S&B dönemlerinden bu güne kadar uzun süredir mesleğin içerisindeyim. Meslektaşlarımın çoğunun aksine fotoğraf ekipmanlarının bu kadar kolay ulaşılmasından, ilginin fazlalığından v.s. şikayetçi değilim. Aksine bu işe hoby v.s. gibi ilgi duyan veya okul harçlığını çıkartmak adına uğraş gösteren kişiler arasından çok iyi "Görüntü yönetmenleri" çıkabileceğini düşünüyorum fakat bazısı halen dahi "Fot. makinesinde video olmasın" gibi yanlış tripler içerisindeler.

Fotoğrafın sanat boyutunu hoby veya ticari (kurs, ders v.s. dahil) şekilde uğraşıp tartışmak çok doğru bir yaklaşım olarak görünmüyor.

Fotoğraf ekipmanı fiyatı ile ortaya konulan iş doğru orantılı değildir. Katılmayan varsa el kaldırsın.

Her ne söylersek söyleyelim sonuçta kim olsa 86 model flaşımı gördümü bıyık altından gülerek gelipte "abi TTL flaş kullansan daha iyi olur" diye söylemeseler.