CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 50 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree40Likes

Konu: Fotoğrafçılık mı Koleksiyonerlik mi?

  1. #21
    Bahadır Yeniçeri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Bahadir Yeniceri
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    05.September.2010
    Nereden
    Yurtdisi / Antalya
    Mesajlar
    729

    Standart

    Bu forum neler gormedi ki? Fotograf cekmeye baslayali bir seneyi doldurmadan, daha iyi fotograf cekebilecegini zannederek mark 2 alanlar mi, elindeki kit lensin tabir-i caizse hakkini vermeden L lense gecenler mi, sirf mm serisi yapmaya calisan fakat aldigi lensleri kullanmayanlar mi... bu liste uzayip gider... Denildigi uzere bu isin ekonomik tarafi herzaman agir basar, gucu yeten gider dusunmeden mark3 te alir, leica da, hasselblad da. Sanane adam demezler mi? Elbette kullanilan ekipmanin kalitesi yapilan ise yansir ama dogru is icin once birikim, tecrube ve daha sonra ekipman gelmelidir. Eskiden teknik, kitaplardan, gidilen kurslardan, bire bir ustadlardan ogrenilirdi fakat gunumuzde internetten bir cok teknik bilgiye parali yada parasiz ulasmak mumkun. bunun icin cekilmis binlerce video bulabilir ve ogrendiklerinizi dijital kameranizda istediginiz kadar deneyebilirsiniz.










    SdfISIK likes this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  2. #22
    asimkalkan
    Guest

    Standart Ynt: Fotoğrafçılık mı Koleksiyonerlik mi?

    Alıntı Mert Gundogdu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    http://www.canonturk.com/wp/kategori...k-incelemeleri

    Bunun dışında Anasayfamızın layout'u ekipman ağırlıklı ve ekipman ağırlıklı kalacaktır. Çünkü anasayfamıza çekim tekniklerindense, inceleme ve testlerimizi okumaya gelen daha çok kullanıcı mevcut.
    Eyvallah abi ben Genelden bahsetmiştim yani Lütfen forumu eleştiriyorum diye düşünmeyin. Kendimi bildim bileli hiçbir forumda burda geçirdiğimin 5te biri kadar zaman geçirmedim. Sadece nasıl daha iyi oluruz konusunda konuşmak istedim.

    Otomatik 30 Karaktersavar mesajı from Tapatalk 2











  3. #23
    asimkalkan
    Guest

    Standart Ynt: Fotoğrafçılık mı Koleksiyonerlik mi?

    Alıntı sdemirkeser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim vurgulamak istediğim laftan çok icraat. yani eleştirmek sadece laftir. eleştirdiğiniz şeyleri yapmaya başlarsaniz icraat olur. yorumlarinizda bu durum için kendiniz nasil bir çözüm düşündüğünüzü yazmamissiniz.

    "ayinesi iştir adamin lafa bakilmaz" demişler

    önemli olan bence fotoğraftan haz almak. sonuçta fotoğrafçılığın farklı dalları var. farklı dallardan haz almak içinde ekipman şart. koleksiyonculuk yapmak zorundada değilsiniz. ekipmanınızdan yeteri kadar hazzı aldıktan sonra satıp elinizden cikarabilirsiniz. farklı bir taz için yine farklı ekipmanları toparlayip bu döngüyü devam ettirebilirsiniz.

    mesela ben şu an macro ile ilgileniyorum. 1000 tl verip 100mm macro alabilirim. ama onu almak yerine uzatma tüpü aldim. uzatma tüpü ile macrodan zevk almaya calisiyorum.ekipmanim olmadan macro çekebilmeme olanak yok. sonuçta her lensin bir minimum netleme mesafesi var. ama paraya kiyip 100mm macro lens almis olsaydim yeterince macrodan haz aldiktan sonra egerki macro benim tarzim olmadigina karar verseydim boş yere ekipmana o parayi baglayip koleksiyon gibi tutmak yerine direk satardim.

    zaten dikkat ederseniz forumdaki koleksiyon yapmayan fotoğrafçılık yapan arkadaşlar, ellerindeki ekipmanı devamlı değiştiriyorlar. forumda yer alan incelemelerde bu değişim aşamasında ellerindeki ekipmana ait bilgileri paylaşmalarından ibaret.sanmayinki her incelemeyi yapan kişide ayni ekipman durmaya devam ediyor. yani koleksiyon yapmayan fotoğrafçılık yapan kişilerin bir ekipmanı alipta ölene kadar sakladığı yok ve böyle bir lüksüde yok.

    bence sizde kendi tarzinizi bulana kadar ekipmani fotoğrafçılık adına birşeyler üretip, haz aldıktan sonra kendi tarziniz değilse tekrar satma yoluna giderek koleksiyonculuk olğusundan kurtulabilirsiniz.

    mesela listenizde hem canon 50mm 1.8 var hemde nikkor 50mm 1.4 var. her ikisini barindirmaktan vazgeçtiğinizde koleksiyonculuktan kurtulursunuz. nihayetinde ikiside (yapilari farklı olabilir) portre çekmek için kullanilabilecek bir lens
    İlk olarak Canon 1.8 ile Nikkor 1.4ü takas etmiştim de silmeyi unutmuşum

    Sonra abi ben bu yazdıklarımı bu sabah düşündüm. Titre ve kendine gel durumu yaşadım yani. İlk paragrafta Bahsettiğim kişi de benim kendim üserinden eleştiri yaptım zaten. İnşallah ilerde bu eleştirilerimile kendimi düzeltmek için çok çabalıyacağım.

    Bakın mesela makro tüp tarzı şeyler gerçekten çok hoşuma gitmekte. Ben uzun süre 50mm 1.8i ters bağlayıp tüple makro çekim yaptım. Sonra imzamdaki manuel makro lensi aldım gerçekten uygun bir fiyata. Ve bende koleksiyonerlik hastalığı başlamaya başladığını yeni farkettim yada öyle sanıyorum...

    Eleştirilerinizde haklısınız inşallah çok çabalıyacam











  4. #24
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı alperk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Asım bey'e katılamamak mümkün değil. Fotoğraf = Ekipman tarzı işi çok yalınlaştırıyor. Bence de ağırlıklı konunun olmaması lazım. Ben konuyu biraz daha geniş düşünüyorum. Fotoğraf işin planlama safhasından başlayıp, sunum safhasına uzanan ve kişiye / projeye göre 4 - 5 adımdan (ana başlıktan) oluşan bir süreç ki 'ekipman seçimi / hazırlık' bu adımlardan sadece bir tanesi ve olmazsa olmazı. Ancak maalesef bir çok sitede de bir fotoğrafı elde etmenin, üretmenin diğer adımlarına (hazırlık, planlama, ekipman seçimi, kullanılan teknikler, aydınlık oda, sunum, katitenin kontrolü gibi) hiç değinilmemekte, yerine, kamera ve lens bilgileri verilmekte. Benim konu açma yetkim sanırım 15 cevap mesajını tamamlayamadığımdan yok (yeni üye olduğum için). Böyle bir yetkiyi elde edince 'bir fotoğraf projesi nasıl yapılır, adımları nelerdir yada bitirdiğiniz bir projenin evreleri neler oldu?' konulu bir başlık açmayı düşünüyorum böylece karşılıklı bilgilerimizden faydalanabileceğimize inanıyorum. Bu iş bilimsel temellere oturan bir iş ve yöntemlerinin de bilimsel olması lazım. Asım bey'e konuyu açtığı için tok teşekkür ederim.
    işte temel noktalardan birisi bu,
    ekipman seçimi önemlidir, her konu kendine hastır. dolayısı ile belli odak uzaklığı, belli mesafe, belli yükseklik ve belli ışık ile çekilir. bunlar önceden planlanmalıdır. bunlardan birisi değişirse bütün her şey değişir, o fotoğraf planlanan ve arzulanan fotoğraf olmaz. aynı kareyi 14mm ile çekerseniz farklı olur 24mm ile çekerseniz bambaşka bir perspektifi olur.

    perspektif seçimi ile ilgili yaptığım testte arka planın odak uzaklığına bağlı nasıl farklılaştığına bir bakın...

    kadraj ve içindeki doku ve kirlilik dagılımını kontrol etmek için planlama ve buna uygun ekipman önemlidir. daha sonra sunum öncesi hazırlık da önemlidir ama yanlış perspektifli, yanlış odaklanmış, yanlış pozlanmış fotoğraf post mortem (çekim sonrası) kurtarılamaz. fotoğraf baştan doğru çekilmelidir.

    dolayısı ile ben buna koleksiyonculuk deme taraftarı değilim.

    yalnız çekinceye de katılıyorum: eğitim ve teknik ile ilgili daha çok paylaşım yapılmalı.










    Konu Halil Ibrahim Duran tarafından (07.September.2012 Saat 11:04 ) değiştirilmiştir.

  5. #25
    mustafanazif
    Guest

    Standart

    öncelikle bunun adı kolleksiyon değil, bunu netleştirmek lazım...
    ikinci konu, ekipman alımı: yine öncelikle herkes zaten ekipman alımı noktasında hür ama ben her zaman için ihtiyaçların insanları yönlendirmesi kanaatini taşıyorum. işi profesyonelce yapmıyorsan da çok fazla para yatırmanın manası yok derim her zaman için. eğer bu işi yapmıyor olsaydım bir adet canon g1X alır otururdum yerime.

    forumda zaten bilgi paylaşımı fazlasıyla yapılıyor... sadece ne yazık ki derli toplu değil. search yapmak gerekiyor
    bu kadar bilgiden sonra ee, artık daha ne yapalım? diyor insan.
    gidip o kişinin yerine çekersem eğer footğrafı, yapacağım son bilgi aktarımı da bu olur: ) hatta bilgi aktarımı da değil bu direk ışınlanma

    ki benim gibi forum'lardan nefret eden birisi bile yıllardan beri bu forumdaysa,
    canonturk iyidir diyorum











  6. #26
    Mete Aldıraklı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mete ALDIRAKLI
    Makina:
    FünfDiMarkZway
    Üyelik tarihi
    03.January.2011
    Nereden
    Bartın
    Mesajlar
    1,281

    Standart

    Hocam fotoğrafın teknik kısmı tamamen boş iş. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Teknik, okuyarak, inceleyerek, ezberleyerek geliştirlmez, geliştirilemez. Bu iş safkan matematik işidir, DOF hesaplma, pozlama hesaplama, manzaracılar için hiperfokal hesaplama bunların hepsi ama hepsi çok yoğun matematik işlemleridir. Bunları kafanızın içinde refleks olarak hesapladığınızda zaten tüm tekniklere hakim olmuş olursunuz.

    Hani demişsiniz MP65 olmadan örümcek gözü çekilmez diye, o objektif benim elimde olsun, yine çekemem. alanım değil çünkü... Ben 1:1'den daha büyük konularda çalışamam, onun stacki cartı curtu bana göre çok uzak şeyler..

    Eğitimlerimde her zaman söylediğim birşey var: Fotoğraf çekmek birşeyler söylemektir. Söyleyecek şeyleriniz olduğu sürece güzel fotoğraf çekersiniz. Ama tek amacınız "kaliteli" fotoğraf çekmekse, net, keskin, parlak renklere sahip, hiçbirşey anlatmayan boş fotoğraflar çekersiniz. Hiç bir teknik size deklanşöre hangi an basmanız gerektiğini anlatmaz, anlatamaz. Bu moda fotoğrafı da olsa, manzara fotoğrafı da olsa, macro fotoğrafı da olsa, araba fotoğrafı da olsa böyledir. Sadece sizin söyemek istediğinizle vizörünüzdeki görüntü aynı şeyi söylediğinde basmalısınız deklanşöre. Boşverin diyaframı cartı curtu, o an neyi gerektiriyorsa öyle çekin. Tekniğe bu kadar boğulmayın, birşeyler söyleyin, fotoğraf çekin.










    Set almış başını gitmiş... Buraya yazınca imzaya yer kalmıyor...

    Açılın, ben mühendisim!

  7. #27
    mustafanazif
    Guest

    Standart

    Alıntı Mete Aldıraklı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam fotoğrafın teknik kısmı tamamen boş iş. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Teknik, okuyarak, inceleyerek, ezberleyerek geliştirlmez, geliştirilemez. Bu iş safkan matematik işidir, DOF hesaplma, pozlama hesaplama, manzaracılar için hiperfokal hesaplama bunların hepsi ama hepsi çok yoğun matematik işlemleridir. Bunları kafanızın içinde refleks olarak hesapladığınızda zaten tüm tekniklere hakim olmuş olursunuz.

    Hani demişsiniz MP65 olmadan örümcek gözü çekilmez diye, o objektif benim elimde olsun, yine çekemem. alanım değil çünkü... Ben 1:1'den daha büyük konularda çalışamam, onun stacki cartı curtu bana göre çok uzak şeyler..

    Eğitimlerimde her zaman söylediğim birşey var: Fotoğraf çekmek birşeyler söylemektir. Söyleyecek şeyleriniz olduğu sürece güzel fotoğraf çekersiniz. Ama tek amacınız "kaliteli" fotoğraf çekmekse, net, keskin, parlak renklere sahip, hiçbirşey anlatmayan boş fotoğraflar çekersiniz. Hiç bir teknik size deklanşöre hangi an basmanız gerektiğini anlatmaz, anlatamaz. Bu moda fotoğrafı da olsa, manzara fotoğrafı da olsa, macro fotoğrafı da olsa, araba fotoğrafı da olsa böyledir. Sadece sizin söyemek istediğinizle vizörünüzdeki görüntü aynı şeyi söylediğinde basmalısınız deklanşöre. Boşverin diyaframı cartı curtu, o an neyi gerektiriyorsa öyle çekin. Tekniğe bu kadar boğulmayın, birşeyler söyleyin, fotoğraf çekin.
    abi tamam hiperfokal'ı falan geçtik, matematiği de bir kenara attık ama hiç olmazsa diyafram enstantene'ye hakim olsun
    olmadan ışığa ve harekete nasıl hükmedeceksin
    gölgelerin gücü adına










    emir35 likes this.

  8. #28
    asimkalkan
    Guest

    Standart Ynt: Fotoğrafçılık mı Koleksiyonerlik mi?

    Mu. Nazif hocam ve H. İbrahim hocam. Benim koleksiyonerlikten kastım kullanmıyacağı, efektif kullanamayacağı lensi bir hevesle almak. Zaten kelimenin anlamı da bu aslında. Diğer türlü M. Nazif abi gibi Aydın Tuna abi gibi bu işin gerçekten ustalarının ve bunu iş olarak yapanların zaten alması lazım bu lensleri amenna.

    Ben heveslenip de eşinin dostunun fotoğrafını çekmek için L serisi dizenlere diyorum. Yani parası varsa alır kimse de karışamaz da onu alacağına elindekileri kullanmayı öğrenmeye yönelmeli.

    Bu arada bir kez daha belirtmek isterim ki Canontürk candır. Fotoğraf hakkında bildiğim ne var ise %60ı burdandır.... Başka hiçbir foruma girmiyorum.

    Otomatik 30 Karaktersavar mesajı from Tapatalk 2











  9. #29
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı asimkalkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yani parası varsa alır kimse de karışamaz da onu alacağına elindekileri kullanmayı öğrenmeye yönelmeli.
    valla şahsen ben ona da karışmam, parası olan istediğini alır, istediği gibi çeker ya da çekemez. ama bilmediği halde bilmiş bilmiş atıp tutarsa da cevabını alır oturur; işte o ayrı mesele










    Ichimaru Gin and asimkalkan like this.

  10. #30
    mustafanazif
    Guest

    Standart

    abi bir de şöyle bir durum var: bu bir kısır döngü yani bunun önüne geçemezsin... sonuçta özgür dünya...
    ben günde on mail alıyourm. abi şunu nasıl çektin, hocam şunu çekmek için ne yaparız şeklinde.
    anlatıyorum...
    1.5 ay önce hatun bir arkadaşa bir kamera aldık. 50 1.8 lens ile beraber... şimdi yetmiyor, çünkü kendisini keşfetmeye başladı...
    polarize filtre almaya karar verdi, çünkü gökyüzü renklerinden memnun değil.
    ND filtre almaya karar verdi çünkü uzun pozlama yapmayı sevdiğini keşfetti vs vs vs...
    artı geniş açı ihtiyacının doğduğuna karar verdi çünkü elindeki lens yeterli gelmiyor...
    artık F değerinin ne anlama geldiğini ışık kullanımı üzerindeki etkilerinin farkına varmaya başladığı için, lens alırken F değerinin neden önemli olduğunun farkına vardı...
    şimdi ekipman alırken bunları göz önünde bulunduruyor henüz 1.5 ay önce başlamış olmasına rağmen.

    bunlar güzel şeyler... ben şahsen bunları gördükçe mutlu oluyorum.
    ha, gerekli mi değil mi diyeceksin...
    eğer bu iş için kapital ayırmış ise ve durumu müsaitse zaten bunu alacaktır...
    alma desem de yine alacaktır ki ben zaten alma demem
    her zaman iyi ekipman iyi fotoğraf demek...











  11. #31
    Gary - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Güçlü Kaplan
    Makina:
    d600
    Üyelik tarihi
    01.February.2012
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    32
    Mesajlar
    660

    Standart

    teorik bilgiler okuyarak öğrenilir , bunu pratiğe dökmessen biliyorum dersin sadece , aslında bildiğin hiçbişey yoktur , pratik çalışmak önemlidir ve kendi sevdiğin alanı bulmak .
    ben portre çekiyorum , daha hiç böcek çekeyim diye niyetlenmedim ama niyetlensemde portrede çıkardığım işi makroda çıkaramam veya ornitoda veya manzara vs de
    alanımı sevdiğim içinde öyle makro lens alayım falan demiyorum 50mm le hallediyorum herşeyimi , ama şöyle bişey var fotoğrafa ilk başladığımda kenarda bi 20bin liram olsaydı hepsi giderdi











  12. #32
    asimkalkan
    Guest

    Standart Ynt: Fotoğrafçılık mı Koleksiyonerlik mi?

    @Hocam benim de elimde şu an 4-5 tane lens var. Benim kastım Tam da asıl bahsettiğim o hanım arkadaşınızın yaptığı mevzu. Öyle olmamız lazım yani. İlgilenerek öğrenerek almak. Polarize Nd falan gerek yani. Benim asıl eleştirmek istediğim Ekipman > Bilgi ve Pratik olmamalı....

    Bir yandan da Ekipmanı kaliteli ve çok olanın kendini daha iyi fotoprafçı olarak görmemesi. Ya da ekipmanım çok olursa iyi fotoğrafçı olurum demek olmamalı.

    Yani nasıl diyim bence ekipmandan çok teknik ve pratiğe önem vermemiz lazım gibi gibi...

    Neyse Cümleten Hayırlı Cumalar

    Otomatik 30 Karaktersavar mesajı from Tapatalk 2











  13. #33
    Ichimaru Gin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özgür Dörtyol
    Makina:
    Nikon D750 / Asahi Pentax 6x7 / Olympus OM-4
    Üyelik tarihi
    13.January.2011
    Nereden
    İstanbul / Ataşehir
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,686

    Standart

    Mustafa abi "her zaman iyi ekipman iyi fotoğraf" cümlene katılmıyorum kendi adıma.
    İyi ekipman ile daha iyi kalite alınır ama daha iyi fotoğraf vereceğini söyleyemeyiz bence. Tabiki elimizdeki ekipmanın daha iyi olması avantajdır ama yine de çeken gözde bitiyor olay.










    asimkalkan likes this.
    Asahi Pentax 6x7 / Takumar 105mm F2.4
    Olympus OM-4 / Zuiko 50mm F1.4


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  14. #34
    mustafanazif
    Guest

    Standart

    Alıntı Ichimaru Gin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mustafa abi "her zaman iyi ekipman iyi fotoğraf" cümlene katılmıyorum kendi adıma.
    İyi ekipman ile daha iyi kalite alınır ama daha iyi fotoğraf vereceğini söyleyemeyiz bence. Tabiki elimizdeki ekipmanın daha iyi olması avantajdır ama yine de çeken gözde bitiyor olay.
    iyi ekipman = kalite diyelim o zaman özgür...
    önceki tanım geniş perspektifte biraz yanlış oldu, haklısın.
    yoksa birinci ekipman göz : )










    Ichimaru Gin and asimkalkan like this.

  15. #35
    asimkalkan
    Guest

    Standart Ynt: Fotoğrafçılık mı Koleksiyonerlik mi?

    Son 30 konudan 18i ekipman. 2 tane portfolyo. 2 tane foto paylaşım. Biriki tane de tavsiye sorusu konusu...

    Otomatik 30 Karaktersavar mesajı from Tapatalk 2











  16. #36
    BuLuT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Orhan Bulut
    Makina:
    5D Mark III, A7R, vs. vs.
    Üyelik tarihi
    07.July.2012
    Nereden
    Istanbul
    Yaş
    42
    Mesajlar
    1,222

    Standart

    Aslinda bütün yorumlar mantikli... Konuya da hep ISI BILEN arkadaslar, abiler yazmis...
    Benim düsüncem su yönde (en alt seviye amatör olarak)

    Bazi cok pahali hobilerim oldugu ve bunlarin maddiyatimizi zorladigi icin, esim beni bosamasin diye yeni ve ucuz bir hobi arayisina girdim...
    Basta UCUZ olmak zorunlulugu vardi yemedi tabi

    Bu arayis coook uzun süredir (kendimi hic gelistirmeden, arastirmadan) severek yaptigim fotograf isine getirdi...

    600D + 18-55 aldim kit olarak... Cektigim fotograflar eski makinam olan SX30is den cok daha kötüydü...
    Okudum, arastirdim ve su sonuca vardim...

    Sorun %90 bende ve %10 ekipmanda...
    *Bendeki sorun prof. makina ile aramizdaki uyumsuzluk veya acemilik...
    *Ekipmandaki sorun yine birnevi benden kaynaklanan psikolojik "dandik lens"

    Zoom araligi yetersiz oldugu icin ucuz diye 18-135 aldim buradaki bir arkadastan...
    Iyi fiyata aldim ve daha da zevk almaya basladim...

    Portre den zevk aldigimi anlayinca 50mm 1.8 aldim... Indirimde SIFIR olarak uygun fiyata aldim...

    Bunun ardindan 18-55 ve 18-135 (belki yanlis kelime ama) Fazla gelmeye basladi...

    Bunlari satip kendime yine buradan bir arkadastan (ertaniyiaksu) 15-85 aldim...
    Ayni ilanda 50mm 1.4 de satiyordu...

    50mm 1.4 deneme sansim oldu ve hayran kaldim... 1.4 olmasindan ziyade malzemesi ve USM sine bayildim...
    50mm 1.8 satip 50mm 1.4 aldim...

    Bence DSLR kullanmak illa 5-10-15-20 tane Lens cart curt alma zorunlulugu getirmiyor yanisira...

    Herkes biryerde yanlis veya kullanmayacagi bir ürüne (Lens, Kazak, Ayakkabi) para yatirmistir...

    Benim hosuma giden COK FAZLA ZARAR ETMEDEN istedigim ekipmana kavusmus olmam...

    Bundan sonrasinda, burasi gibi ve buradaki arkadaslar gibi cevrelerin bilgi ve birikimlerinden faydalanip, okuyup, arastirim cekim yaparak isi tam anlamiyla cözmek...

    Tek merakim kaldi... Genis aci ya fazla ihtiyac duymadigim icin 15-85 satip 24-105 almak gibi bir düsüncem var... Onu da deneyip görürsem benim ekipman isim uzun süreligine bitecek...

    Herkes neyi ve nasil cekmek istedigine karar vermesi lazim bence...
    Ve bu yönde ekipman kurmasi lazim... Ne fazlasi ne de noksani...










    Fuji X-H1+ 35mm F2 + 35mm F1.4

  17. #37
    adlbykl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Adil Baykal
    Makina:
    A7R2
    Üyelik tarihi
    27.October.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    479

    Standart

    Mustafa Hocam yine ne güel söylemiş , meslek olarak yapmasam g1x alır otururdum bende aynen

    Onun dışında forum var olan forumlar arasında en çok bilgi vereni , en yararlı olanı bence.Bunu bir gelir kaynagı olmadan yapmaları ise biz üyeler için büyük bir nimet.
    Beraber çalıştıgım fotograf üstadı 35 senedir bu işi yapıyor hayatı olmuş artık fotograf.Bir sürü manuel seti var mamialar,kievler ama çekimlerde 18-200 veya 24-105 kullanıyor.Elinde bu kadar ekipman var daha kaliteli yapabilirsin dedigimde gerçekten eskisi gibi emegimizin karsılıgını alsak zevkle yaparım en güzeliyle yaparım.Ama günümüz piyasasında insanlar alıyor Mark2 yi haydi ürün çekimi gelin damat çekimi koşturuyor.Işık bilgisi olmadan , belirli bir alt yapı olmadan isterse 1d x kullansın Geçen çağdaş marketlerin çekiminde 20D + 18-200 kullandı mark 2 de kullanabilirdi , L serisi yada Zeiss objektifi de var ama kullanmadı.Onların istedigi kalitede fotografı bununlada veririm dedi.Şimdi eline mark 2 alanlar çeksin bakalım şeffaf içi su dolu şişeyi 0 parlama olmadan Şahsen bende de mark 2 var ama çok ugrastırırdı beni Yada çeksin bakalım parlak metal kaplı 6x4x3 metre ebatlarında bi elektrik tırafosunu yansıması parlaması olmadan

    Güzel ekipmanla kaliteli sonuçlar alınır evet fakat bize ne kadar kalite yeter ? Çektigimiz bir hatıra fotografı 18-55 olsa ne olur 135mm ile çekilse ne olur ?
    Doyumsuzluk hepimizde her konuda var.Kliması olan az yakan 4 tekeri dönen bi ara bir cogumuza yeter degil mi ? Ama biz sık sık yenileriz yenisini isteriz buda onun gibi
    Hemen her konuda insan oglu doyumsuzdur , bahsettiginiz kapitalist düzen bütün dünyada ve bütün büyük kurumlarda vardır.İnsanlarda doyumsuzluk hissi uyandırırlar kademeli üretim yaparlar ve sürekli satış sağlarlar.
    450D+18-55 im varken herşeyin fotografını çekiyordum şuan elim gitmiyor elimdeki ekipmanı bunun için almadım iş geldiginde yaparım diyorum , Anı-Hatıra fotograflarımı kompakla çekiyorum.
    70-200 Lens alacagım mesela IS kullanmıyorum genelde stüdyoda kullanacagım için de 2.8 de almamayı düşünüyorum mesela.
    Makro çekmek istedim ama ömer gibi degil 1:1 görüntü yeterdi bana uzatma tüpü aldım ha ama parası olan alsın mp65 gerçekten kullanacaksa , kullanmaya çaba gösterecekse 5:1 görüntü çekmek için gereken alt yapıya sahip olacaksa alsın tabikide.
    Bazende ileri derece ekipmanlar hırslandırıyor beni madem aldık hakkını verelim diye.Ekipman alalım alalımda gerçekten amacına uygun , gereken alt yapısını oluşturacaksak alalım.
    Gösterişi seviyoruz insanlar olarak beyaz olsun , parasoley olsun , battery grip de takalım ki heybetli durssun bir cogumuz battery gripi heybetli dursun diye almıyormuyuz Daha profesyonel durur , daha ilgi çekici olur.

    Ben 450D + 18-55 den memnundum hobi için çektigim fotograflar begenildiginde ve iş ticarete döndügünde yavaş yavaş almıştım 60D + 24-70 imi

    Foruma dönersek tekrardan burada sabaha kadar herkes bildigi teknikleri anlatsa işin içinden kimse çıkamaz.
    Bence önemli olan fikir aşılamaktır insanlara.Önce karar vereceksin ne cekmek istedigine sonra kendin araştıracaksın nasıl çekilir diye.Damla fotografı nasıl çekilir diye degil makro fotograf nasıl çekilir diye ögrenmeye çalışacaksın(kaliteli bir damla fotografı istiyorsak tabi ki) geçen forumda göz bebeği nasıl çekilir diye bir başlık vardı düşünmek lazım bazı şeyleri göz bebeğini kocaman çıkarmak için makro çekmek gerekir degil mi makro çekmenin yöntemlerini , ışık kaynaklarını vs. başlık açmadan aratsaydı arkadaşımız daha iyi ögrenirdi daha yararlı olurdu sadece göz bebeği çekmeyi degil böcek çekmeyide ögrenirdi diye düşünüyorum.
    Ha kimseye kızmak haddime değil yanlış anlamayın bende çok yaptım onu zamanında.Ama armut piş agzıma düş olmamalı.Fotografcılık konusunda belli başlı teknikler , yöntemler vardır bunları ögrenmeye çalıştıkdan sonra bir çok çekimi zaten kendimiz düşünerek yapabiliriz.
    Asım Bey sizin dediginiz gibi insanlara çekim hırsını kimse veremez ki.İnsanın içinden gelmesi lazım bazı şeylerin.CT Ankara buluşmaları oluyor sık sık katılamasamda katılanlara bir soralım isterseniz kaç buluşmada gerçekten ögretici , çekime dayalı bir buluşma yapıldı.Aralarında öyle olanlar vardı da amaç keyifli vakit geçirmek oluyor genelde diye düşünüyorum.











  18. #38
    mustafanazif
    Guest

    Standart



    abi S3 deyip geçmeyeceksin: )
    canonun S ve G serisi en iyilerden sayılır...
    örnek, S3 çekimidir ... : )










    adlbykl and Giresunlu like this.

  19. #39
    adlbykl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Adil Baykal
    Makina:
    A7R2
    Üyelik tarihi
    27.October.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    479

    Standart

    Alıntı mustafanazif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

    abi S3 deyip geçmeyeceksin: )
    canonun S ve G serisi en iyilerden sayılır...
    örnek, S3 çekimidir ... : )
    Şart oldu artık bir S3 almak iphone 5 bekle bekle gelmiyor S3 almam daha mantıklı olacak galiba











  20. #40
    ozturert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ert Ozt
    Makina:
    halkboyleistiyor.com, Can M6, Nik V2, Oly EM1 II, Oly E620, Pana GM5, Pana FZ1000
    Üyelik tarihi
    20.November.2009
    Nereden
    Oslo
    Mesajlar
    117

    Standart

    Bu kadar ustayı bir arada bulmuşken sorayım: 5DMarkII mi D700 mü? Bir de kit lensim yetmiyor Canon 100-400mm L alsam olur mu?
    Ekipman bilgisi öğrenmek ve testleri yapmak kolay olduğu için doğal olarak internette bu tür konular daha yaygın. Çekim teknikleri az paylaşılır çünkü birçok kişi bildiği tekniği anlatmaktansa onu uygulayıp para kazanmak ister. Beraberce fotoğraf çekmeye gittiğim (ve fotoğraf tecrübesi benim yaşımdan çok olan) bir abim, çektiği fotoğrafları gün boyunca bana göstermedi. Beni ve eşimi de çekti, onları bile 1 saniye gösterdi. Tamam seviyoruz sayıyoruz ama...
    Ahanda buraya yazıyorum, çok da iddialıyım: DSLRlar 40 yıl önce çıkmış olsaydı şu anda "usta" dediğimiz insanların yarısından çoğu tanınmayacaktı bile, onların yerinde başkaları olacaktı. Bu lafı sonuna kadar her ortamda savunurum. Sebepleri çeşitli.
    En güzeli paylaşmayı seven profesyoneller ya da fotoğrafçılıktan para kazanmayanların sitelerini takip etmek.











Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •