorum.
2nci kadraj 1nci fotoğrafta görünen yerin üstü, kubbesi. mimari için daha uygun olduğu için onu ayrıca pozladım. ilk iç mekan mimari denememdi, eksikleri mutlaka vardır.
son fotoğraf da evet artık fotoğraf denilmese de olur, grafiğe dönmüş. işleerken bulutlar ve kuşlar gitsin diye özellikle uğraştım, bir tercih olarak bu şekilde sundum.
iyi bir fotoğraf değil ancak fena olmayan bir grafik oldu
imza konusuna gelince. başlarda öyle uzun uzun ad soyad yazıyordum da artık millette "falanca fotografi" falan göre göre soğudum uzun uzun imzalardan, mümkün olduğunca sade ve estetik bir şey olsun istedim. bunun için de pek uğraşmam gerekmedi win7 makinede segoe script fontunda küçük yazı şeklinde isim soyisim başları. beğendiyseniz deneyebilirsiniz

tekrar teşekkürler