Lensler konusunda yazacaklarim ancak bildigim kadari ile olacaktir. Bir cok farkli cesit lens oldugu gibi uretimde bir cok farkli malzeme kullanilmaktadir.

Ancak lenslerde hareketli parca cok oldugu icin hava kosullarina karsi dayaniklilik (Bu su gecirmezlik ozelligi demek degildir, sadece diger lenslere gore icine daha az toz girer, nem girer demektir) anck birlesim noktalarinda silikon veya teflon contalarla ve ozel dizayn yontemleri ile saglanir. Silikon ve teflon malzemesi bugun bir cok isi degisikliginde ozelligini koruyacak sekilde uretilennalzemelerdir. Dolayisi ile zamana karsi oldukca dayaniklidirlar. Ancak surekli yogun soguk ve/veya sicak altinda kullanilan lenslerde bu parcalarin zaman zaman elden gecmesi gerekir. Yoksa uzun vadede lenslerin bu ozelliklerini kaybetmesi mumkundur.

Birde Genel olarak IF (inner Focus) yani ic netleme yapmayan lensler, IF olan versiyonlarina gore hava kosullarina daha aciktir. Bu sebeple hava kosullarina dayanikli lens dedigimizde 24-105 ve 24-70 gibi lensler azinliktadir.

Umarim bilgiler isinize yarar.