Magnezyum kasalarla ilgi bir bilgi vereyim...

Magnesium Alloy yani magnezyum alasimli kasalarin tercih edilme sebebi uretimde kolay sekil verilebilen, plastk ve/veya 60D de oldugu gibi polikarbon recineden daha dayanikli, diger kullanilabilecek metallere gore daha hafif ve hava kosullarindan ve titresimden daha az etkilenen bir yapiya sahip olmasindandir.

Plastik veya polikarbon kullanimin sebebi ise maliyet dusurmek, agirlik dusurmek gibi temellere dayanir.

Ayni zamanda Magnezyum alasimli kasalar iclerinde barindirdiklari urunlerin isi yalitimina ve elektronik parcalarin sogumasina nispeten yardimci olur. Buda surekli ve uzun sureli cekimlerde isidan kaynakli olusacak noise miktarinin gorecelei bir olcude azalmasi demektir.

Bir diger farklilik ise Plastik govdeler uzun sureli kullanimda isi ile birlikte cok az da olsa deforme olma ozelligine sahiptir. Bu deformasyon gozle gorulemeyecek kadar dahi olsa weather seal olan govdelerde olusmasi govdenin bu ozelligini kaybetmesine sebep olabilir. Magnesium alasimli govdelerde ise bu sorun yoktur.

60D ile baslayan polikarbon govdeler ise farkli karakteristik gosterirler. Bu govdeler oncelikle plastik olanlaara gore daha saglamdir. Ancak Magnezyum kadar da degildir. Dustukleri veya carpildiklari zaman genel tavirlari esneyip tekrar orijinal skilleri almalari yonundedir. Ancak bu esneme bile hava kosullarina direnci kaybetmesi icin yeterlidir. Isi degisikliklerindede fazla esneme gosterme egilimindedirler. Ancak belli siddetin uzerindeki carpmalar yada kalibina gore belli noktalarda olusacak carpmalar direk catlamaya veya kirilmaya sebebiyet verebilmektedir. Su anda kaynak gosteremesemde (Nerede okudugumu hatirlamiyorum malesef) bu yapisal ozellik ayni zamanda 60D lerdeki el ile tutulan bolgedeki plastik kaplamalarda kalkma durumunun da sebebidir ancak bu bilginin cok kesin verilere dayanmadiginida hatirlatirim.

Dolayisi ile "bilincli" ve "ihtiyaca yonelik" urun almak gerekir. Oncelikler MAgnezyum mu yoksa polikarbon mu olmadi plastik mi daha dogru secim olur sorusunun cevabi olur. Gunluk ehirde gezerken cekim yapacak, yagmurda, kotu havada dolanmayan, makinesine gozu gibi bakan bir kullanici icin Magnezyum Alasimli bir govde yerine plastik govde daha konforlu olacaktir mesela. Tam tersi dogada bayirda cekim yapan, isi, ve doga sartlari onemli oldugunda tercih magnezyumdan yana kullanilabilir.

Saygilar.