Yusuf bey, hemen bütün semavi dinlerde sembol olan ışık, nurlanma anını görüntülemek konusunda oldukça güzel bir fırsat yakalamışsınız.
Fotoğrafın vermek istediği mesaj, yaratılacak ruh hali için zor ışık şartlarına karşın, kit malzemeyle işin kotarıldığını göstermesi açısından da çok başarılı.
Gel gelelim kompozisyon konusunda aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Bu kareyi çarpıcı, estetik olmaktan çıkarıp sıradan yapan şeylere el atmamak genelikle "özensizlik" olarak nitelendirilir. Altın oran konusu burada çok fazla işinize yarayabilirdi. Ana konunun mümin ve ışık olduğu düşünülürse dikkat dağıtan fondan, fotoğrafa hiç bir katkı vermeyen ama üçte birini kaplayan alt 1/3 alt kısımdan bir şekilde kurtulmanın yolları aranmalıymış diye düşündüm.
Kadrajı altın oran gözeterek kırpmak ve en azından S/B olarak değerlendirmek bayağı katkı yaparmış gibi geldi bana. Ortamın renklerini de vermek istedim derseniz o zaman ortamın ışık huzmesini kaybetmeyecek şekilde ışık donanımıyla aydınlatılması ve sizin farklı açılardan ışığı kullanabilme olanağı yaratmanız gerek.
Güzel fotoğraf çekmek çoğu zaman mümkün ancak bir eser yaratmak her zaman çok kolay olamıyor. Başkaları, özellikle de profesyoneller benzer mekanları ve konuyu nasıl yansıtmışlar araştırmakta fayda var. Kolay gelsin.