CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 71 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree66Likes

Konu: Nikon hakkinda bunlari da bilmek lazim...

  1. #1
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart Nikon hakkinda bunlari da bilmek lazim...

    Arkadaslar Merhaba,

    Oncelikle CanonTurk web sitesinde yazdigim ve bu sayfanin yoneticilerinden biri oldugum icin bir aciklama ile yazima baslamak istiyorum. Bir Canon fanatigi falan degilim. Canon Nikon'dan ve/veya Nikon Canon'dan daha iyi makineler uretiyor falan degil benim gozumde. Bu forumda ve bir cok yerde donemsel olarak bir firmanin digerinden daha iyi sistemler urettigini ancak bunun genel olarak bir danisikli dogus oldugunu kimin hangi makine ile rahat ediyorsa onu kullanmasi gerektigini, ve benzeri sozleri defalarca yazdim.

    Asagidaki yaziyi da tarafsiz olarak yazmaya gayret edecegim. Yazinin iki ayri konusu var. Birincisi Mayis ayinda acilan bir sergi ile alakali. Fotografciya heleki dokumanter calisan belge ureten fotografciya ne yayinlayip yayinlayamayacagini soylemenin bir sansur oldugunu dusndugum icin, ve bu sansurun bir fotograf makinesi ureticisinden geldigini duydugumicin ilgimi cekti.

    Ikincisi isekendi adima eger yasamsal zorunluluk degilse bir canlinin hayatinin alinmasi dogru bulmuyorum ve fotograf alaninda hizmet veren koklu bir firmanin bu alana sposnor olmasi, bunun uzerinden kazanc elde etmesi ve bu durumu bir basari hikayesi olarak duyurmasiNikon'a bakis acim olumsuz olarak degismedi dersem yalan olur.

    Olaylarin ayrintilarina girersek;

    Birinci olay fotografci Ahn Se-hong'un Nikon sponsorlugunda gerceklesecek uzun zaman once planlanmis "Layer by Layer" (Katman katman) sergisinde yasaniyor.

    Image © Ahn Sehong

    Serginin temasi II. Dunya Savasi esnasinda Japon'ya da zorla hayat kadini olarak calistirilan Kore'li kadinlar uzerine. Nikon bastan konuyu biliyor, sponsor oluyor ve sergiyi Nikon merkezindeki Shinjuku salonunda duzenlemeyi kabul ediyor.

    Ancak sergi zamani yaklastiginda Nikon sergiyi acmayi herhangi bir aciklama yapmadan reddediyor. Fotografci Dava aciyor, dava esnasinda Nikon fotograflarin cok politik oldugunu soyluyor ve Japon Mahkemesi Nikon'u haksiz buluyor ve serginin acilmasi konusunda talimat veriyor.

    Nikon'un bu davranisinda bir cok sikinti var. Nikon dunyada bir cok basin fotografcisinin sponsoru. Bu fotografcilar bir cok politik fotograf cekiyor. Bu tum bu fotografcilarin gudulendigi ve/veya basitce soylemek gerekirse su demek bile olabilir, eger Nikon'un politik gorusunun karsisindaysaniz ayvayi yediniz.

    Sansur uygulamasini, hele ki bunun bir fotograf makinasi ureten, yani sansur uyguladigi kisiler uzerinden para kazanan bir kurum tarafindan yapilmasini cok rahatsiz edici buluyorum.

    Ikinci olay ise malesef ilki kadar siyah beyaz degil. Biraz daha gri zemine dusuyor. Bu noktada kisisel yargilar ve etiksel duruslar cok onemli aslinda. Eger para kazanmak icin silah uretmek dahil her sektor mubahtir diye dusunuyorsaniz, veya avciligin bir spor dali oldugunu o zaman bundan sonra yazacaklarim sizin icin pek bir anlam ifade etmeyebilir.

    Nikon'un durbunler vs urettigini biliyordum ancak yakin zamana kadar belki de hic ilgi alanima girmediginden avcilik ile bu kadar icli disli oldugunu bilmiyordum. Kendi adima basta da belirttigim gibi, hayati bir durum olmadiktan, ve gida amaci gudulmedikten sonra bir can almanin dogru ve eglenceli tarafini goremiyorum. Aslanin, yada citanin veya filin eti icin avlandigini dusunmuyorum

    Bu dusunceler icerisinde Nikon'un Nikon Hunting resmi sitesi ile karsilasinca oldukca hayal kirikligina ugradim dersem yalan olmaz.



    Heleki ustune ustluk bazi tur hayvanlar icin ozel uretilmis urunlerini gorunce.
    Coyote Special - Riflescopes | Nikon Hunting

    Ayrica Nikon'un asagidaki gibi sitelere sponsor olmasi, "spor" amacli oldurmeyi desteklemesi de beni cok rahatsiz etti.

    Welcome to Predator Masters -- Hunting the Hunters

    Bilemiyorum belki ben asiri tepki veriyorum ama bugune kadar Nikon'u sadece elim alisik olmadigi icin kullanmiyordum yada dusunmuyordum. Bundan sonra ise sanirim hic dusunmeyecegim. Aldigim makine ile canlilarin oldurulmesine katkida bulunmak istemem dogrusu. Tabii bunlar dedigmgibi gri zeminde ve kisisel degerlerle alakali. Ve hala Nikon makineler kotu falan demiyorum. Ama firma o kadar da iyi niyetli degil gibi...



    Saygilar.










    Eklenen Resimler Eklenen Resimler

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #2
    vonalı
    Guest

    Standart

    Askeri alandada nikon dürbünler insanları öldürüyor reklam yanlış ama dünya düzeni bu para para para










    tunapala, alphick and xramm like this.

  • #3
    OmerFaruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Faruk Gör
    Makina:
    canon çokD
    Üyelik tarihi
    07.March.2012
    Nereden
    Samsun
    Yaş
    33
    Mesajlar
    309

    Standart

    Başlığa tıkladığımda böyle bir konu beklemiyordum , teknik olarak değilde farklı bir şekilde değerlendirmeniz çok hoşuma gitti , bilgilendirici bir konu olmuş. paylaşım için teşekkürler










    Birtane fotoraf makinem var hacı böyle büyüklerinden en profesyonelinden + birkaçtane de ucuna takılan mercekleri varya hani onun büyüğü küçüğü falan var + tepesine takılan büyük fılaşım var + daha ayaklıgım falan var üstüne makineyi koyuyorum...
    Ama çok deli çekiyo hee,çirkin adam bile yakışıklı çıkıyo !


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #4
    HaDeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mustafa Çetinkaya
    Makina:
    550d
    Üyelik tarihi
    15.October.2011
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    1,011

    Standart

    Sonuçta dünyada en geçerli din paradır. Global şirketlerin dini , dili , milliyeti olmadığından bu yaptıklarını normal karşılamak gerekir..











  • #5
    mustafanazif
    Guest

    Standart

    abi seni tebrik ediyorum..........................











  • #6
    dgncsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Coşku A.
    Makina:
    Pentax KS 1
    Üyelik tarihi
    21.May.2012
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    44
    Mesajlar
    1,360

    Standart

    çok iyi bir konu. teşekkürler. nikon almamak için bir sebep benim için. hemde çok önemli. avcılık benim gibi hayvan ve doğa dostu birisi için hayatta kalmak haricinde yapılıyorsa ne spordur ne eğlence.










    burakc1 and xramm like this.

  • #7
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    İbrahim
    Makina:
    Canon 40D
    Üyelik tarihi
    31.December.2010
    Nereden
    Kırşehir
    Mesajlar
    199

    Standart

    Tamam Tuna Bey haklısınızda Coca-cola Londra olimpiyatlarında sponsordu ve aynı firma İsrail ordusuna maddi kaynak sağlayan bir kurum. Bu yüzden kolaya karşı cephe alır mısınız? Kaldı ki askeri birlikteki Nikon marka dürbünler insanların hayatını kurtarıyor. Genelde doğu bölgelerinde (Ağrı-Şırnak-Hakkari) görev yapan biri olarak o Nikon dürbünler sayesinde binlerce güvenlik görevlisinin hayatta kaldığına şahit oluyorum.











  • #8
    Moderatör

    Status
    Offline
    İsim
    Selçuk Küçükdere
    Makina:
    Canon 5D mk2
    Üyelik tarihi
    18.October.2010
    Nereden
    HATAY-DÖRTYOL
    Yaş
    42
    Mesajlar
    1,631

    Standart

    O kadar cok şey yazdım ki cevaplaya tıkladım ve forumdan atıldım iPad bunu bana hep yapıyor.yarin işyerinden yazacağım bı kaçda fotograf ekleyeceğim.











  • #9
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    @Gajin

    Coca-Cola'yi destekledigimi nereden cikardiniz. Forum bir fotograf forumu ve Dunya'da fototgraf makinesi ureten sayili buyuk sirketlerden birine yonelik benim elestirim. Deterjanda kanser yapiyor mesela , cep telefonlarida soyle boyle... Yapmayin lutfen ve konuyu dagitmayin.

    Nikon'un urettigi durbun hayat kurtariyor olabilir. Makinelri guzel fotograf cekiyor olabilir. Ben bunlara bir sey demiyorum ki. Nikon niye durbun uretiyorda demiyorum. Ama sunu soruyorum Nikon Niye Coyote durbunu diye hayvan ozellikle belli bir tur hayvan oldurmek icin durbun uretiyor ve veya niye bu "spor" musabakalirna sponsor oluyor. Nikon bu oldurmeleri desteklemeden ordu icin insanlari koruyacak durbunu uretemiyor mu mesela. Ayrica uretim su sekilde olur, ozellikle askeri malzeme ureten firmalarda. Once askeriye icin uretilir. Urun gecerliligini veya gizliligini yitirdikten sonra Askercilik ve silahlarla oynamayi sevenler icin biraz degistirlerek sunulur. YAni bu durbunler uretiliyor ve savunamda kullaniliyor degil. Once savunma amacli kullaniliyor ve Ticari kaygilar nedeni ile baska canlilarin olduruldugu alanlara servis ediliyor.

    Ve son olarak Firmalarin elbette dogru yaptigi seyler olacaktir. Ancak bu yanlislarini elestirmemize engel degildir ki...

    Saygilar











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #10
    Bahadır Yeniçeri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Bahadir Yeniceri
    Makina:
    Canon
    Üyelik tarihi
    05.September.2010
    Nereden
    Yurtdisi / Antalya
    Mesajlar
    729

    Standart

    Bilgi icin tesekkurler Tuna, kafamdaki nikon imaji buyuk olcude degisti ozellikle ikinci konuyu okuduktan sonra.Bu gun Canon savunmasiz hayvanlarin zevk icin oldurulmesine katkida bulunsa, hic dusunmem satarim ekipmani gecerim pentax' yada sony'e . kullanilan arac ne kadar kaliteli olursa olsun, fotografi ceken kisidir.Bundan sonra birisi beni ceker misin diye eline Nikon tutusturursa ne yapacagini biliyorsun..











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #11
    damenn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mehmet
    Makina:
    -
    Üyelik tarihi
    26.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    578

    Standart

    Abi galiba hiç bir şekilde haberdar olamayacağım bu konuyu senin sayende öğrendim. Detaylı anlatımın için teşekkürler.

    Ekipman olarak canon mu iyi nikon mu iyi muhabbeti hiç bir zaman kesin bir sonuca varamayacak ama firma politikasını ele alırsak hangisini iyi hangisini kötü olduğunu artık biliyor gibiyiz.










    muzzy_tr and dgncsk like this.
    Mehmet

  • #12
    bohemiantirad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderatör

    Status
    Offline
    İsim
    Onur Şahin
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II, Olympus OM-D E-M5
    Üyelik tarihi
    28.November.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    46
    Mesajlar
    1,897

    Standart

    Galatasaray sponsorluğuyla benden edindiği sempatiyi Aydın Tuna'nın bu yazısı sayesinde çabuk tüketti Nikon..

    Mehmet kesinlikle haklısın. Fakat "şirket politikası" diyorsun ya işin özü de bu bence, sadece "politika", ticari yönelim.. Aslında her hangi kapitalist dev, küresel bir firmanın daha fazla kâr ve para için fırsat bulduğunda doğayı, belli bir zümre dışındaki insan canı dahil hiç bir varlığın yaşam hakkını falan umursayacağını sanmıyorum.

    Belirli dengelerden çekinip Nikon kadar "radikal" politikalar uygulamayabilir Canon yahut diğerleri. Lâkin hoşgörüleceğini, fizble olduğunu deli kâr edeceğini bilseler Canon, Pentax, Nikon hiç fark etmez, kapitalistler her şeye cüret eder..










    "Öğrenmek Benim Mutluluğumdur.." (Orhan Hançerlioğlu)

  • #13
    damenn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mehmet
    Makina:
    -
    Üyelik tarihi
    26.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    578

    Standart

    Abi doğrusun. Tünelin ucunda büyük para görüyorlarsa saydığın marklar ve fazlası da bu işe girmek isteyecektir/istemiştir. Ama en azından şimdilik canonun burada olmaması bir nebzede olsa ona verdiğimiz paralar için canımızı yakmıyor.










    Mehmet

  • #14
    sozden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Şadan Özden
    Makina:
    Canon 60D + Sony Nex3
    Üyelik tarihi
    18.July.2012
    Nereden
    Muğla
    Yaş
    47
    Mesajlar
    212

    Standart

    Farklı bir konuda güzel bilgiler vermişsiniz, öncelikle teşekkür ederim.

    Herkes gibi ben de kompakt makinelerle iyi kötü fotoğraf çekiyordum ama amatör anlamda fotoğraf hobisinde çok yeniyim.
    Bundan önceki hobilerimden biri balıkçılıktı. Eşimle severek başlamıştık ama oltaya yanlışlıkla takılan küçük balıkları kurtaramadığımızı gördükçe giderek soğuduk.
    Sadece zevk için, hobi olarak bir canlının hayatına son vermek bize ters geldi. şimdi yine doğayla iç içe olmaya imkan veren bir hobimiz oldu : amatör fotoğrafçılık.
    Dolayısıyla bazı arkadaşların tepkilerini çok iyi anlıyor ve katılıyorum. Nikon'u seçmediğime şimdi bir kez daha memnun oldum. Canon'un da benzer uygulamaları olduğunu öğrenirsem de üzülürüm.
    Kullanıcılar belirli konularda hassasiyetlerini belirtirlerse bu firmalarında duyarlı olmalarını sağlar diye düşünüyorum.

    Saygılarımla...










    | Canon 60D | Canon EF 50mm f1.8 |
    Nex 3| Zenitar 16mm f2.8| Industar 61 L/Z 50mm | Cyclop 85mm f1.5 (a.k.a Helios 40-2) | Pentacon 200mm f4 | Yashica 50mm f2 |
    | Olympus OM 50mm f1.8 | Digipod A-2841 P |


  • #15
    yucelozel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yücel ÖZEL
    Makina:
    https://kit.co/yucelozel/my-equipments
    Üyelik tarihi
    25.June.2011
    Nereden
    Fethiye, Turkey
    Mesajlar
    625

    Standart Nikon hakkinda bunlari da bilmek lazim...

    Tuna hocam fikirlerinize ve düsüncelerinize harfiyen katılıyorum. Marka taraftarlığında olmadım hiç bir zaman yapilanin insani degerler ve etik noktasinda buyuk sıkıntıları oldugunu dusunuyorum.

    "Sansur uygulamasini, hele ki bunun bir fotograf makinasi ureten, yani sansur uyguladigi kisiler uzerinden para kazanan bir kurum tarafindan yapilmasini cok rahatsiz edici buluyorum."

    çok yerinde bir tespit.

    Sent from my iPad using Tapatalk HD










    Konu yucelozel tarafından (05.September.2012 Saat 00:30 ) değiştirilmiştir.

  • #16
    Yslyyla17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ahmet Tuna Yeşilyayla
    Makina:
    60D
    Üyelik tarihi
    29.April.2012
    Nereden
    Menderes, Izmir, Turkey, Turkey
    Mesajlar
    10

  • #17
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Bir dostumuz ozelden asagidaki 2008 yilinin basinda Green Peace de yayinlanan bir makaleyi gondermis. Belki kendisi bir Nikon kullanicisi oldugu icin, belki de burada sitenin ismi Canon ile basladigi icin direk yayinlamak istememis. Ancak bence her konu gibi bu da yayinlanabilir. JKaldi ki sahsi fikrim burada cok da yanlis seyler olmamaktadir.

    Bana gonderidigi link burada:
    Greenpeace balinaların koruması yönünde Canon’a çağrıda bulunuyor. | Greenpeace Akdeniz

    Benim ise konuya yaklasimim 4 madde cercevesinde:

    1- Link de yer alan makale 2008 Ocak ayina ait. Yani 4 yildan eski bir makale. Konu ile ilgili daha guncel bilgi yok.
    Cunku sadece bir kurumun 4 sene evvel yayinladigi sadece bir makale mevcut. Ve bu makalenin ozellikle ingilizce versiyonunu okursaniz Canon'un protesto edilecek birsey yapmadigi ve boykot edilmemesi gerektigi de soyleniyor. (ki Greenpeace'in balinalarin korunmasina yonelik aktif calisma yapmamasindan dolayi kurucusu olan Paul Watson ayrilarak Sea Shephard i kurmustur.)


    2- Yazmis oldugum Nikon yazimda yer alan urunler ve ithamlardan farkli olarak Canon bu balinalarin avlanmasi icin malzeme uretmiyor. Yada avlanmasini desteklemiyor. Farkli olarak cekimser kaliyor. Gondermis oldugunuz linkte bulunan makaleden alinti yaparsak:
    "Canon 22 Ocak 2008 tarihinde verdiği cevapta "nesli tükenmek üzere olan yaban hayatının korunmasının önemini" belirtti. Ancak mektup "Balinlarla ilgili bilimsel araştırmalar hakkındaki seçenekler değişebilir. Bize gönderdiğiniz açıklamayı imzalamayacağız" şeklinde son buluyor.
    Benim bu konunun satir aralarindan cikarttigim. Canon diyor ki bu is onemli dogrudur. Hatta Balina avlama kurallari degisebilir. Ancak sizin aciklamanizi imzalamayi dusunmuyoruz. Hic bir firma bir baska kurumun aciklamasini imzalamak zorunda degil.

    3- "Eğer bir balina fotoğrafı çekmek isterseniz Canon kullanın. Tabii eğer Canon balina avcılarına zıpkınlarını bırakmalarını söylerse." diye bir ibare geciyor makaledeki fotomaniplasyonun altinda. Sea Shephard'in whale wars bolumlerini incelerseniz. Canon kameralar kullaniliyor.

    Dolayisi ile isi Canon Nikon boyutuna tasimak istemem cunku aslinda soz konusu durum firmalar uzeri bir yasama hakkidir. Ancak iki durum arasinda soyle bir fark vardir. Biri direk oldurulmesi icin arac uretmektedir. Digeri bir orgut tarafindan yazilmis bir metni sadece imzalamamistir. Bence imzalayabilirdi de, hatta imzalasa daha iyi olurdu. Ancak sanki iki olayi tarttiginizda sanki kefelerden biri cok cok agir basiyor.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  • #18
    vonalı
    Guest

    Standart

    Alıntı Yslyyla17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diğer markalarda bu veya buna benzer projelerde yer alabilirler veya almışlardır.Burada konu bir markaya sempati diğerine antipati ile yaklaşmak değildir.Verdiğiniz örnek bana göre marka sempatizanlığına doğru gitmiş.Unutmayalımki konu başlığındaki marka örneğini verdiğiniz canonda olabilirdi.Saygılar sevgiler.










    Konu vonalı tarafından (05.September.2012 Saat 00:42 ) değiştirilmiştir.

  • #19
    YsfvLr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yusuf A.
    Makina:
    canon eos 5D MARK II
    Üyelik tarihi
    04.May.2012
    Nereden
    Kocaeli
    Yaş
    39
    Mesajlar
    123

    Standart

    Cok guzel bir paylasım olmus. Tesekkur ederiz. Gorseydik dikkat ederdik belki ama haberlere cıkmadan, birileri kınamadan veya onumuze koymadan pek bu tur bilgilere sahip olamıyoruz.
    Esasında neden gundeme gelmiyor sorusuda ayrı bir tartısma konusu ya neyse.
    İçtigimizle, yediğimizle ve giydiğimizle saglanan gelirler ile insan olduruluyorken buna bile tepki vermiyorken acıkcası buda hafif kalıyor.
    Adamlar gostere gostere yapıyor bizde gore gore uyuyoruz. uyutuluyoruz.










    Canon EOS 5D MARK II - Tamron 17-50mm f/2.8 XR Dİ II VC LD - canon 50 mm 1.4 - Canon 85mm 1.8

  • #20
    chronic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    İbrahim Susan
    Makina:
    Canon 60D
    Üyelik tarihi
    14.March.2012
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    650

    Standart

    arz talep meselesi.
    ve
    silah satanlardan milyar defa daha masum bir girişim.
    nikon hayvan öldürüyor imajı vermişsiniz. yanlış olmuş. avcılık yapan kişiler dürbün istiyor adamlar da üretiyor.











  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •